Setari Cookie-uri

3 lucruri pe care le poți face anul acesta pentru o schimbare în bine

Anul acesta poți face o schimbare în bine în viața unui copil pe care îl poți ajuta să nu abandoneze școala.

Chiar dacă perioada rezoluțiilor de an nou a trecut deja, nu este niciodată prea târziu pentru schimbări care pot face diferența și în viețile altora. Fie că alegi să faci voluntariat, să adopți un animal, să reciclezi sau să redirecționezi impozitul pe venit, orice schimbare de acest gen are impact mai mare decât ai putea crede.

Alege sustenabilitatea

Mulți oameni au înțeles că încălzirea globală și problemele legate de sărăcie, lipsa de apă și de resurse sunt cât se poate de serioase. Măsurile care se iau la nivel de autorități nu sunt suficiente și nici eficiente, motiv pentru care depinde de fiecare dintre noi să ducem o viață cu cât mai puține consecințe negative pentru mediu.

Reciclează în fiecare zi, folosește produse realizate din materiale prietenoase cu mediul, fă tot posibilul pentru a evita risipa alimentară, cumpără bunuri făcute cu respect față de oameni, nu mai cumpăra lucruri compulsiv: acestea ar fi doar câteva schimbări pe care le poți face chiar acum și care pot avea impact semnificativ pe termen lung.

Citește și:

Redirecționează impozitul pe venit pentru o cauză în care crezi

O sumă deloc de neglijat poate ajunge în proiecte care fac diferența în viața cuiva și depinde de tine ca acest lucru să se întâmple. Dacă nu faci această alegere, statul decide unde vor ajunge banii tăi, așa că cel mai bine este să alegi o cauză în care crezi și să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit din 2021.

Proiectele de educație United Way pot fi o alegere firească în acest caz, pentru că fiecare redirecționare ajută copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala și astfel să rupă cercul sărăciei în care trăiește familia lor de generații.

Redirecționarea este alegerea fiecărui contribuabil, referitoare la modul în care să fie folosiți o parte dintre banii pe care i-a virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. Este important de știut că această acțiune nu presupune costuri suplimentare.

Citește și:

Ce ai, mai concret, de făcut: completeaza formularul, semnează-l electronic și trimite-l pe e-mail la adresa: mirela.simionov@unitedway.ro. Poți folosi serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual. Sau descarci formularul, îl completezi, îl semnezi și îl trimiți prin poștă sau curier, la sediul Fundației United Way România: Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sector 2, București. O altă variantă este depunerea acestuia la filiala ANAF din sectorul sau orașul tău.

Dacă ai redirecționat deja impozitul pe venit sau vrei să faci mai mult de atât, o donatie este întotdeauna o idee bună, mai ales că banii tăi vor fi investiți în educația unor copii defavorizați.

Adoptă un animal

Înainte de a face asta, gândește-te serios dacă te poți înhăma la un astfel de lucru. Un animal nu este un obiect, nu poți renunța la el când nu îți mai place. Acesta va deveni membru al familiei, este o responsabilitate pe termen lung și, de cele mai multe ori, necesită o regândire a întregii tale vieți în jurul lui.

Citește și:

Chiar dacă este o responsabilitate imensă, beneficiile unui astfel de gest sunt nenumărate. Pe lângă faptul că adoptând salvezi viața unui suflet nevinovat, căruia îi schimbi soarta, practic, beneficiile nu se opresc aici. Starea ta psihică se va îmbunătăți, chiar și cea fizică uneori, vei deveni mai responsabilă, vei fi mai motivată și este mult mai puțin probabil să experimentezi depresia, spre exemplu.

Indiferent ce schimbare din cele trei vei alege, ea va face, cu siguranță, diferența în viețile altora, așa că nu mai aștepta și bucură-te de beneficiile acesteia.

Sursă foto: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.