Setari Cookie-uri

Și cealaltă Românie are o copilărie!

În luna Iunie îi sărbătorim pe copii, însă pentru a-i bucura pe cei mici nu avem nevoie de motive sau zile de sărbătoare.

Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasa perioada din viață fiecăruia cu motive de bucurie și fară griji. În Romania sunt aprox. 4 milioane de copii. Toți ar trebui să aibă parte de lucruri normale, cum ar fi: protecție, grija, acces la sistemul de sănătate și educație. Realitatea este alta. Din păcate, mii de copii trăiesc în sărăcie dusa la limita existentei, în condiții greu de imaginat. Toate aceste lucruri se întâmplă foarte aproape de noi, la doar câțiva km de București, unde sute de copii trăiesc la limita subzistentei.

Pentru al 3-lea an consecutiv, în luna Iunie, Asociația Zâmbetul Îngerilor a fost alaturi de cei mici și împreună cu partenerii lor - Carrefour și Mega Image!

Misiunea Asociației Zâmbetul Îngerilor a fost de a aduce bucurie și zâmbete unui număr de 180 de copii cu vârste cuprinse intre 2 și 16 ani, din satele Nucetu, Razvani, Lupșanu și Vasilati, din județul Călărași. Comunitatea de aici este extrem de săracă și majoritatea copiilor trăiesc în familii monoparentale sau doar cu bunicii. Deloc sau foarte greu au acces la ceea ce pentru noi înseamnă normalitate, cum ar fi: îngrijiri medicale, igienă standard și alimentație, însă, în ciuda acestor lucruri, merg la școală și încearcă să nu neglijeze educația, singura lor șansă la o viață mai bună.

Citește și:

Asociația Zâmbetul Îngerilor a mers din poarta în poarta, daruindu-le alimente, dulciuri, fructe și le-au umplut brațele cu jucării. Acțiunea umanitara s-a desfășurat din zorii zilei și până la inserat. Au avut alaturi un ghid din comunitatea locala care i-a condus către casele acestor familii defavorizate. Pentru cei vizitati, copilăria se termina la vârste mult prea fragede, când fie încep să muncească și renunță la studii, fie devin părinți. Unii dintre ei merg la culcare flamanzi, în cele mai multe zile. Anul acesta, cu ajutorul partenerilor și voluntarilor, pachete pregătitele pentru copii ce au conținut atât jucării, cât și haine, dulciuri.

Având în vedere perioada prin care trecem, kit-uri cu produse de baza pentru a le asigura hrana pentru o luna de zile.

Citește și:

Despre Asociația Zâmbetul Îngerilor – proiecte & realizări

Campania zilnică „Sendvișul de miezul nopții”

Au trecut 7 ani de când Asociația Zâmbetul Îngerilor și-a început proiectele socio-umanitare cu campania „Sendvișul de miezul nopții”, o inițiativă locală care vizează creșterea nivelului de responsabilitate în rândul societățîi civile în ceea ce privește risipa alimentara și existența unui număr mare de persoane din categorii defavorizate care nu dispun de resursele minime pentru un trai decent. Ne-am concentrat, de asemenea, pe încurajarea prevenirii traficului de ființe umane, printr-un proces susținut de informare și prin asigurarea hrănirii zilnice a persoanelor fără adăpost, indiferent de vârsta sau starea lor.

Citește și:

Pe măsură ce proiectul a crescut în timp și mai mulți parteneri au venit să finanțeze și să sprijine, domeniul campaniei noastre s-a lărgit și suntem din ce în ce mai preocupați de a găși mijloacele și resursele pentru a realiza incluziunea socială nu numai prin programe umanitare complementare, ci și prin formare profesională.

GRUP ȚINTĂ

Grupul țintă al Asociației Zâmbetul Îngerilor este reprezentat de persoanele din medii socio-economice defavorizate, orfani, familii monoparentale, bătrâni, indiferent de vârstă, naționalitate, etnie, rasă, starea de sănătate, sex sau religie. Toate aceste persoane reprezintă o categorie de persoane cu risc ridicat de debut și excludere socială.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.