Setari Cookie-uri

Ligia Georgescu-Goloșoiu, doctor în economie cu peste 30 ani în domeniu, se alătură companiei fintech Salarium

Ligia Goloșoiu-Georgescu, expert cu experiență de peste 30 de ani în domeniul economic, se alătură companiei fintech Salarium în rolul de Expert în Educație Financiară, prin care va crea programe și conținut specializat pentru companiile și angajații din România. 

comunicat de presa

Ligia Goloșoiu-Georgescu este președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație și are o experienţă de peste 20 ani în calitate de conferențiar asociat la ASE și Institutul Bancar Român și de peste 30 de ani în cadrul BNR. Ligia Goloșoiu-Georgescu a scris prima carte de educaţie financiară adresată celor mici, ,,Banii pe înțelesul copiilor”, și a implementat, sub egida BNR, proiectul național de introducere a noțiunilor de educație financiară în școli și a coordonat grupul de lucru care a elaborat programa școlară de educație financiară.

“Companiile au un rol foarte important în viața angajaților, iar educația îmbunătățește nivelul de cunoștințe și ajută salariații să devină mai conștienți și conștiincioși pentru a lua decizii mai bune. Îmi doresc ca educația financiară să devină o prioritate pentru companii și un demers măsurat constant. Însă implicarea companiei nu se oprește aici, vedem necesară o echitate în relația cu salariile plătite, un raport direct între competențe, efort depus și remunerație”, a declarat Ligia Goloșoiu-Georgescu, Expert în Educație Financiară la compania Salarium Fintech și președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Citește și:

De asemenea, potrivit Ligiei Goloșoiu-Georgescu, este important ca dorințele și nevoile imediate ale angajaților să fie bine înțelese, efectul fiind acela de îmbunătățire pe termen lung a relației angajat - angajator și de creștere a productivității muncii angajaților.

Companiile pot investi în programe pentru bunăstarea angajaților

Bunăstarea angajaților (Financial wellbeing) reprezintă un concept tot mai important pentru companii, care se referă la sprijinirea acoperirii unor nevoi imediate ale familiei și asigurarea stabilității unui loc de muncă în companie, precum și la o expunere mai redusă la împrumuturi suplimentare a angajaților.

Astfel, companiile pot să responsabilizeze personalul angajat cu privire la modul corect de cheltuire eficientă a banilor și să se limiteze la strictul necesar, cu condiția să nu crească gradul de îndatorare a personalului (credite amânate, cu consecințe în creșterea datoriei publice).

Citește și:

În acest context, companiile trebuie să găsească modalități de asigurare a unor resurse financiare suplimentare pentru angajați cu sprijinul statului (reducerea impozitului pe salariu și a contribuțiilor), iar în cazul disponibilizării personalului, compania trebuie să asigure plata unor salarii în avans.

Studiile arată că 70% dintre români rămân fără bani de la un salariu la altul. Această realitate este confirmată de un studiu Salarium Fintech desfășurat la începutul anului 2021, conform căruia doar 14% dintre respondenți au afirmat că salariul le ajunge de la o lună la alta.

Care sunt principalele trei motive pentru care angajații rămân fără bani până la următoarea zi de salariu? Inflația (creșterea prețurilor), cheltuielile neeconomicoase și cele pentru întreținerea sănătății, afirmă Ligia Goloșoiu-Georgescu, expert în educație financiară.

Citește și:

“Educația este cea mai bună cale pentru a-ți îmbunătăți viața financiară”

În acest context, economisirea, expunerea mai redusă la împrumuturi și educația sunt cele mai importante lucruri de știut care i-ar ajuta pe angajații tineri să nu rămână fără bani. Economisirea este o bună practică menită să îi ajute pe tineri să rămână într-o zonă de siguranță financiară. Acest obicei poate fi ușor preluat și e mai puțin relevantă suma la care ajungi, ci mai important este obiceiul în sine. În aceeași măsură, Salarium Fintech recomandă tinerilor să fie precauți în a se expune împrumuturilor și să apeleze la creditare doar dacă este absolut necesar și în baza unei bune informări în această direcție. Educația este, însă, cea mai bună cale spre a-i ajuta pe tineri nu doar să se ajungă cu bani, dar ci să își îmbunătățească viața financiară în timp.

Citește și:

În cazul familiilor și al angajaților cu experiență profesională mai mare, este foarte important ca aceștia să-și vizualizeze viața financiară pe termen lung, cu obiective clare, previzionarea veniturilor și împărțirea corectă între nevoi (cheltuieli de bază) și dorințele de tip “nice to have”.

Compania fintech Salarium a lansat recent propria aplicație, disponibilă acum în Google Play și AppStore, devenind astfel prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România.

Prin intermediul aplicației mobile Salarium, angajații companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluție de Payroll, deservind astfel o plajă extinsă de companii din industrii diverse.

Citește și:

În condițiile în care ciclurile tradiționale de plată pot influența bunăstarea financiară a angajaților, iar 70% dintre aceștia rămân fără bani de la un salariu la altul, Salarium vine în întâmpinarea unei nevoi actuale din piața muncii și ajută salariații să primească instant un avans din salariu, înaintea zilei tradiționale de plată.

Despre Salarium Fintech

Salarium Fintech este prima soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară din România, dezvoltată de către o echipă antreprenorială cu vastă experiență în domeniul plăților și a beneficiilor extrasalariale. Colaborând cu instituții financiare acreditate, Salarium Fintech respectă cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor cu caracter personal.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.