Setari Cookie-uri

Pantene și Fundația Renașterea se alătură prevenirii afecțiunilor sânilor și colului uterin prin caravana Oferă Putere

Caravana Oferă Putere, centru de diagnostic medical mobil, va oferi femeilor din zone vulnerabile analize medicale gratuite pentru depistarea afecțiunilor sânului și colului uterin.

comunicat de presa

În luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului, Pantene, un brand P&G, și Fundația Renașterea își unesc eforturile și pornesc caravana Oferă Putere – un centru de diagnostic medical mobil care, în toamna aceasta, va oferi femeilor din zone vulnerabile analize medicale gratuite pentru depistarea afecțiunilor sânului și colului uterin. Timp de șapte săptămâni, unitatea mobilă de diagnostic va fi prezentă, pe rând, în localitățile Popești-Leordeni, județul Ilfov, și Vorona, județul Botoșani.

14 octombrie 2020, București: Cancerul de sân și de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor și cele care fac cele mai multe victime la nivel mondial. În România, rata mortalității este cea mai mare din Europa - lipsa informării, accesul precar la servicii medicale și nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii și la scăderea șanselor de vindecare. Totuși, conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

Citește și:

Pentru că șansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticării, Pantene, un brand P&G, și Fundația Renașterea au pornit caravana Oferă Putere, prin care să informeze asupra importanței prevenției și să ofere acces la controale medicale gratuite cât mai multor femei din România care altfel nu ar fi accesat astfel de servicii ce le pot salva viața.

Prima oprire a caravanei va fi în Popești-Leordeni, unde, în perioada 12-31 octombrie 2020 – femeile vor putea beneficia gratuit de investigații de sân și col uterin: teste Babeș-Papanicolau și mamografii. A doua localitate în care unitatea mobilă se va deplasa este Vorona, județul Botoșani – în perioada 2-28 noiembrie, personalul medical calificat va realiza aceste controale medicale gratuite.

Citește și:

Pe toată durata desfășurării caravanei, vor fi luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Persoanele care își doresc să beneficieze de aceste investigații gratuite, se pot programa la numărul de telefon 0756 713 652.

De cinci ani, Pantene este alături de femeile care se confruntă cu una din cele mai crude boli, cancerul. Am început prin a oferi peruci din păr natural care, pentru pacientele aflate în acest moment dificil al vieții, devin o sursă de încredere în sine, în lupta dusă împotriva cancerului. Știm însă că putem ajuta și mai mult, iar cu acest gând am pornit caravana Oferă Putere, alături de partenerul nostru pe termen lung - Fundația Renașterea”, au spus reprezentanții P&G.

Citește și:

Fundația Renașterea militează de peste 19 ani pentru dreptul femeilor din România la servicii medicale de calitate. Prin campania de Diagnostic Mobil ne dorim să oferim astfel de servicii și femeilor din zonele defavorizate ale țării. În prezent, rata de supraviețuire a femeilor afectate de cancer în țara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm și să informăm femeile despre importanța controlului medical anual și să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanțe. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susținerea partenerilor noștri, reușim să oferim în gratuitate, femeilor defavorizate, analizele medicale ce le pot salva viața!” a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.

Citește și:

    Caravana Oferă Putere vine ca o continuare firească a campaniei Oferă Putere. Demarată în 2016 de Pantene, alături Fundația Renașterea, inițiativa își propune să redea cât mai multor femei din România încrederea de care au nevoie în lupta împotriva cancerului. Pe toată durata campaniei, peste 15.000 de codițe din păr natural au fost donate de către persoanele care au decis să se alăture cauzei, iar 560 de peruci din păr natural au fost donate celor care se luptă cu această boală.

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.