Setari Cookie-uri

Ramona Florentina Fugaciu: Gandurile sunt instrumentele prin care plantam semintele viitoarelor intamplari

Interviu de suflet cu Ramona Florentina Fugaciu, antreprenor, designer florist si autoare de carti cu vise implinite

6. De ce crezi ca oamenii viseaza din ce in ce mai rar?
In chestionarul Planteaza un vis in gradina cu visuri implinite, am intalnit o serie de raspunsuri, unele mai interesante ca altele. Societatea ne impune tipare si pentru a fi acceptat, multi prefera sa renunte la ceea ce isi doresc cu adevarat, la a-si manifesta propiul eu. Educatia este iarasi un factor important, care rezida cumva din trendurile societatii: apoi daca trendul este sa mergi si la cursuri de pian si de balet si sa inveti si 3 limbi straine pana la 7 ani si apoi sa devii IT-ist, ca astfel vei castiga bine, nu prea mai indraznesti sa visezi ca ai putea fi pictor, chiar daca ai putea foarte bine sa fii si IT-ist si pictor sau pianist in acelasi timp. Apoi, exista acel santaj sentimental in orice familie si multi nici nu concep sa fie altfel decat si-a imaginat familia despre ei. Eu insami m-am confruntat cu acest santaj, uneori greu de gestionat: acum esti mama, esti sotie, ar trebui sa te intalnesti sau sa vizitezi matusica X dintre cele 100 de matusi, de sarbatori trebuie sa te pregatesti o luna in avans, sa iti ajuti fratii, surorile in toate problemele lor reale sau imaginare etc.
Cum spuneam mai sus, aplic sfatul tatalui meu de a alege ceea ce ma face fericita si am reusit sa ies din aceste tipare, astfel ca in 2015, a doua zi de Paste, plecam singura in Suedia, la o demonstratie florala a lui Thomas de Bruyne. Uneori nu sunt o prezenta usor de digerat, in special cand este vorba de visurile mele, insa indiferent de consecinte, aleg ce imi doresc eu cu adevarat si nu decide altcineva pentru mine. Inainte de a ne gandi cine se supara cand ne atingem visurile, ar trebui sa visam, sa actionam cu mult curaj si sa le traim in realitate, pentru ca apoi cei din jur, incep si ei sa se alinieze, sa viseze, sa isi schimbe parerea despre noi in bine, sa fie de partea noastra.

Citește și:


7. Dupa lansarea cartii Gradina cu visuri implinite, pregatesti si o serie de webminarii. Cum se vor desfasura acestea si ce contin?

Webminariile au ca obiectiv "plantarea visurilor in gradina cu visuri implinite". Se vor desfasura online, sub forma de intalniri live si inregistrate si vor contine pasi concreti de a transforma un vis in realitate. Primul webminar va incepe in data de 22 Martie si va avea o durata de 7 zile. Cei interesati se pot inscrie aici

Este un workshop gratuit la care poate participa oricine cu varsta peste 16 ani.


8. Daca ar fi sa ne rezumi cartea intr-un singur paragraf, cum ar suna acesta?
Cartea este o invitatie la constientizare a situatiei prezente si a ceea ce suntem, o invitatie la visare si la actiune, pentru a trai in realitate ceea ce visam, insa si un ghid despre cum sa actionam pentru a tranforma in realitate si cele mai nastrusnice visuri.

Citește și:


9. Unde pot gasi oamenii Gradina cu visuri implinite?
Se poate comanda pe shopul Flori Poznase, de aici sau printr-un mesaj la adresa de mail office@flori-poznase.com.

10. Daca ar fi sa le dai cititorilor Kudika un singur sfat pentru implinirea visurilor, care ar fi acela?
"Gandurile, cuvintele, actiunile sunt instrumentele prin care plantam semintele viitoarelor intamplari. Zambiti, visati, traiti la nivelul pe care vi-l doriti!"

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.