Setari Cookie-uri

Știrile pozitive ale săptămânii

Mai avem puțin! Rezistăm împreună!

✓ Peste 870.000 oameni s-au vindecat în lume de coronavirus. Sursa aici.

✓ În 2020, taurii scapă de tortura anuală de la Pamplona. Cursele de tauri și festivalul San Fermin au fost anulate. Sursa aici.

✓ Pandemia de coronavirus pare sa fi slăbit mișcarea antivaccin. Sursa aici.

✓ Tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit și o revistă trimisă săptămânal pe email abonaților la newsletter. Toate fac parte din activitățile pe care Muzeul Național de Artă al României le desfășoară online în perioada în care muzeul este închis ca măsură de prevenție a răspândirilor infectărilor cu COVID-19, din dorința de a face autoizolarea mai plăcută pentru iubitorii de artă. Sursa aici.

✓ Pentru a susține micile afaceri locale și a-i ajuta pe utilizatori să descopere cu ușurință alternativele la care pot apela pentru a comanda mâncare online, Instagram permite de astăzi restaurantelor din România să folosească o serie de stickere prin care cei care îi urmăresc îi pot sprijini.
Restaurantele pot folosi stickerele disponibile, care semnalizează faptul că oferă opțiunea de livrare a mâncării, atât în conținutul pe care îl distribuie pe Stories, dar și în postările de pe profilurile lor. Atunci când utilizatorii văd un astfel de sticker, este suficient să apese pe acesta pentru a face comanda prin intermediul site-ului partenerului. În plus, prin distribuirea stickerelor postate de restaurante, utilizatorii le pot ajuta să ducă vestea mai departe și să facă față mai ușor noilor provocări.

Citește și:

✓ Inca o argument ca reusim impreuna. Poate ca pandemia este pana la urma despre empatie si ajutorul oferit aproapelui: Se incepe terapia cu plasma de la pacientii vindecati.

✓ Vineri a fost prima zi în care au fost raportate mai multe persoane vindecate decât cazurile noi de COVID-19. Sursa aici.

EIT Health, cea mai importanta retea europeana de inovatori in domeniul sanatatii, a lansat o platforma de colaborare in care inovatori, oameni de stiinta, profesionisti din domeniul medical si organizatii pot infiinta parteneriate transregionale pentru a gasi solutii pentru criza provocata de COVID-19.

✓ Fundația Botnar, partener de lungă durată al UNICEF, a donat 400.000 de dolari reprezentanței din România în vederea achiziționării de echipamente medicale și teste pentru spitale și de echipamente de protecție personală care urmează a fi distribuite profesioniștilor comunitari din România care se află în prima linie - asistenți sociali, asistente medicale comunitare și mediatori sanitari și tuturor profesioniștilor care lucrează pe teren pentru a-i susține pe copiii dezavantajați și familiile lor.

Citește și:

✓ Asociația Prematurilor continua, in plina pandemie cauzata de COVID 19, proiectul de dotare a maternitatilor si sectiile de neonatologie din Romania, de gradul 2 si 3, cu aparatura medicala vitala pentru ingrjirea copiilor nascuti prematuri si internati la terapie intensiva. Astfel, cu sprijinul financiar al OMV Petrom, echipamentele au fost livrate si date in folosinta la Maternitatea din Bacau. Pe langa acestea, Asociatia Prematurilor a mai donat si 2 monitoare de functii vitale.

✓ Campania #scutpentruspitale, începută pentru a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov s-a extins și este încă în desfășurare, Asociația fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia a ajuns până în prezent la 52 de spitale din țară. Zi de Bine a aniversat pe 25 aprilie două luni de la lansare. În acest timp scurt, asociația a reușit să atragă aproape 800.000 de euro de la peste 33.000 de donatori. Fondurile au fost orientate către primele două cauze: #ScutPentruSpitale și Casa Blondie.

Citește și:

✓ Raluca Răducanu, cunoscută ca Fata cu Vioara de Cristal și fostă concurentă X Factor, susținută de ONG-ul Taxiul cu Bomboane, a dat startul inițiativei de a dărui ritmuri de vals celor ce tratează zi de zi pacienți care se luptă cu noul coronavirus. Pentru câteva momente, personalul medical s-a bucurat de un recital emoționant la vioară, desfășurat în incinta spitalelor. Ideea a fost preluată și de alți artiști care s-au alăturat cauzei.

✓ Salvati Copiii Romania accelereaza dotarea unitatilor medicale si va duce aparatura medicala si echipamente de protectie la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca si Maternitatea Polizu din Bucuresti. Organizatia a activat mecanismul de urgenta pentru echiparea a peste 50 de spitale din Romania, iar 17 dintre acestea au primit deja echipamente si aparatura performanta, in valoare de 400.000 Euro. Peste 2.700 de cadre medicale din sistemul sanitar au fost, astfel, sprijinite in lupta contra pandemiei.

Citește și:

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.