Setari Cookie-uri

Daniela Lucia Nistor: Prin feminitate te poți conecta la darurile sufletului tău

Inspir și expir simt claritate în minte, pace în suflet,  bucurie în inima și armonie în corp.

Martie este luna în care ne sărbătorim pe noi, femeile și feminitatea, un prilej minunat de a sta din nou de vorbă cu minunata Daniela Lucia Nistor, consilier spiritual și autoare, despre feminitate. Ea te așteaptă pe 7 martie la un nou cerc de feminitate la București.

Cum se vede feminitatea prin ochii tăi?

Daniela Nistor: Feminitatea pentru mine este o esență care vine cu daruri importante de pace, seninătate și bucurie atunci cînd o accesezi în tine, în inima ta și o inviți să crească în viață ta. Prin ea ne putem conecta la corpul nostrum, la inimă dar și la darurile sufletului.

De asemenea, prin rezonanață ne putem conecta la alte femei și arhetipurile feminine și la ființe înalte feminine de lumină precum Zeițele din antichitate, Fecioara Maria ca Mamă Divină, Sfintele care vin cu darurile lor pentru noi. Maria Magdalena vine cu darul mirungerii și al ridicării frecvenței și onorării corpului prin esențe purificatoare iar Sfânta Rita este sfînta familiei –protectoarea ei.

Citește și:

Care sunt elementele esențiale ale feminității?

Daniela Nistor: Feminitatea este un ansamblu de trăsături de caracter ale femeilor deși energia feminină și masculină avem cu toții, atît femeile cît și bărbații. Elementele care cred eu că sunt importante în feminitate sunt blândețea, inspirația, seninătatea, inteligență, grația, elegantă, puritatea, seducția, sinceritatea, gingășia.

Cum ne hrănim feminitatea?

Daniela Nistor: Eu cred că ne hrănim feminitatea prin moduri diferite esențiale însă pentru fiecare dintre noi. În primul rând, prin frumusețe –înconjurându-ne cu lucruri frumoase -flori, culoare, tablouri, prin modul în care ne împodobim corpul și ne îmbrăcăm cu atenție și cochetărie. Prin aprecierea frumusețiii în natură, în artă și la alți oameni. În al doilea rind, cultivăm feminitatea prin grație – un atu pur feminin. Suntem blânde și generoase cu ceilați și ne mișcăm frumos prin viață. Desigur că putem și dansa cântă, face yoga dar grația, eleganța vin din interior fiind calități feminine chiar dacă se regăsesc, desigur, și în bărbați.

Citește și:

Care sunt modelele tale de feminitate?

Daniela Nistor: Ce întrebare minunată. Nu mă gîndisem la ea pînă acum. Îmi place modelul Audrey Hepburn – feminină grațioasă și generoasă cu chip iconic angelic creînd o transformare pozitivă că ambasoadoare în lume dar îmi place în mod egal și modelul Katherine Hepburn – impetuoasă, pasionată, temperamentala, puternică și curajoasă în a își asumă propriul stil de frumusețe și autenticitate chiar în ciuda regulilor vremii.

Care sunt ritualurile tale preferate pentru a-ți hrăni feminitatea?

Daniela Nistor: Îmi place să îmi dăruiesc timp o dată pe săptămînă pentru a intră în ritmul feminine lent, pașnic, fără a îmi grăbi trezirea și începutul programului.

Citește și:

Parte din acest ritual al diminețiii liniștite sunt respirațiile conștiente, o masă mai elegantă și savuroasă care să îmi bucure simțurile, poate o baie lungă de relaxare și un timp de reverie a mea cu mine.

Alte practici feminine pentru mine sunt conectate cu florile –îmi place să fac aranjamente florale și aranjamente Ikebana, să ascult muzică ce mă hrănește și inspiră și chiar să dansez uneori în grup altădată singură în casă hrănind impulsul bucuriei și libertățîi interioare și în acest mod.

Ce practici spirituale putem adopta pentru a fi mai feminine?

Daniela Nistor: În viață, totul încep prin intenție și de aceea ne putem conecta la partea noastră feminină invitind-o să ne conducă și hrănească ființă de a lungul întregii zile.

Citește și:

Putem pune în agenda și dedică anumite ore în anumite zile feminitățîi noastre în diferite moduri – o după masă de răsfăț, o baie aromată, masaj și îngrijire a fetei și corpului cu fructe și ingrediente prospete. Poate o întîlnire la un mall terminată la un ceai aromat cu prietenele sau conectarea cu un arhetip feminine care ni se potrivește și integrarea lui în ființă noastră prin respirații, meditațîi și mantre.

Desigur, cursurile și retreaturile de femei ne ajută să ne relaxăm în energie feminină crescînd oxitocina și sentimentul de acasă regăsit în tovărășia altor surori femei în familiaritate, prietenie și bucurie.

Ce elemente din energia masculină vezi la femeia modernă, elemente care nu îi sunt de folos?

Citește și:

Daniela Nistor: Observ din ce în ce mai des o anumta tendința de grabă, ușoară agresivitate care se regăsește în special la femeile singure, la mamele singure cu multe îndatoriri pe cap, care uneori se dedică complet copiilor, muncii și casei uitînd de ele.

Acest lucru poate dezechilibra energia și hormonii ducînd la depresii, izolare și deconectare de feminiul interior care e menit să hrănească, aprecieze, înțeleagă și susțînă viață începînd cu noi insisine.

Cum putem integra energia masculină fără a ne pierde feminitatea?

Daniela Nistor: Cu bunătate respect și inspirație. Ele sunt amîndouă în mod egal importante necesare și fac parte din fiecare dintre noi. Este important să le prețuim și să le folosim correct, permitindu-le să fie echilbrate în noi și viață noastră.

Citește și:

Iată aici un exercițiu practic de invocare și armonizarea între partea masculină și cea feminină .

Invit acum energia mea masculină să îmbrățișeze și să onoreze partea mea feminină și energia mea feminină cu forță și suținerea ei și îi mulțumesc.

Invit acum energia mea feminină să îmbrățișeze și să onoreze partea mea masculină și energia mea masculine cu gingășia ,receptivitatea și suținerea ei și îi mulțumesc.

Cele două energii și părți ale mele se îmbrățișează cu respect și iubire creînd un tot unitar, armonios și susțînător care mă ajută să mă impamintez mai bine în corpul meu în energiile mele în viziunea și misiunea mea de viață în prezent în aici și acum.

Inspir și expir simt claritate în minte, pace în suflet, bucurie în inima și armonie în corp.

Un ultim mesaj pentru noi ?

Daniela Nistor: Desigur cu mult drag. Mesajul primit de la Maria Magdalena pentru voi astăzi este:

“Iubește-ți corpul tău de femeie. El este ales de ține și dorit de ține că vas divine pentru încarnarea Sufletului tău. Cultivă-ți mintea dar și gingășia. Da-ți voie să fii Tu–Însăți exact așa cum ești. Tu ești parte din viață și ciclul ei chiar dacă alegi sau nu să fii mama acum în prezent. Bucură-te de ține și lasă-te inspirată de alte femei petrecînd timp învățînd una de la cealaltă ,alinîndu-va și îmbrățișîndu-va în iubire feminină.”

În lumina acestui mesaj, va invit cu multă iubire la cercurile noastre de femei în care ne vindecăm, conectăm la feminitate, dansăm, rîdem, povestim și ne lăsăm inițiate de energiile divine feminine. Următorul eveniment are ca punct central iubirea de sine și se desfășoară pe 7 martie la Bucureșt. Vă aștept cu drag.

Featured foto by Elizaveta Mironets via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.