Setari Cookie-uri

Vola.ro și Asociația The Social Incubator ajută copiii să ajungă în brațele părinților plecați la muncă în străinătate

Vola.ro și Asociația The Social Incubator lansează programul pilot „Acasă Regăsit”, prin care își propun să readucă împreună părinții plecați la muncă în străinătate și copiii rămași în țară.

Conform Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, peste 75.000 de copii aveau părinții plecați la muncă în străinătate, în 2021. Cele mai multe familii se reunesc extrem de rar, din cauza situației financiare, de aceea Vola.ro oferă transport gratuit pentru peste 50 de beneficiari în primul său program de acest fel.

Asociația The Social Incubator, în colaborare cu direcțiile pentru protecția copilului din țară, face apel public la tineri vulnerabili și la părinții plecați la muncă în străinătate pentru a se înscrie în program și a beneficia de ajutorul pus la dispoziție de cea mai de încredere agenție de turism din țară.

„Statisticile arată diferit pentru copiii ai căror părinți muncesc peste granițe, dar indiferent ce ne spun statisticile oficiale, știm cu toții că numărul lor este mult mai mare, iar suferința este nemărginită. Este o realitate tristă pe care noi, împreună cu Vola.ro, încercăm să o înseninăm puțin prin acest program. Nu este vorba doar despre a reuni familii, ci despre a ne folosi fiecare de puterea pe care o avem să creăm o lume mai bună pentru acești copii”, a declarat Adriana Preda, Executive Director & Board Member Asociația The Social Incubator.

Citește și:

Beneficiarii programului Acasă Regăsit vor avea la dispoziție bilete de avion dus-întors, precum și servicii de transfer, asigurare și alte acte de călătorie, oferite de Vola.ro, către și dinspre localitățile din Uniunea Europeană și Marea Britanie. Înscrierea în program se face până pe 13 noiembrie 2022, iar călătoriile vor fi organizate individual, în funcție de programul beneficiarilor, până pe 31 ianuarie 2023.

De 15 ani, la Vola.ro ajutăm călătorii să ajungă în toate colțurile lumii, în siguranță. Chiar dacă distanța nu mai reprezintă un impediment în procesul de comunicare datorită smartphone-urilor și a rețelelor sociale, nimic nu poate înlocui mângâierile și îmbrățișările părinților sau a copiilor. Misiunea noastră este să atenuăm dorul copiilor, să le deschidem accesul zborurilor și să le facem cel mai frumos cadou de Crăciun. Credem în bucuria și căldura care apar atunci când cei dragi se regăsesc, credem în miracolele mici care se întâmplă atunci când părinții și copiii se îmbrățișează și ne dorim să oferim astfel de momente de bucurie celor mai vulnerabili dintre noi. Începem acest program pilot cu 50 de beneficiari având speranța că îl vom extinde în fiecare an, pentru tot mai mulți” a declarat Claudia Tocilă, Head of Marketing la Vola.ro.

Citește și:

Beneficiarii vor fi selectați pe baza completării corecte și complete a chestionarului în ordinea în care au aplicat, a punctajului obținut pe baza răspunsurilor, în urma anchetelor sociale realizate și după prezentarea documentelor solicitate.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Mai multe detalii despre campania Acasă regăsit se găsesc, accesând pagina campaniei dar și pe conturile de social media Vola.ro.

***

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.