Gândirea magică la copii - ce este și ce rol are?

Gândirea magică la copii - ce este și ce rol are?

Gândirea magică a copiilor este modul lor de a descoperi lumea și a găsi explicații pentru felul în care aceasta și lucrurile/fenomenele din jur funcționează. Este un fenomen specific mai ales copiilor mici și preșcolarilor. Cum recunoaștem gândirea magică, cum se dezvoltă si ce rol are?

Gândirea magică este un proces normal în dezvoltarea copiilor și se referă la faptul că ei sunt convinși că propriile gânduri și dorințe pot influența lumea din jurul lor. De exemplu, dacă un copil își dorește foarte mult că ceva să se întâmple, iar acel lucru se întâmplă, va fi convins că datorită lui s-a întâmplat așa. Tot gândirea magică este cea care îi face să creadă în Moș Crăciun, Zână Măseluță sau să aibă prieteni imaginari. Retail jobs

Gândirea magică a copiilor este modul lor de a descoperi și a găsi explicații pentru felul în care lumea și lucrurile/fenomenele din jur funcționează. Din gândirea magică face parte și gândirea animistă, conform căreia copiii cred că toate lucrurile sunt însuflețite.

Citeste continuarea pe MamiSiCopilul

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri