Setari Cookie-uri

#payitforward Fapta bună mult aduce

Un bun prieten mi-a povestit recent o întâmplare care i-a schimbat cariera în bine. Un ajutor oferit dezinteresat i-a adus ca și clientă una dintre marile violoniste ale lumii. 

Sunt oameni pe lumea asta (cred că i-ai întâlnit și tu) care nu se pot opri să ajute. Terapeutul care ajută un pacient chiar dacă aceste nu poate plăti consumația. Fata care dăruiește cartela sa de metrou unui turist care vizitează pentru prima dată Bucureștiul și nu știe cum merge treaba. Și alți oameni care fac bine doar de dragul de a-l face, fără a cere sau așepa nimic în schimb. Pentru că așa sunt ei.

Partea frumoasă este că, cu cât fac mai mult bine, cu atât acest bine se întoarce la ei fără nici un efort. Nu este vorba doar de lipsa atașamenului față de recunoștința sau recompensa materială din partea persoanei pe care o ajută dar și de faptul că atunci când fac acel bine, îl fac din toată inima.

La fel a făcut și prietenul meu, un terapeut de excepție și un suflet de aur. Aflat într-un loc public, la o întrunire, una dintre participante s-a plâns de dureri de spate îngrozitoare. Prietenul a luat-o de-o parte și, timp de câteva minute, a lucrat asupra ei.

Citește și:

Nici prin cap nu i-a trecut să îi ceară bani sau vreun alt beneficiu chiar dacă un coleg de-al său, terapeut și el, i-a spus că el ar fi procedat diferit. Nu numai că durerea a dispărut însă persoana respectivă l-a contactat o săptămână mai târziu să îi mulțumească și să îi spună că se simte extraordinar de bine.

Intâmplător sau nu, tot o săptămână mai târziu una dintre cele mai mari violoniste ale lumii a solicitat în mod expres serviciile terapeutice ale prietenului meu oferindu-i astfel șansa de a accesa o clientelă nouă și diferită de cea pe care o avusese până atunci. Și asta doar pentru că el și-a dorit cu sinceritate să ajute.

Fiecare faptă bună pe care o faci din suflet, fără nici o așteptare, este ca o depunere neprețuită pe care o faci în contul bunăstării și fericirii tale. Ea se va întoarce la tine însutit exact atunci când ai nevoie.

Citește și:

Featured foto by Rawpixel.com via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.