Setari Cookie-uri

Cum să te bucuri de mai mult timp cu cel mic: 5 sfaturi utile pentru orice mamă

Viața de mămică reprezintă o experiență nouă și extrem de fascinantă, mai ales în primii ani de viață ai copilului tău. În această perioadă este important să petreceți cât mai mult timp împreună și să vă bucurați de activități cât mai variate.

Timpul petrecut împreună cu copilul tău, încă din primele luni de viață, este de neprețuit. Acesta este momentul în care se formează o legătură strânsă între voi și în care te vei bucura să îl vezi cum crește fericit.

În plus, cu cât vei sta mai mult timp lângă bebelușul tău, cu atât îl vei ajuta să se dezvolte armonios și să crească curajos și încrezător. Există numeroase modalități prin care te poți bucura din plin de această experiență, cu atât mai mult dacă știi cum să trăiești momentul și să creezi clipe de neuitat. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Învață să spui nu

Este în regulă dacă nu vrei să ieși în oraș, să mergi în vizite la familie sau la prieteni sau să ai invitați acasă. Dacă simți că nu ai energia necesară, și, în același timp, vrei să te bucuri de orele petrecute doar alături de cel mic, nu trebuie să te simți vinovată.

Citește și:

De altfel, ceea ce contează este starea ta de bine și a bebelușului tău. Este de înțeles că, uneori, vrei doar să îl ții în brațe, să îi cânți sau pur și simplu să stați împreună. În acest fel vei reuși și tu să te relaxezi și să aduni toate forțele pentru treburile de zi cu zi.

Plimbați-vă în aer liber

Partea bună atunci când ai un copil mic este că nu contează unde doarme, atât timp cât se simte confortabil și în siguranță. Iar acest lucru înseamnă că îl poți lua cu tine peste tot, cu atât mai mult la plimbări în aer liber, o bună oportunitate pentru tine să te relaxezi.

Cel mai comod pentru amândoi este să cauți carucioare copii și să-l găsești pe cel potrivit pentru bebelușul tău. În acest fel nu vei fi nevoită să îl ții tot timpul în brațe, iar cel mic se poate odihni liniștit atunci când i se face somn.

Citește și:

Jucați-vă

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea celui mic este să vă jucați. Pe lângă faptul că petreceți timp de calitate împreună, joaca aduce numeroase beneficii pentru bebeluș, în special pe plan emoțional.

Conform celor de la parents.com, joaca ajută la crearea unei stabilități emoționale, la dezvoltarea emoțiilor și a simțurilor, precum și a curiozității. Totodată, joaca este una dintre cele mai simple activități prin care cel mic poate începe să prindă încredere.

Ține-l mereu aproape

Chiar și atunci când trebuie să te ocupi de treburile casnice, tot poți găsi modalități de a sta cu cel mic. De exemplu, atunci când pregătești cina, îl poți așeza într-un scaun de masă, astfel încât să poți sta cu ochii pe el, dar și să îi zâmbești și să vorbești cu el în timp ce pregătești sosul pentru paste sau coci prăjituri.

Citește și:

Apelează la un ajutor

Nu întotdeauna vei reuși să îți planifici ziua astfel încât să ai suficient timp pentru copilaș. Iar uneori poți simți că activitățile de zi cu zi devin copleșitoare, chiar și când partenerul îți dă o mână de ajutor.

În aceste situații poate fi util să ceri ajutorul unui prieten sau membru al familiei sau chiar să angajezi o dădacă. Aceasta se poate ocupa de treburile casnice și cumpărături, în timp ce tu îți dedici timpul liber pentru îngrijirea și creșterea celui mic.

Așadar, viața de mămică reprezintă o experiență nouă și extrem de fascinantă, mai ales în primii ani de viață ai copilului tău. În această perioadă este important să petreceți cât mai mult timp împreună și să vă bucurați de activități cât mai variate. Nu doar că veți crea o legătură strânsă, ci îl vei ajuta și pe cel mic să se dezvolte armonios și să crească fericit.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.