Setari Cookie-uri

4 motive pentru care copiii ar trebui să creadă în Moș Crăciun

Sezonul sărbătorilor este o perioadă magică pentru oamenii de toate vârstele, din întreaga lume. Copiii sunt captivați în mod special în acest spirit, iar legenda de Crăciun a lui Moș Crăciun este un motiv important pentru acest lucru. Este o poveste captivantă a unui bunic bătrân și vesel, care aduce cadouri. Există elfi magici, reni zburători și, bineînțeles, o mulțime de jucării. Multe familii așteaptă cu nerăbdare să le spună copiilor lor poveștile bătrânului Moș Crăciun.

Este o tradiție care definește Crăciunul pentru mulți oameni din întreaga lume. Unele familii consideră că ideea de basme și mituri este inconfortabilă. Preferă să nu-și mintă copiii cu privire la existența unor reni supranaturali sau a unor bătrâni care alunecă pe hornuri. Nu există o cale greșită de urmat. Este doar o chestiune de ce funcționează pentru familia și stilul dvs. parental.

Este distractiv

Dintre toate motivele pentru a păstra viu mitul Moșului cu copiii dvs., acesta este cel mai direct. Este distractiv. Să priviți ochii unui copil cum se luminează în timp ce descoperă cadourile sub brad sau micile lor scrisori către Moș Crăciun devin amintiri prețioase. Nu lipsesc filmele, cărțile, cântecele și emisiunile TV legate de Moș Crăciun pe care să le împărtășiți și cu cel mic.

Citește și:

Copilul dvs. va recunoaște figura în aproape toate afișele de sărbători pe care le întâlnește. Multe familii așteaptă cu nerăbdare pozele anuale cu un Moș Crăciun gonflabil sau deghizat. Dacă familia dvs. se bucură de aceste aspecte ale sărbătorii, nu este nimic greșit să vă răsfățați cu ele. Mulți copii au crescut crezând în Moș Crăciun, fără a avea resentimente pentru minciună, mai târziu în viață.

Adevăratul sens al Crăciunului

Multe familii aleg să sărbătorească Crăciunul ca o sărbătoare seculară, fără niciuna dintre temele religioase sau supranaturale populare. Indiferent de ce parte a dezbaterii despre Moș Crăciun vă aflați, există câteva credințe universale despre Crăciun pe care le împărtășim cu toții. Aproape toată lumea este de acord că, în esența sa, Crăciunul înseamnă să petreceți timp cu familia.

Citește și:

Este vorba despre a arăta dragoste și generozitate față de toți oamenii. Dacă familia dvs. vrea să se concentreze exclusiv pe etica sărbătorii, Moș Crăciun poate distrage atenția de la asta. Este posibil să folosiți mitul pentru a susține și aceste valori, dar fiecare familie este unică. Abordarea dvs. față de Crăciun ar trebui să vi se pară potrivită pentru dvs.

Transmiteți tradițiile

Unele familii adoră să transmită tradițiile. Pentru mulți părinți, există o mare bucurie în a-și vedea copiii retrăind momente din propria copilărie. Această nostalgie și sentimentul de istorie pot aduce multă fericire într-o familie. Nu este nimic greșit în a dori să le oferi copiilor dvs. cea mai bună parte a copilăriei dvs.

Prima scrisoare a copilului dumneavoastră către Moș Crăciun poate fi ceva ce ați așteptat cu nerăbdare să citiți ani de zile. Aceste tradiții sunt foarte amuzante și creează amintiri pe viață pentru întreaga familie.

Citește și:

Minciuna nu este plăcută

Mulți părinți se luptă să împace propriile valori și practica de a le spune copiilor povești. În calitate de părinte responsabil, probabil că ați încercat să vă învățați copilul că minciuna nu este drăguță. I-ați încurajat și le-ați modelat onestitatea toată viața. Pentru unii părinți, minciunile „amuzante", cum ar fi Moș Crăciun sau Zâna Măseluță, ies cu ușurință din acești parametri; cu toate acestea, mulți au o părere exact inversă.

Dacă acest lucru se simte prea mult ca o minciună, atunci nu există niciun motiv pentru a sări în trenul Moșului. Dacă preferați onestitatea, prin toate mijloacele, fiți sinceri. Puteți chiar să vă bucurați de poveștile despre Mos Craciun și de tradițiile care îl înconjoară, în timp ce discutați în mod deschis că este doar un mit. Nu există nicio regulă care să spună că un copil trebuie să creadă literalmente în Moș Crăciun pentru a se preface că acesta vine în Ajunul Crăciunului. Găsiți un echilibru care să fie potrivit pentru dvs.

Citește și:

Foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.