Setari Cookie-uri

Sfantul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie. Peste 500 de mii de români își sărbătoresc ziua numelui

În a treia zi de Crăciun, pe data de 27 decembrie este sărbătorit Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine. Potrivit tradiției, Sfântul Ștefan vine în ajutorul persoanelor bolnave şi celor care se judecă de multă vreme. De asemenea, în ziua Sfântului Ștefan persoanele care sunt certate trebuie să se împace.

Cine a fost Sfântul Ștefan

Sfântul Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi din rândul evreilor elenişti, pentru a sluji la adunările Bisericii din primul veac. Alți diaconi au fost: Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena şi Nicolae Antiohianul. Sfântul Ştefan a fost condamnat la moarte şi a fost ucis cu pietre în valea lui Iosafat.

Obiceiuri și tradiții de Sfântul Ștefan

Potrivit vechilor tradiții, de ziua Sfântului Ştefan este bine ca în casă să se aducă icoana cu Sfântul Ștefan. Acesta îi ajută pe oamenii bolnavi și pe cei care se judecă de multă vreme cu alte persoane. De asemenea, pentru norocul casei şi sănătatea rudelor bolnave sau păgubite, trebuie ca în această zi să se dăruiască o icoană a Sfântului Ştefan sau o candelă nouă, aprinsă.

Citește și:

Citește continuarea pe 9am.ro

Foto Vadiar/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.