Uniunea Europeană are nevoie de cel puțin 500.000 de specialiști în IT

Uniunea Europeană are nevoie de cel puțin 500.000 de specialiști în IT

Piața europeană a serviciilor de dezvoltare software este în continuă creștere. Potrivit unui studiu Eurostat, în perioada 2011-2019 numărul specialiștilor IT în Uniunea Europeană a crescut cu 40,0%. 

comunicat de presa

  • Cu toate acestea există un deficit mare de forță de muncă pentru specialiști în domeniu: 53% dintre companiile europene au raportat dificultăți în recrutarea specialiștilor IT.
  • Ultimele studii disponibile arată că în 2017, Comisia Europeană estima un deficit de 500.000 de profesioniști IT pentru anul 2020.
  • În plus, piața globală de testare software se preconizează că va creste cu până la 50% până în anul 2026 până la 60 miliarde de dolari, ceea ce va atrage o creștere a cererii pentru ingineri de testare software.

În contextul unei cereri tot mai ridicate pentru servicii de testare software și pentru personal specializat, Qualinest, compania de consultantă în domeniul testării software lansează trei module de cursuri dedicate celor care fie vor să înceapă o carieră în domeniu, fie vor să se supra-specializeze. Cele trei module includ (i) software testing fundamentals, (ii) test automation with Java fundamentals și (iii) API testing and API test automation. Retail jobs

Cursurile pun accentul pe câștigarea de experiență practică, astfel încât 60% din structura cursului este dedicată practicii supervizate pe aplicații reale. Cursurile sunt predate online, în timp real în limba engleză, de către specialiști cu peste 15 ani de experiență în domeniu, printre care și Sabina Amaricăi, fondatorul Qualinest.

“Este cunoscut faptul că în industria de testare software există un deficit de capital uman foarte bine pregătit. Odată cu creșterea acestei piețe, va crește și cererea pentru profesioniști în domeniu. În experiența noastră am observat că foarte multe proiecte sunt încetinite pentru că nu există o unitate a cunoștințelor la nivel de echipa. O altă cauza este lipsa personalului specializat. O strategie puternică de training și perfecționare este cheia unui echipe consolidate și a unui proiect de succes”, a declarat Sabina Amaricăi.

Sabina este un arhitect de testare software, cunoscută pentru expertiza sa în dezvoltarea instrumentelor de automatizare a testelor și a instrumentelor de testare a performanței. Cu peste 15 ani de experiență, a lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii în domeniul bancar, serviciilor financiare și IT, inclusiv Mastercard și IBM. În 2018, a înființat Qualinest, o companie de consultanță în domeniul testării software, care acoperă proiecte la nivel mondial.

Cui se adresează cursurile Qualinest

Cursurile Qualinest au fost concepute pentru a acoperi orice nivel de cunoștințe. Modulul de începători este dedicat celor care vor să înceapă o carieră în domeniu și nu necesită experiență sau studii anterioare. Cursurile “API Testing and Test Automation” și “Software Test Automation with Java fundamentals” sunt dedicate inginerilor de testare care vor să se perfecționeze. Primul se adresează celor care vor să devină experți în testarea API și automatizarea testelor, iar cel de-al doilea este adresat inginerilor de testare care doresc să devină ingineri de automatizare a testelor.

Prețurile cursurilor Qualinest încep de la 3.000 EUR și ajung până la 7.200 EUR pentru 120 ore de curs. Pe lângă modulele standard, Qualinest oferă și servicii de training personalizat dedicat companiilor. Mai multe informații despre cursuri se găsesc aici.

Qualinest este o companie de consultanță în domeniul testării software înființată în 2018 de către Sabina Amaricăi, un arhitect de testare software cu peste 15 ani de experiență, specializată în dezvoltarea instrumentelor de automatizare a testelor și a instrumentelor de testare a performanței.

Surse:

Raportul Software Testing Market Size, realizat de Global Market Insights, 2019

Eurostat, Hard-to-fill ICT vacancies: how countries compare

Eurostat, ICT specialists in employment

Studiu CBI, The European market potential for software development services

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri