Setari Cookie-uri

4 idei pentru decorarea inspirată a locuinței

O locuință amenajată și decorată estetic atrage priviri admirative încă de la primul contact, deoarece un aranjament de succes constă în repartizarea echilibrată a volumelor, proporțiilor, culorilor și a luminii în spațiul respectiv, pentru a obține un tot armonios.

Deși arta amenajării este în general apanajul designerilor, poți să-ți decorezi cu ușurință locuința de una singură dacă ții cont de câteva idei și sfaturi utile. Cu ajutorul culorilor atent alese și a câtorva accesorii amplasate creativ, dar și folosind în mod ergonomic spațiul, poți obține cu ușurință orice încăpere amenajată estetic în locuința ta.

Iată câteva idei care te vor ajuta să-ți decorezi cu mult bun gust locuința și să obții un spațiu decorat inspirat, indiferent despre ce încăpere este vorba.

  1. Amplasează, ca piesă decorativă principală dintr-o încăpere, un obiect de efect.

În orice încăpere amenajată și decorată inspirat, există un punct focal de interes către care se îndreaptă atenția privitorului. Punctul central, de interes al încăperii poate fi nu doar o piesă decorativă principală, ci chiar o zonă anume, de exemplu cea de socializare formată din fotolii și o măsuță de cafea, cea a șemineului, cu spațiul de depozitare de deasupra, sau chiar un perete amenajat creativ.

Citește și:

Dacă încăperea permite, centrează o astfel de zonă de interes pe peretele opus intrării, pe care să amplasezi unul sau mai multe obiecte decorative cu design special. Acest truc de efect va oferi personalitate și un vibe deosebit întregii încăperi.

Pentru a alege elementul decorativ principal al încăperii, ai la dispoziție mai multe variante. Acesta poate fi un tablou contemporan, o oglindă imensă cu ramă modernă, de lemn, sau chiar un set de oglinzi de forme și mărimi diferite, cu același tip de rame. Oricare dintre acestea, amplasate pe un perete unde vor fi bine puse în evidență, constituie punctul focal de interes din încăpere în jurul căruia poți amenaja ulterior întregul ambient.

  1. Integrează câteva piese cu valoare estetică ridicată.

O alegere oricând la îndemână pentru a conferi un aspect inedit oricărei camere din locuință și a o decora în mod inspirat este să adaugi piese cu valoare estetică ridicată. Acestea pot fi obiecte vechi, de colecție, de la un târg de antichități, o piesă de mobilier tradițională, recondiționată și pusă în valoare într-un decor modern, ori alte mici accesorii decorative. Acestea conferă personalitate oricărei încăperi prin faptul că au o valoare estetică deosebită.

Citește și:

Nu ezita să combini piese aparent diferite ca stil sau design, sau piese noi cu unele vechi, mai ales dacă ai anumite obiecte de care nu vrei sa te desparți. De exemplu, la o masă veche, solidă din lemn poți adapta scaune sau fotolii cu o linie modernă și confortabilă, unei canapele noi de piele îi poți alătura o piesă rustică, din lemn drept măsuță de cafea, iar într-un colț al unei camere nou amenajate poți amplasa, pe perete, farfurii vechi din ceramică sau alte obiecte pictate manual.

  1. Folosește inspirat accesoriile.

Ca să obții un spațiu amenajat cu multă creativitate și inspirație, concentrează-te pe aspectele, obiectele și accesoriile importante. Păstrează obiectele de mobilier strict necesare, la care adaugă elemente decorative alese cu atenție. Nu este nevoie de prea multe piese decorative, ca să nu încarci atmosfera, ci doar de mici trucuri vizuale și accesorii care pot înveseli atmosfera camerei.

Citește și:

De exemplu, un lampadar înalt și elegant în zona de socializare, câteva rafturi cu una-două plante decorative de mici dimensiuni, o decorațiune de perete aleasă inspirat sau una-două canvasuri cu imagini pe care îți face plăcere să le privești, sunt cam tot ce ai nevoie pentru a păstra o atmosferă relaxată și rafinată într-un interior, decorat totodată cu elemente preferate de tine.

  1. Adaugă culoare cu ajutorul textilelor.

Pentru un aranjament de bun gust al locuinței, nu uita de importanța perdelelor, draperiilor sau a oricăror tipuri de materiale textile. Culorile, materialul dar și tipul de țesătură influențează stilul de amenajare, și pot schimba cu totul atmosfera dintr-o încăpere deoarece adaugă culoare și profunzime spațiului respectiv.

Citește și:

Alege perdelele și draperiile în funcție de criteriile estetice și practice potrivite gusturilor tale, pentru a obține un decor nu doar funcțional, ci și armonios și echilibrat din punct de vedere vizual. În ofertele de pe PerdeleOnline.ro găsești materiale și culori de calitate, potrivite stilului preferat de amenajare din fiecare cameră a locuinței tale. Alege inspirat, ca să te bucuri de felul în care acestea filtrează lumina și de atmosfera creată. Dacă vei completa cu câteva perne decorative pe un fotoliu sau pe canapea, vei obține un cadru perfect, de revistă.

Pentru un mix eclectic și interesant din punct de vedere estetic, nu te sfii să folosești culori și texturi diferite ale țesăturilor. De exemplu, dacă îndrăgești tonurile de pământ, combină nuanțe de verde, portocaliu, maro, iar pentru un aspect vesel, viu și strălucitoare îmbină în mod echilibrat nuanțe de roz vibrant cu alb, turqoise, galben sau verde crud. Poți amenaja spectaculos dacă combini țesături și culori diferite, în funcție de tonalități, dar ai în vedere ca fiecare dintre aceste culori să se regăsească, discret, și în alte elemente decorative.

Citește și:

Ai nenumărate opțiuni de amenajare și de alegere a pieselor care compun un interior, pentru a obține un decor rafinat și plin de gust. Alege obiectele decorative în funcție de gusturile și preferințele tale, iar pentru a obține un decor inspirat al locuinței, ai grijă ca întregul ansamblu să păstreze un vibe fresh, cu tentă modernă, echilibrat din punct de vedere vizual.

Photo by Cat Han on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.