Setari Cookie-uri

 Banca de alimente: Banca pentru Altcineva

Din cauza pandemiei, donațiile de alimente greu perisabile sunt în scădere.

În 2009, Crucea Roșie Română a creat programul Banca de alimente. De atunci, peste 200,000 de familii din țară au primit sprijin. În prezent, în România, zeci de mii de oameni suferă de foame. Pe mulți dintre ei, această situație îi împiedică să aibă acces la o viață normală, să se concentreze la școala sau la locul de muncă. Pentru persoanele vulnerabile, o donație mică reprezintă un ajutor mare. Prin Banca de Alimente încurajăm românii să facă #FoodBanking: un act simplu de a dona alimente greu perisabile care ajung, de pe raftul supermarketurilor, direct pe masa persoanelor vulnerabile, oferindu-le, astfel, șansa la un viitor mai bun.

Banca de alimente este un proiect inițiat de Crucea Roșie Română și susținut de Carrefour România din 2009, încă de când a fost lansat.

Citește și:

Banca de alimente în contextul pandemiei:

Din cauza pandemiei, donațiile de alimente greu perisabile sunt în scădere. Banca de Alimente încurajează românii să facă în continuare #FoodBanking, chiar și când #StauAcasă. Orice contribuție este importantă și fiecare dintre noi putem susține programul - prin donații online sau prin donații de alimente când facem cumpărăturile în magazinele Carrefour. În acest fel, împreună putem face din #StauAcasă o perioadă ușoară pentru persoanele vulnerabile.

Cum te poți implica?

Poți cumpăra alimente sau dona online, pe site-ul Crucea Roșie. Lunar se poate dona o sumă de bani pentru proiect sau alimente greu perisabile în spațiile special amenajate din magazinele Carrefour, poziționate după linia caselor de marcat.

Citește și:

Pentru donații online - accesează linkul și fă o donație https://crucearosie.ro/cauze-urgente/banca-de-alimente/

Pentru donații de alimente în magazinele Carrefour - dacă mergi chiar tu la cumpărături, adaugă listei tale câteva produse alimentare neperisabile, pe care să le pui în coșurile special amenajate, poziționate după linia caselor. Ele vor fi colectate de către Crucea Roșie Română, împachetate cu grijă și trimise către cei care au cea mai mare nevoie în această perioadă grea: vârstnici, persoane fără aparținători, familii aflate în dificultate, persoane izolate, copii și tineri din centrele de plasament, din toată țara.

Despre produsele oferite:

Pachetele oferite persoanelor vulnerabile au o greutate standard de 12 kg și conțin 2L ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 1 lună și au o valoare medie de 95 de lei. Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate:

Citește și:
  • Alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf
  • Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
  • Paste făinoase, cereale
  • Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
  • Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
  • Dulciuri: biscuiți, napolitane, ciocolată
  • Hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
  • Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate

Resurse:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.