Setari Cookie-uri

Ce poți face pentru a deveni femeia puternică și încrezătoare pe care o admiri

Fie că este vorba de încrederea pe care o ai la birou sau siguranța cu care ți-ai dori să te lansezi în universul antreprenorial, ai toate șansele să ajungi mai sus decât ți-ai fi imaginat vreodată.

Stereotipurile și diferențele de gen pe piața muncii sau în viața personală sunt doar câteva dintre aspectele care îți pot afecta viața de zi cu zi, ca femeie modernă. Totuși, puterea pe care o ai în fiecare dimineață când ieși pe ușă cu capul sus trebuie să se reflecte în toate acțiunile tale. Fie că este vorba de încrederea pe care o ai la birou sau siguranța cu care ți-ai dori să te lansezi în universul antreprenorial, ai toate șansele să ajungi mai sus decât ți-ai fi imaginat vreodată. Totul trebuie să înceapă cu tine și cu micile schimbări pe care le-ai planificat de mult, dar n-ai avut curajul să le duci la bun sfârșit. Iată care sunt pașii spre o nouă viață:

Fii mai sigură pe tine

Deciziile mici merită amânare și te poți răzgândi oricând fără repercusiuni. Însă când vine vorba de pașii mai mari pe care trebuie să îi faci, schimbă-ți atitudinea. Nesiguranța te va ține pe loc și, de cele mai multe ori, te va trage în spate. Dacă ți-ai dorit mereu să-ți faci o intervenție chirurgicală precum o rinoplastie, dar ai amânat din frică sau dubii, află că efectul micului accident de la joacă de când erai mică nu se va vindeca de la sine. Cere sfatul unui specialist, găsește un doctor în care ai încredere și află mai multe despre ce presupune o astfel de operație. În acest fel vei reuși să dai startul unei serii esențiale de reușite care te vor ajuta să devii cine îți dorești.

Citește și:

Fă-ți planuri ambițioase

Dacă nu acum, atunci când? Poate părea o întrebare clișeică și expirată, dar te va ajuta să găsești motivația în proiectele și pasiunile tale. Nu-ți fie teamă să setezi obiective înalte, dar nu încerca nici să îți întreci așteptările. Dacă ai în plan deschiderea unei afaceri sau să te apuci de un sport extrem, nu te da bătută de împrejurimi sau dacă nu găsești prea multă încurajare de la cei din jur. Planurile ambițioase sunt menite să-ți deschidă noi orizonturi și să pună în mișcare mecanismele unei povești de succes. O femeie încrezătoare va ști și cum să reacționeze atunci când este pusă față în față cu eșecul, așa că fii mereu pregătită pentru o astfel de situație. Fiecare greșeală este o lecție pe care trebuie să o pui în practică mai departe fără a te împotmoli.

Citește și:

Luptă pentru egalitate

Dacă observi că ești discriminată la locul de muncă sau afli că ești plătită mult mai puțin decât colegii tăi de sex masculin, vorbește cu echipa de HR sau cu managerul tău. Chiar dacă în multe dintre țările din Europa și din lume încep să se ia măsuri serioase în ceea ce privește egalitatea la locul de muncă, va fi nevoie de foarte mulți ani pentru ca aceasta să nu mai existe. În Islanda, începând cu anul 2018, a devenit ilegal ca femeile să fie plătite mai puțin decât bărbații care ocupă aceeași poziție într-o companie. Din acest motiv, Islanda se află pe primul loc în statisticile privind egalitatea din societate. Încearcă să fii solidară dacă observi că altcineva se află într-o astfel de situație și să încurajezi și alte femei să discute cu superiorii lor.

Citește și:

Ocupă-te de imagine, de proiecte personale, dar fii și o persoană ancorată în realitate. Dacă ești la curent cu problemele sociale și cu nevoile femeilor din jurul tău, vei reuși să devii mai încrezătoare în schimbările pe care poți să le faci începând chiar cu tine. Nu da în spate dacă te lovești de un obstacol și mergi înainte de trei ori mai puternică.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.