Dacă vrei să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, este necesar să îți iei niște măsuri de protecție și să îți sporești securitatea, ca să previi anumite pagube ce ar putea apărea fie din cauza hoților, fie din cauza unor fenomene naturale. În consecință, iată de unde ai putea să începi și care este planul pe care să-l iei în considerare ca să îți ții lucrurile valoroase la loc sigur.

Dotează-ți locuința cu tot ce este necesar

Securitatea casei tale este un aspect foarte important de care să ții cont. Gândește-te că aici ai acte originale, obiecte de lux, precum bijuterii ori ceasuri, sau alte lucruri de o valoare sentimentală inestimabilă. Nu mai vorbim de obiecte de mobilier și toate aparatele și electrocasnicele pe care le deții. Deci, ca să le protejezi și să nu ai parte de pagube, din cauza cărora să pierzi și timp, dar și bani, ai nevoie de un sistem de securitate performant. De exemplu, un incendiu poate izbucni oricând, deci instalează-ți un senzor de temperatura, mai precis, un detector de fum care să te alerteze. În plus, poți să îți instalezi și camere de supraveghere, iar pentru o măsură suplimentară de securitate, schimbă-ți ușa de la intrare cu una metalică ranforsată. Iar ca să fii sigură că locuința ta e fortificată corespunzător, nu trebuie să îți lipsească un sistem de alarmă și unul antiefracție.

Depozitează-ți bunurile la loc sigur

Dacă vrei ca bunurile de valoare să nu fie deteriorate, trebuie să le depozitezi într-un loc sigur, unde nimeni să nu aibă acces, deci, să nu poată fi sustrase. Așadar, poți opta pentru seifuri de diferite mărimi și casete de valori. Așa cum spuneam, unele acte și documente originale sunt foarte greu de recuperat, așa că mai bine îți iei măsurile de precauție necesare. De asemenea, indicat ar fi să nu le păstrezi pe toate în același loc. În plus, nu este recomandat să ai foarte mulți bani cash în casă, fiindcă hoții pot profita de acest aspect.

Asigură-ți bunurile, indiferent de valoarea acestora

Un alt aspect important de care să ții cont este asigurarea bunurilor, ca să poți fi despăgubită în cazul în care vor fi furate sau distruse, indiferent care este cauza. De exemplu, dacă deții o mașină personală, asigură-te că ești la zi cu polița de asigurare obligatorie RCA și, în plus, poți opta și pentru cea CASCO. Iar când vine vorba de locuință, este necesar să fii acoperită din punct de vedere financiar, în cazul în care apare o alunecare de teren sau o inundație. Așa că, vezi care sunt asigurările de care ai nevoie.

Ai grijă la informațiile pe care le dezvălui

Uneori, poți să faci greșeala de a dezvălui, fără să îți dai seama, informații despre bunurile pe care le deții sau alte detalii de care ar putea să profite hoții. De exemplu, să anunți pe rețele de socializare când pleci în vacanță și care este perioada în care nu te vei afla acasă. Pe de altă parte, poți să publici poze cu mașina ta sau chiar cu zona în care locuiești. De asemenea, din cauza faptului că îți etalezi obiectele de lux, pungașii ar putea încerca să pună mâna pe ele. Așadar, fii cât mai discretă și alege cu grijă persoanele cărora le destăinui anumite detalii, ca să nu regreți mai târziu.

Până la urmă, tu știi care sunt cele mai bune metode de securitate pentru tine și cei dragi ție. Totuși, mai bine previi decât să tratezi, așa că nu o să îți prindă rău câteva măsuri de siguranță și prevenire, mai ales că, uneori, pagubele pot fi uriașe. Mai bine faci o achiziție care te va scăpa de aceste impedimente legate de siguranța bunurilor tale de valoare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: