Setari Cookie-uri

Cum să-ți amenajezi biroul de acasă pentru productivitate

Ca să te organizezi cât mai bine la noul tău office de acasă, îți prezentăm în continuare câteva idei de amenajare pentru un spațiu de lucru prietenos, eficient și care să te reprezinte:

S-au schimbat atâtea lucruri în ultima perioadă, parcă nici nu mai știi cum era atunci când mergeai în fiecare zi la lucru și te preocupa ținuta pe care s-o îmbraci la următorul meeting. Da, prioritățile s-au schimbat, la fel și modul nostru de viață și de muncă, așa că acum te gândești mai degrabă cu să-ți amenajezi biroul de acasă pentru productivitate, căci jobul s-a mutat în online, iar pauzele de cafea cu colegele au devenit conversații pe chat.

Ca să te organizezi cât mai bine la noul tău office de acasă, îți prezentăm în continuare câteva idei de amenajare pentru un spațiu de lucru prietenos, eficient și care să te reprezinte:

Alege un loc potrivit pentru birou

Ca să fii productivă trebuie să lucrezi într-un spațiu adecvat, așa că începe amenajarea biroului tău de acasă cu alegerea unui loc potrivit, care să fie călduros, să aibă lumină naturală, să fie îndeajuns de spațios, aerisit și ușor accesibil.

Citește și:

Dacă nu ai o cameră separată pentru home office, organizează un colț special pentru activitatea profesională și ai grijă să delimitezi clar acest spațiu, pentru că aici lucrezi și atât, nu te mai ocupi și de alte treburi gospodărești, jocuri, hobby-uri sau emisiuni la televizor.

Amenajează spațiul ca să lucrezi comod

Cel mai important este să te simți comod atunci când lucrezi, mai ales că vei sta destule ore cu ochii în monitor, așezată pe scaun. Ai grijă să amenajezi micul tău birou de acasă cu cele mai bune obiecte de mobilier și respectă principiile ergonomice. Nici puțin fengshui nu strică, pentru că echilibrul între trup și minte reprezintă cheia pentru eficiență și productivitate.

Alege un scaun de birou cu brațe de susținere, cotiere, spătar ergonomic și tetieră. Găsești modele diverse, cele mai bune sunt cele care sunt prevăzute cu roți și au componente reglabile.

Citește și:

Montează monitorul la nivelul ochilor și pune tastatura la nivelul antebrațelor, ca să nu ai dureri de mâini după ore în șir de lucru. Asigură cât mai multă lumină naturală pentru biroul de acasă, dar ai grijă să pui și o lampă lângă ecran, pentru serile în care lucrezi până târziu.

Decorează biroul de acasă așa cum îți place

Iată un mare avantaj când îți amenajezi biroul de acasă: poți să fii creativă și inventivă, ai toată libertatea să alegi culori, texturi și modele care nu și-ar fi găsit locul la job.

Un poster haios, o plantă voluminoasă, tabloul tău preferat cu pisici sau perna fantezie cu buline, toate se potrivesc în spațiul de lucru și te binedispun. Dacă iubești o culoare veselă, optează pentru o mapă de birou, un suport de laptop sau un mousepad în nuanța respectivă. Personalizarea biroului este benefică pentru productivitate.

Citește și:

Iar dacă visezi de multă vreme la o măsuță de ceai ca în filmele englezești, acum este momentul să ai o astfel de piesă decorativă, care este utilă atunci când vrei să bei un ceai cald fără să te ridici de la birou ca să te duci până la bucătărie.

Investește în echipamente de birou performante

Ca să ai succes cu munca de acasă trebuie să investești în echipamente de birou performante, care să te ajute să fii productivă și să utilizezi timpul de lucru cu maximum de eficiență.

Achiziționează produse de papetărie de calitate, bibliorafturi pentru birou, mape, instrumente de scris, hârtie, carton și articole pentru desen, ca să ai spor în ceea ce faci și să realizezi proiecte valoroase.

Verifică periodic dispozitivele electronice pe care le folosești, ca să eviți surprize neplăcute, pentru că de funcționarea lor depinde munca ta zilnică. Realizează revizii pentru componentele hard și update-uri pentru soft.

Citește și:

Investește timp, imaginație și rigoare când amenajezi biroul de acasă pentru productivitate și eficiență la cote maxime în activitatea ta cotidiană. Doar astfel o să reușești să menții echilibrul dintre viața personală și cea profesională, atunci când ambele se derulează acasă, sub același acoperiș.

Photo by Grovemade on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.