Setari Cookie-uri

50 de Nume de Fete, inspirate din Biblie și semnificația acestora

Vă invităm să descoperiți cele mai frumoase nume de fete din Biblie, nume creștine, despre care vom detalia informații privind originea și semnificația acestora. Biblia rămâne o sursă de inspirație pentru cultura creștinilor, începând de la sfaturile biblice și culminând cu inspirații privind numele și botezul copiilor noștri.

Lista celor 50 de nume de fete inspirate din Biblie, nume creștine din Cartea Sfânta

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Ada

Ada, din limba ebraică, înseamnă „podoabă”, "bijuterie", "comoară". Aceasta conferă omului frumusețe și valoare, dar și unicitate și personalitate aparte. Ada a fost soția lui Lameh, unul dintre urmașii lui Cain, fiul lui Adam și al Evei. Soția lui Isav, nepotul lui Avraam, se numea tot Ada.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Abigail

Numele Abigail este un nume evreiesc, fiind constitutit din „avi” care înseamnă „tată” și „gayil”, care semnifică „bucurie”. Abigail se numea a treia soție a lui David, cunoscută în special pentru bunătatea și înțelepciunea sa.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Anna, Ana

Acest nume îl întâlnim atât în Noul Testament, cât și în Vechiul Testament. Anna sau Ana este unul dintre cele mai întâlnite nume biblice pentru femei. Originea acestui nume este în limba ebraică „Hannah” și prezintă mai multe seminificatii: „a binevoi”, „a avea milă”, „ascultarea rugăciunii”, „îndurarea lui Dumnezeu”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Adina

În Vechiul Testament, acest nume a aparținut, de fapt, unui soldat vestit pentru curajul și reușitele sale. Cu toate acestea, folosim acest nume pentru fete. Adina este un nume cu origini în limba ebraică și seminfică „distincție”, „rafinament”, „delicatețe”.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Adela, Adelaida, Adia, Adelina

Acest nume este, de asemenea, des întâlnit în Biblie. „Adela” înseamnă „nobil”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Amalia, Amelia

Aceasta a fost regina regatului Iudeii, soția regelui Joram, mama regelui Ahazia. Originea acestui nume provine de la „amal” și semnifică „muncă”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Andreea

Este un derivat de la numele Sfântului Apostol Andrei, iar semnificăția acestui nume înseamnă „curaj”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Ariel

În vechiul Testament, Ierusalimul mai era numit şi „Ariel”. Numele semnifică „leul lui Dumnezeu” și exprimă atât curaj, cât și puritate, loialitate, încredere.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Astin

Astin seminifica „grozav”, „magnific”. Regina Astinh a fost prima soție a regelui persan Artaxerxes, potrivit cărții Esther. Ea a fost însă înlocuită cu regina Ester, pentru că a refuzat să apară la dorința regelui, în fața mulțimii, doar pentru a-și etala frumusețea. Astăzi Astin este un nume simbol pentru valorile feministe.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Agata

Sfânta Muceniță Agata a murit ca martir, preferând moartea decât să se lepede de credința în Hristos. Agata se traduce prin „bunătate”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Angela

Angela reprezintă varianta feminină a numelui Sfântului Mucenic Anghel, iar în traducere înseamnă „înger”, „mesager al Domnului”.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Carmel, Carmen

Acest nume provine din limba ebraică și seminifica „grădina”, făcând referire la frumusețea naturii, dar și la belșugul acesteia. Este un munte din Israel, menționat în Vechiul Testament, reprezentând lăcașul mai multor biserici creștine.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Cassia, Casiana, Cassiana

Numele acesta aparținea fiicei mijlocii a lui Iov. Provine din ebraică și reprezintă „scorțișoară”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Delilah, Dalila

Acest nume provine din ebraică veche, în Vechiul Testament fiind iubita lui Simson. Semnificăția numelui este „delicat”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Dinah, Dina, Diana

În Vechiul Testament, aceasta era fiica lui Iacob și a lui Lea și poartă semnificăția de „judecat”.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Dorotea, Dorothea

Acest nume aparține Dorothea de Caesarea și în secolul al 13-lea de către Sfânta Dorothea de Montau, patroană a Prusiei. Numele provine de la „doron” , semnificand „dar” și de la „theos” – Dumnezeu.

nume de fete inspirate din biblie Foto: Eviart/ Shutterstock.com

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Elena

Numele Elena derivă de la „Helen”, care seminifică „lumină” și „frumusețe” Elena a fost mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, un exemplu de bunătate și dragoste pentru săraci și prizonieri, cărora le dăruia mâncare.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Elisaveta, Elizabeta, Elizabeta, Elisabeta, Isabella, Izabela, Elizabeth

Elisheva apare în Vechiul Testament și este soția lui Aaron. În Noul Testament Elisabet apare ca fiind mama lui Ion Baptistul. Acest nume semnifică „abundență” sau „jurământ”.

Citește și:

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Elisha

Acest nume își are originile în limba ebraică și derivă de la Elisha, formă prescurtată pentru Elishu’a, care înseamnă „Dumnezeul meu este salvarea”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Emmanuela, Emanuela, Emma

Acest nume reprezintă forma feminină a lui Emanuel, în Biblie numele apare ca Immanuel. În limba ebraică, acest nume simbolizează divinitatea, însemnând „Dumnezeu este cu noi”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Eva

Numele primei femei, are origini în ebraică veche și vine de la cuvântul “havva”, care înseamnă “viață”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Joanna, Ioana, Ioanna

În Vechiul Testament, Ioanna era o adeptă a lui Iisus. Proveniența numelui Ioana este de origine ebraică, fiind asociat cu numele Jahve (Ilie) care semnifică „a face o favoare” sau „a avea milă”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Julia, Iulia, Iuliana, Juliana

Semnificațiile acestui nume sunt foarte străvechi și suportă diverse forme traversând timpul, fiind astfel un nume complex. Inițial am putea spune că derivă de la forma veche Iuilius, care ar avea la bază un cuvânt neatestat "iouilios", derivat din lainescul "Iovis", numele divinității supreme. Iovis, la rândul său, vine de la o formă indo-europeană "dieu", care denumea lumina cerului. Acesta este înlocuit la nominativ cu formă Iupiter, un compus cu elementul secundar -pater („tată”), simbolizând pe – Tatăl Dumnezeu.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Judith

În traducere, acest nume semnifică „femeie din Iudeea”. De asemenea, întâlnim acest nume în Vechiu Testament, Judith fiind una dintre soțiile lui Esau.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Leah, Lea

În asiriană, acest nume semnifică „stăpână” sau „învingătoare”. În Vechiul Testament, a fost prima soție a lui Iacob, mama a 7 dintre copiii lui.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Lois, Loida, Luisa, Luiza

Aceasta a fost bunica lui Timotei, lăudată de Pavel. Seminificatia acestui nume este „curajos în luptă” sau „conducător în luptă”.

Nume de fete, provenite din Biblie: Semnificația numelui Lidia, Lydia

Semnificăția acestui nume este „cea nobilă”. În Noul Testament, Lidia era o femeie convertită la creștinism de Sfântul Paul, fiind prima creștină din Europa. Citește continuarea în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.