Setari Cookie-uri

Premieră mondială: prima țară din lume care are un șef de stat homosexual

Minuscula Republică San Marino, o enclavă din teritoriul italian, a ales în funcţia de şef al statului un bărbat care este homosexual, o decizie ce ar reprezenta, potrivit declaraţiilor sale, o premieră mondială.

Paolo Rondelli, fost ambasador al statului San Marino la Washington, este unul dintre cei "doi căpitani regenţi", aleşi printr-un sufragiu indirect, care vor conduce acest micro-stat cu 34.000 de locuitori, în următoarele şase luni, conform tradiţiei locale, scrie Agerpres.ro.

Pe contul lui de Facebook, Paolo Rondelli, în vârstă de 58 de ani, a declarat că el este "probabil primul şef de stat din lume care face parte din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali)".

San Marino, un micro-stat în care populaţia are opinii majoritar conservatoare, a demarat în ultimii ani o serie de reforme care vizează consolidarea drepturilor civile. Pe lângă dezincriminarea homosexualităţii - ce era pasibilă de pedeapsă cu închisoare până în 2004 -, San Marino a recunoscut în 2016 cuplurile fără a mai face distincţie între sexe, iar locuitorii săi au votat la un referendum din 2021 în favoarea legalizării avorturilor.

Citește și:

Citește continuarea pe wall-street.ro

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.