Epson se alătură proiectului Mirai pentru dezvoltarea celui mai performant robot educațional din țară

Epson se alătură proiectului Mirai pentru dezvoltarea celui mai performant robot educațional din țară

Roboul Mirai va integra videoproiectorul Epson EF-11 pentru a reda imagini la calitate superioară

comunicat de presa Retail jobs

Epson, liderul mondial în dezvoltarea produselor inovatoare în domeniul imaginii, se alătură proiectului Mirai ca partener de tehnologie și susținător al acestui demers. Cea mai nouă completare a robotului se face prin intermediul unui videoproiector laser Epson EF-11, din gama EpiqVision Mini, care ajută la proiectarea clară a imaginilor, în cel mai simplu și accesibil mod.

Mirai a fost dezvoltat în 2020 de către inventatorul român Cristian Lăcraru, cu scopul de a ajuta și îmbunătăți procesul de studiu online pentru profesorii și studenții care s-au confruntat cu provocările pandemiei de COVID-19. Robotul vine în ajutorul profesorilor cu un sistem all-in-one, gândit pentru a facilita predarea online și offline, cât și înregistrarea cursurilor pentru a fi folosite ulterior. Fiind dotat cu o interfață de control cu touchscreen, profesorii au acces direct la aplicații de colaborare online, neavând nevoie să se familiarizeze cu platforme noi. De asemenea, Mirai reprezintă o soluție mobilă, cu portabilitate extinsă, care permite transmiterea direct din sala de curs sau de educație fizică, dar și streaming-ul live al tablei pentru elevii de acasă, sprijinând astfel predarea simultană și un proces educațional interactiv pentru elevi. Mai mult, robotul integrează o camera web cu unghi de vizibilitate de 120 de grade, sunet, computer și lavalieră pentru profesor, asigurând o experiență pedagogică de înaltă calitate.

„Integrarea proiecției în robotul Mirai este un pas calculat încă de acum un an de zile. Parteneriatul cu Epson face din Mirai un produs complet, echipamentul putând acum înlocui toate dispozitivele necesare într-o sală de curs pentru predare offline, online sau hibrid. Pentru modelul EF-11 am realizat o mască și un stativ, proiectate și printate 3D, unghiul de proiecție putând fi modificat din exteriorul robotului”, a declarat Directorul Executiv Mirai, Cristian Lăcraru.

Portabil, compact și ușor de folosit, videoproiectorul Epson EF-11 integrat în robot răspunde tuturor nevoilor de predare ale profesorilor din România. Epson EF-11 include caracteristici de înaltă tehnologie și are un design compact, de doar 1,2 kg, cu o lungime de numai 18 cm, făcându-l să fie suficient de ușor și de mic pentru a fi integrat în robotul Mirai. Acesta poate proiecta imaginile dorite, la rezoluție superioară, Full HD 1080p, pe aproape orice suprafață. Mai mult, proiectorul dispune de capabilități de proiectare a conținutului la dimensiuni impresionante, de până la 150 de inci (3,8 metri), cât și de caracteristici precum corecția trapezului care contribuie la poziționarea rapidă a imaginii. Epson EF-11 permite duplicarea conținutului de pe telefon, laptop sau de pe orice dispozitiv inteligent prin soluția de afișare flexibilă cu Miracast integrată. Sunetul este redat printr-un difuzor de 1,5 W integrat.

Acest mini proiector laser puternic, dar accesibil, produce imagini excepțional de clare și pline de culoare, cu detalii precise. Raportul său de contrast de 2.500.000:1 oferă, de asemenea, detalii definite în mod clar și nuanțe intense de negru. Totul se datorează tehnologiei 3LCD, care produce o luminozitate pe alb și pe culoare la același nivel înalt, ceea ce ajută la crearea imaginilor realiste și până la trei ori mai luminoase, decât cele redate de proiectoarele DLP cu 1 cip comparabile. În plus, sursa de lumină laser are o durată de viaţă lungă și reduce mentenanţa proiectorului.

„La Epson, suntem dedicați inovației tehnologice și ne bucurăm să susținem proiecte cu impact real în societate de fiecare dată când avem ocazia, iar robotul Mirai e una din inițiativele educaționale care corespund misiunii globale și angajamentelor companiei noastre,” a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager la Epson România și Bulgaria. „Suntem încrezători că robotul Mirai completat de proiectorului compact și inteligent Epson EF-11 integrat în designul său unic le va simplifica procesul de predare profesorilor și că va ajuta elevii să aibă rezultate mai bune în forma de învățare hibridă a viitorului”, a adăugat Simona Decuseară.

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ceasuri şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 81.000 de angajaţi în 85 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

https://global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.830 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2017 au fost de 1,7 miliarde de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri