Salarium Fintech, prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România

Salarium Fintech, prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România

Compania fintech Salarium a lansat propria aplicație, disponibilă acum în Google Play și AppStore, devenind astfel prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România. 

  • Angajații au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi.
  • Salarium Fintech estimează că va acorda în 2021 avansuri salariale în valoare de 400.000 euro.
  • 70% dintre angajați rămân fără bani de la un salariu la altul.

comunicat de presa

Prin intermediul aplicației mobile Salarium, angajații companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluție de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend și Visa Direct.

“Salarium a luat naștere ca răspuns la nevoile și dificultățile create de contextul economic actual, context care pune presiune pe finanțele angajaților și accentuează dorința angajatorilor de a motiva și ajuta salariații. Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim o poveste de succes în industria FinTech, să avem un impact pozitiv în viața angajaților și să reușim să îmbunătățim relația angajat-angajator pe termen lung”, a declarat Alina Ștefan, CEO Salarium Fintech.

După o investiție inițială de 1 milion de lei, timp de 6 luni, compania s-a axat pe dezvoltarea tehnică a platformei, la care au lucrat 36 de specialiști cu experiență în proiecte din industria financiar-bancară. Salarium estimează că va acorda în primul an de activitate avansuri salariale în valoare de 400.000 euro și își propune să înroleze în platformă cel puțin 6.000 de angajați. De asemenea, până la sfârșitul anului, platforma se va integra cu scop de automatizare a proceselor, cu cel puțin două companii de payroll.

În condițiile în care ciclurile tradiționale de plată pot influența bunăstarea financiară a angajaților, iar 70% dintre aceștia rămân fără bani de la un salariu la altul, Salarium vine în întâmpinarea unei nevoi actuale din piața muncii și ajută salariații să primească instant un avans din salariu, înaintea zilei tradiționale de plată.

Cu acces facil la un avans din salariu, angajații pot evita penalitățile de neplată a facturilor sau ratelor și pot evita împrumuturi cu dobânzi mari, precum cele practicate de către IFN-urile care acordă împrumuturi pe termen scurt (payday loans).

Salarium se adresează companiilor din România, fiind poziționat ca un beneficiu extrasalarial menit să ofere angajaților posibilitatea accesării facile a avansului și a educației financiare gratuite. Angajatorii pot democratiza ziua de salariu cu un impact puternic în viețile angajaților și fără a interveni pe procesele interne sau rulajul financiar lunar (cash flow). Acest lucru va fi posibil prin integrarea aplicației cu soluțiile de payroll care prestează în prezent servicii de salarizare pentru companiile din România.

Principalele atribute ale aplicației Salarium sunt simplitatea, rapiditatea și siguranța, platforma fiind construită pe principiul secured by design. Soluția a fost proiectată cu scopul de a fi sigură, încă de la început, iar acest aspect rămâne prioritar pentru echipa de dezvoltare Salarium, gestionarea avansurilor salariale fiind tratate, în permanență, cu maximă importanță.

Despre Salarium Fintech

Salarium Fintech este prima soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară din România, dezvoltată de către o echipă antreprenorială cu vastă experiență în domeniul plăților și a beneficiilor extrasalariale. Colaborând cu instituții financiare acreditate, Salarium Fintech respectă cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor cu caracter personal.

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri