Setari Cookie-uri

Proiect de lege: Locuințe sociale pentru victimele violenței domestice

O hotărâre luată de parlamentari, care au adoptat un proiect de lege în acest sens, anunță locuințe sociale sau de necesitate pentru victimele violenței domestice.

Măsura este necesară, spun asociațiile împotriva agresiunii de acest tip, dat fiind că, de cele mai multe ori, victimele sunt nevoite să părăsească locuințele deținute de partenerii violenți. „Este nevoie de sprijin ca să facă tranziţia spre o viaţă independentă", spune Oana-Silvia Țoiu, inițiator al proiectului de lege.

Locuințe sociale pentru victimele violenței domestice, anunță un proiect de lege

Acum, după apelul la 112, agresorul poate fi forțat de polițiști să părăsească domiciliul, chiar dacă acesta îi aparține. Măsura este, însă, temporară, iar victimele ajung, într-un final, să fie și ele nevoie să plece din casă.

„Dacă în acea casă stau mai multe familii, cum se întâmplă, pe generaţii, este familia lui şi nu o vor în acea casă atunci se poate apela la un centru pentru persoanele victime violenţei în familie sau centrele maternale. Aici este o problemă pentru că nu sunt suficiente adăposturi”, a declarat Simona Vioculescu de la asociația Necuvinte, pentru Antena 1.

Citește și:

Noua lege le va permite victimelor să se mute în locuințe de necesitate ori în cele sociale, care aparțin de primării. În ceea ce privește locuințelor sociale, se plătește o chirie mai mică decât prețul pieței, subvenționată de stat.

Citește continuarea pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.