Setari Cookie-uri

Interviu cu Diana Ceolpan, psiholog clinician și psihoterapeut: Acomodarea la grădiniță și provocările începutului în colectiv

Câteva zile ne mai despart de începerea unui nou an școlar, iar, atât copii, cât și părinții, trăim sau retrăim emoțiile începutului.

Cu siguranță, cele mai intense emoții sunt resimțite de către familiile care pășesc pentru prima dată în noua etapă, aceea a colectivității. Entuziasm, teamă, încredere, neîncredere, timiditate, agitație – toate acestea vin ca un carusel în aceste zile, pentru cei care merg în primul an de grădiniță.

Totuși, grădinița este o etapă importantă în viața celui mic, iar achizițiile psiho-emoționale nu sunt deloc de neglijat. Pe lângă rechizite și haine, este util să știm și cum îi putem ajuta pe prichindei pentru a avea un start bun în colectivitate, presărat cu încredere, curaj și multă veselie.

Alături de mine este Diana Ceolpan, psiholog clinician și psihoterapeut, care ne vorbește în cele ce urmează despre acomodarea la grădiniță, momentele dificile care pot apărea, bullying și felul în care noi, ca părinți, avem nevoie să știm cum să ne gestionăm fricile.

Citește și:


Un an nou școlar presărat cu zâmbete, prietenii legate, veselie, încredere și surse inepuizabile de răbdare și iubire!

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.