Setari Cookie-uri

Ce să faci atunci când prietena ta cea mai bună e pe cale să devină mamă

Prietena ta va fi mereu importantă pentru tine, așa ca trebuie să o ajuți cât mai mult în noua etapă a vieții ei.

Nimic nu se compară cu o prietenie veche între două femei care știu totul una despre cealaltă. Unul dintre momentele care aduc schimbări în dinamica acestei relații este nașterea unui copil. Femeile și bărbații deopotrivă au o teamă când vine vorba de momentul în care prietenii lor cei mai buni își vor întemeia o familie, deoarece îi pot face să uite de relațiile de prietenie.

Este important, totuși, să conștientizezi cât de mare și însemnat este acest pas, fie că îți dorești copii la rândul tău sau nu. Prietena ta va fi mereu importantă pentru tine, așa ca trebuie să o ajuți cât mai mult în noua etapă a vieții ei. Iată cum poți face asta:

Fii alături de ea din primul moment

S-ar putea ca tu să fii prima care află de sarcina ei și va trebuie să îți arăți susținerea și prin fapte, nu doar vorbe. Primele luni vor fi mai ușoare pentru ea și așteptarea bebelușului îi va permite să se pregătească pentru noua viață. Ajut-o să decoreze camera și fă-i cadouri care o pot ajuta mult timp de-acum încolo.

Citește și:

Cumpără-i biberoane, păturici și haine pentru copil. Un astfel de gest o va ajuta să își concentreze atenția pe sănătate, în timp ce tu te ocupi de câteva dintre lucrurile de care va avea nevoie bebelușul în prima parte a vieții. Faptul că ai mai mult timp la dispoziție decât ea va fi de folos și în găsirea unor produse perfecte din toate punctele de vedere, care să răspundă cu adevărat nevoilor unei proaspete mame și să se potrivească gusturilor ei. Cu siguranță, va aprecia efortul pe care îl depui și poți fi sigură că vei avea un rol important în viața celui mic.

Ai grijă de copil după naștere

Nevoia de intimitate este foarte importantă pentru o proaspătă mămică, așa că oferă-te să ai grijă de cel mic după naștere, ori de câte ori prietena ta este singură acasă și are nevoie de un moment de răsfăț sau de puțin somn. Poate va trebui să insiști, dacă este genul de persoană care preferă să se descurce singură, însă, puțină muncă de convingere o va ajuta să lase garda jos.

Citește și:

Este important să interacționezi și tu cât mai mult cu bebelușul, pentru a învăța lucruri noi și pentru a te pregăti pentru viitoare experiență. De asemenea, cel mic trebuie să socializeze, iar dacă ești o persoană plină de viață, vei găsi o mulțime de feluri prin care să-i atragi atenția cu sunete jucăușe sau activități care îl vor distra. În timp, acestea pot deveni obiceiuri, iar prietena te se va putea bucura de o mână dreaptă feminină și înțelegătoare.

Acceptă schimbările

O relație de prietenie nu poate evolua fără schimbări și încercări. Viața de mamă va fi o provocare pentru prietena ta, iar tu trebuie să accepți felul în care relația voastră se va schimba în timp. O schimbare majoră nu va dura prea mult. Primele luni alături de un bebeluș nu doar că îi vor ocupa tot timpul, dar o vor induce în eroare. Va fi nesigură, va avea conflicte interioare și va reuși să se adune, cu timpul.

Citește și:

În acel moment, trebuie să fii acolo și să o ajuți să își reia ritmul obișnuit de viață. Odată ce prietena ta se va obișnui cu rolul de mamă, va reuși să găsească echilibrul de care are nevoie și să revină la vechile obiceiuri. Nu te aștepta ca viața ei socială să fie ca înainte de a deveni mamă. Acceptă momentele în care aceasta va lăsa baltă o ieșire cu prietenele pentru a petrece mai mult timp cu cel mic și perioadele în care va răspunde mai greu la mesaje. În viața ei există acum un nou om, care are nevoie de atenția ei în mod constant.

Dacă prietena ta și-a dorit mereu un copil, știi cât de mult contează sarcina pentru ea. Nu-ți fie teamă de o posibilă distanțare a relației și acceptă că rolul de mamă este mai greu de jucat decât ai fi crezut. Momentele frumoase pe care le vei petrece alături de tânăra familie te vor umple de energie pozitivă, așa că străduiește-te să faci parte din viața ei cât se poate de mult.

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.