În funcție de modul în care iți direcționezi talentele și interesele, poți obține orice, de la lucruri gratuite, la bani de cheltuială extra sau până la un venit complet. Este ceea ce fac mulți dintre cei cu care mă întâlnesc în sala de curs, personae care lucrează în corporație sau tinere studente, care încă nu au decis ce carieră vor să urmeze. Iată 5 exemple de pasiuni care iți pot aduce un venit suplimentar:

1. Grădinăritul/peisagistica.

Nu numai că este o activitate extrem de relaxanta și care iți aduce satisfacții, dar aceasta iți poate aduce și bani suplimentari. Chiar dacă ești pasionat de grădinărit, este bine să iți completezi cunoștințele cu un curs autorizat de peisagistica. Durează doar câteva luni, iar la finalul acestuia, vei dobândi cunoștinte despre mai multe tipuri de plante și copaci, despre cum să le îngrijești, cum să le combini, dar și cum să creezi o armonie vizuala în gradina. Este o activitate pe care o poți face timp de câteva ore pe zi, iar pentru că la noi în tara nu este încă un domeniu atât de dezvoltat, poți cere și un preț pe măsură.

2. Designul de interior.

Odată cu venirea pandemiei am fost nevoiți să petrecem mai mult timp în casa, unii dintre noi am lucrat de acasă, astfel că designul casei noastre a devenit mult mai important pentru starea noastră de bine.

În aceasta perioada acest domeniu a crescut foarte mult, iar oamenii sunt tot mai dispuși să plătească un specialist care să îi ajute să obțină armonia dorita în designul de interior al casei lor.

Un curs autorizat durează câteva luni, se poate frecventa after work sau în weekend, iar în urma acestuia poți să-ți explorezi pasiunea pentru frumos și să câștigi bani suplimentar.

3. Beauty.

Daca ești pasionat de domeniul de beauty, aici există o varietate foarte mare de activități: hairstyle, make-up, gene, manichiură sau masaj.

Cursurile durează câteva luni, se pot urma after work sau în weekend, iar după absolvire, poți începe să câștigi bani foarte repede, lucrând în timpul liber.

În cazul make-up-ului, de obicei evenimentele sunt în weekend și de obicei acestea se realizează la domiciliul clientului. Acesta este un prilej foarte bun de a câștiga sume importante de bani lucrând doar în weekend.

La fel se poate proceda și în cazul celorlalte ramuri beauty, lucrând după program sau în weekend, așa cum procedează foarte multe persoane care deja au job-uri full time în companii.

4. Croitorie sau design vestimentar.

Daca ești pasionat/ă de haine, și aici exista variantele de mai sus, poți merge la un curs de formare profesională de câteva luni, iar ulterior poți învăța să creezi haine sau ținute în mod profesionist, pe care să le și croiești mai apoi.

Și în acest caz, poți lucra în weekend-uri sau seara, câteva ore, iar acest lucru iți poate genera venituri suplimentare care nu se pot neglija.

În acest moment, piață din Romania duce o lipsă acută de oameni specializați în acest domeniu, iar acest lucru poate fi un avantaj pentru tine, rotunjindu-ți veniturile.

5. Design floral.

Dacă iubești florile, poți învață mai multe despre ele și despre cum să le îngrijești. Apoi, armonia combinațiilor pentru a obține un aranjament floral frumos și corect conceput, se poate învață, de asemenea.

Cu toții dăruim la un moment dat flori și apreciem aranjamentele florale sofisticate, iar acest lucru poate să iți genereze venituri suplimentare lucrând un timp limitat.

Există și variantele decorurilor pentru evenimente, hoteluri sau restaurant care pot desigur, să aducă venituri comparabile cu cele dintr-un salariu full time.

Tu ce pasiuni ai și cum te-ai gândit să le monetizezi?

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: