Setari Cookie-uri

Educație financiară pentru femei - de ce este importantă

În ziua de azi majoritatea femeilor lucrează cel puțin la fel de mult ca bărbații, și totuși în multe gospodării persistă obiceiul ca bărbatul să fie acela care gestionează finanțele.

Acest articol se adresează femeilor cu sau fără partener, familiilor monoparentale, studentelor, femeilor înstările și celor cu status economic modest, pe scurt, tuturor femeilor, deorece educația financiară nu ar trebui să lipsească, indiferent de statusul marital, social sau financiar.

Având în vedere cât de rapid se dezvoltă și schimbă societatea în care trăim, este mai important ca oricândsă cunoaștem nu doar termenii financiari de bază, ci să înțelegem ce sunt investițiile, creditele, conturile de economii, șamd.Când vine vorba de împrumuturi, fiecare femei ar trebuie să știe despre diferitele tipuri de credite, despre dobânzi și condiții de creditare. De ce este important să cunoaștem toate acestea? Pentru a putea deosebi un împrumut performantde unul mai puțin avantajos și pentru a lua decizii bine informate. Există multe tipuri de credite, fiecare având un scop financiar anume și condiții de creditare specifice. De exemplu, un credit rapid este un credit pe termen scurt, prin care se pot împrumuta sume de bani moderate. Acest tip de credit se recomandă pentru soluționarea situațiilor urgente, pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute.

Citește și:

Cea mai accesibilă și flexibilă metodă de ane îmbogăți cunoștințele din orice domeniu este prin studierea unor materiale relevante, atât cărți, cât și articole sau reviste. Dacă stilul tău de învățare este cel auditiv poți opta pentru cărți audio și alte materiale de pe Youtube. În spiritul expresiei “Cunoașterea înseamnă putere”, am creat un top 5 cărți despre educație financiară adresate sau potrivite femeilor:

Femeie bogată – de Kim Kiyosaki

Kim Kiyosaki este soția lui Robert Kiyosaki, faimosul om de afaceri și autor a mai multor cărți de educație financiară. Kim la rândul ei este o femeie de afaceri de succes, care dorește să dea altor femei motivația și cunoștințele necesare pentru a obține independență financiară. Cartea Femeie bogată este o carte despre investiții pentru femei. Când vine vorba de a cumpăra/vinde acțiuni sau de a găsi proprietăți profitabile, procedeul este același pentru bărbați și femei, unice sunt însă problemele cu care se confruntă femeile când vine vorba de bani și investiții. Dacă și tu ești o femeie care își dorește securitate financiară și liniștea sufletească și mentală care vine cu acestea, cartea lui Kim îți poate fi de mare folos.

Citește și:

Femeile și banii – de Suze Orman

Suze Orman este speaker motivațional și o bine cunoscută expertă în domeniul financiar. Autoarea este convinsă de faptul că femeile pot gestiona bani, investi și economisi la fel de bine ca oricare bărbat, însă multe femei se îndoiesc de capacitatea lor de a gestiona bani. Limbajul folosit este unul simplu, cartea fiind recomandată începătorilor în domeniul managementului financiar.

Broke millenial – de Broke Lowry

Dacă te afli în categoria de vârstă 20+ și 30+ și tema finanțelor personale ți se pare una înspăimântătoare, această carte ar putea fi pentru tine. Chiar dacă nu ai control asupra situație tale economice încă, nu înseamnă că vei petrece toată viața cufundată în datorii. Este timpul să preiei controlul iar aceasta carte îți poate servi drept ghid. În afară subiectelor clasice precum carduri de credit, investiții și gestionarea bugetului, această carte abordează și alte subiecte dificile legate de bani, cum ar fi înțelegerea relației cu banii, împrumuturi studențești, împărțirea facturilor într-o gospodărie comună și multe altele.

Citește și:

Afurisitele bogate – de Nicole Lapin

Afurisitele bogateeste o carte atipică de educație financiară, o carte foarte onestă, accesbilă și plină de umor. Cartea oferă un plan în 12 pași, având ca rezultat înțelegerea jargonului financiar și o viață mai bună din toate punctele de vedere. Este potrivită femeilor care au sau au avut datorii, care își fac griji pentru momentul pensionării, care doresc să investească sau să economisească.

Banii. Stăpânește jocul – de Tony Robbins.

Cartea scrisă de celebrul Tony Robbins ghidează cititorul în obținerea siguranței și libertății financiare prin 7 pași, care integrează soluții și informații împărtășite de mințile cele mai sclipitoare din domeniul financiar. O contribuție majoră este abilitatea lui Robbins de a prezenta informații economice complexe într-un mod accesibil și foarte autentic.

Citește și:

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.