Setari Cookie-uri

Patru trucuri pentru o primă impresie excelentă

Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare data viitoare când mergi la un eveniment sau ai o întâlnire.

Te-ai gândit vreodată că poți face o primă impresie excelentă fără să scoți nici un cuvânt, doar prin intermediul gesturilor și a posturii tale corporale? Aceasta din urmă nu influnțează doar starea noastră de spirit ci și percepția celorlalți despre noi. Cu alte cuvinte, dacă vrei să faci impresie bună, folosește-te de limbajul non-verbal.

Asadar, cheia către a face o primă impresie de nota zece este să fii conștientă de corpul tău și să cultivi o stare de spirit bună. De multe ori o mică ajustare te poate ajuta să iei un interviu de angajare și stârnești simpatia interlocutorului tău fără ca măcar acesta să cunoască foarte multe lucruri despre tine. Simpla ta prezență este mai mult decât suficientă.

Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare data viitoare când mergi la un eveniment sau ai o întâlnire.

Citește și:

Asigură-te că îți ții capul drept, cu bărbia ridicată, așa cum fac prințesele. Cu cât postura ta este mai înaltă și mai dreaptă, cu atât transmiți mai multă încredere și stăpânire de sine.

Atunci când intri într-o încăpere, ține spatele drept. Asta înseamnă să nu lași umerii să cadă în față sau în spate. De asemenea, privește în față în loc să te uiți în jos sau pe tavan. Te va ajuta să te simți stăpână pe situație.

Privește oamenii în ochi în timpul conversațiilor. Astfel vei arăta nu numai că ești o persoană onestă dar șii că ești interesată de ceea ce au de spus. O astfel de atitudine va genera o conexiune autenttică între tine și interlocutor.

Fii atentă la gesturile pe care le faci cu mâinile. Dă strângeri de mână ferme însă feminine, plăcute. Evită să îți încrucișezi brațele pentru că acest gest trădează o lipsă de încredere în sine sau de ostilitate. La nivel subconștient, ceilalți oameni percep acest gest ca pe o barieră pe care o pui in fața lor iar pe tine te pune în gardă și în incapacitatea de a avea încredere în ceilalți.

Citește și:

Zâmbește cu sinceritate. Un zâmbet cald, oferit din toată inima, nu îți va deschide doar uși ci și inimi. Și asta pentru că nimeni nu poate rezista unui zâmbet authentic.

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.