Setari Cookie-uri

Dacă ar fi să te pui în locul copilului tău, cum te-ai vedea?

Fă-te mică și pune-te în inima lui. Fă-te mică și simte cum e să ai mâini mici, trup mic, inimă care să bată tare și să nu înțeleagă, ochi care să plângă și să nu îi poți controla.

Atunci când copilul tău nu e bine, când nu e sănătos, când dă și cel mai mic semn de febră sau este vorba despre orice altceva, realizezi multe lucruri.

Că e atât de ușor cu ei sau ar trebui să fie atunci când îi ai bine, sănătoși și râzând în fiecare minut.
Că ar trebui să te bucuri mai mult de fiecare moment al lor pe pământ, în viața ta, în lumea ta.

Că toate sunt trecătoare și nesemnificative, mai puțin cele în fața căruia ești neputincios ca părinte. Când ai vrea să poți face orice să îl ajuți și nu știi cum să faci, nu știi ce sa îi spui, ți-e greu să îl vezi cum suferă, pentru că suferința unui copil este pentru orice părinte o mână care-i strangulează gâtul la nesfârșit. Ai face orice să respiri pentru copilul tău. Orice.

Citește și:

Și încep să îți vină în minte toate amintirile voastre, începi să te gândești cât înseamnă ființa asta mică pentru tine și simți că nu o să mai poți trăi niciodată fără ea, e o iubire care te consumă până la carne, până în oase, pana în capul sufletului. Când rămâi fără aer pentru copilul tău, abia atunci realizezi cat de ușor era totul.

Îndemnul meu pentru voi este să îi iubiți cât puteți de mult, dar nu doar să îi iubiți, să încercați să îi înțelegeți. Să vă întrebați mereu asta: daca aș fi copilul meu, ce aș vrea? Ce mi-aș dori să îmi spună mama? Cum aș dori să fie ea cu mine? Ce aș vrea de la tata, cum aș vrea să fie el cu mine? Ce ar trebui să facă părinții mei ca să mă simt fericit?

Citește și:

De fiecare dată cand vei țipa la el, gândește-te și la asta. Fă-te mică și pune-te în locul lui.

Fă-te mică și pune-te în inima lui. Fă-te mică și simte cum e să ai mâini mici, trup mic, inimă care să bată tare și să nu înțeleagă, ochi care să plângă și să nu îi poți controla. Fă-te mică și imaginează-ți cum e să te doară și să nu știi sa spui unde, fă-te mică și încearcă să simți cum e când persoana ta dragă, cea mai aproape de tine, mama, nu te înțelege, te ceartă, te grăbește sau nu are timp pentru tine.

Dacă ar fi să te pui în locul copilului tău, cum te-ai vedea?

Frumoasă, cea mai bună mamă din lume?

O mamă care nu are timp pentru el, mereu pe fugă?

O mamă care face multă treabă în casă?

O mamă care se ceartă des cu tata?

Citește și:

O mamă care e mereu acolo lângă el, orice ar fi?

Cum ai fi tu? Fii sinceră și răspunde-ți. În ochii copilului tău, ce crezi că ți-ar lipsi de la mama ta?

Și crește de acolo. Oprește-te acolo. Stai cu el și dă-i timp, iubire, loc lângă tine. Tot ce faci acum, în anii ăștia de început, va rămâne într-o cutie.

Cutia voastră. Plină de amintiri, de fotografii, de clipe, de nopți și zile cu voi, de ceea ce doar un copil și-un părinte pot avea. Spune-mi, o să o deschidă copilul tău peste ani sau o va lăsa ascunsă sub pat, într-un colț la care nu va vrea să mai ajungă?

Dacă ar fi să te pui în locul copilului tău, cum te-ai vedea?

Text: Karina Simion, Blogger miculmarc.ro

Credit foto: freepik.com&unsplash.com

Vizionare placuta


Sunt Karina Simion, profesor de limbă română și de limba spaniolă și mamă de Marc. El este inspirația din spatele cortinelor. Așa s-a născut și blogul acesta, 

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.