Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care să le știe o mămică aflată la a doua sarcină

Corpul nostru este foarte deștept și prezintă capacități adaptative extraordinare. Practic orice experiență lasă o amprentă, iar data viitoare corpul nostru va fi mai pregătit. Așadar și în cazul celei de-a doua sarcini organismul femeii va reacționa puțin altfel. Iată 5 lucruri pe care să le știi dacă te afli la o a doua sarcină.

Fiecare sarcină este unică

Chiar dacă în prima sarcină ai experimentat unele simptome, nu este obligatoriu ca a două oară să le ai din nou sau cel puțin nu la aceeași intensitate. Fiecare sarcină este diferită, prezintă ritmul său și tu te acomodezi altfel. În plus, corpul tău cunoaște deja ce are de făcut din experiența precedentă, din care a avut multe de învățat. De multe ori, a două sarcină este mai ușor de dus decât prima.

Burtica va crește și va deveni vizibilă mult mai devreme, iar tu vei simți mai devreme mișcările bebelușului

După ce ai deja un copil, după prima sarcină mușchii au devenit mai relaxați, sunt mai puțin tonici, tocmai de aceea și burtica poate deveni vizibilă mai devreme decât la prima sarcină, poate chiar cu săptămâni bune.

Citește și:

Așadar pregătește-ți deja hainele și fii gata să dai vestea cea mare celorlalți, pentru că modificările corpului tău și transformarea în „graviduță” se va întâmplă mai repede decât crezi. Uneori burtica poate deveni vizibilă chiar și din săptămâna 9-10 de sarcină.

Pentru că organismul tău cunoaște deja ce înseamnă să poarte în pântec o mică făptură și pentru că musculatura abdominală este mai laxă, vei simți mai devreme mișcările bebelușului tău. Și de data aceasta vei ști cu siguranță că este el.

simptomele celei de-a doua sarcini Foto: New Africa/ shutterstock.com

Burtica poate ajunge mai mare decât în prima sarcină

Pentru că mușchii sunt mai relaxați, este posibil ca burtică să crească mai repede și mai mare. În plus, acumularea de grăsime va fi mai rapidă și se poate adăuga, poate, peste surplusul de kilograme de care nu ai scăpat după prima sarcină.

Citește și:

Ei bine, în a două sarcină este posibil să iei în greutate mai mult decât prima dată când ai fost însărcinată.

Contracțiile travaliului vor fi mai puternice și, deci, travaliul va fi, de obicei, mai scurt

Dacă corpul tău a trecut deja printr-o naștere naturală, atunci a doua va fi mai ușoară, pentru că, așa cum spuneam mai sus, corpul nostru învață și se adaptează rapid. Așadar la a doua naștere naturală contracțiile vor fi mult mai puternice și travaliul mai scurt.

Vei fi mai liniștită

Dacă la prima sarcină orice gând te stresa, citiseși deja câteva cărți despre sarcina, orice nou simptom te neliniștea, de data aceasta ști deja la ce să te aștepți, ști ce urmează să se întâmple. Prin urmare ești mult mai relaxată și privești totul mai degrabă printr-un văl al bucuriei și nu al temerilor.

Citește și:

Sursa foto articol: Natalia Deriabina/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.