Setari Cookie-uri

Vă doriți un copil? Metode naturale prin care poți crește fertilitatea ta sau... a partenerului de viață

Fertilitatea joacă un rol crucial în viața multor cupluri care își doresc să aibă un copil. Pentru unii, aceasta poate veni în mod natural, în timp ce pentru alții poate reprezenta o provocare. Din fericire, există o serie de modalități naturale și sănătoase prin care poți încerca să-ți îmbunătățești șansele de a concepe. Iată câteva metode naturale prin care poți stimula fertilitatea.

Adoptă un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos poate juca un rol semnificativ în îmbunătățirea fertilității. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți esențiali precum vitaminele C, D și E, zincul și acidul folic, dar și fibre.

Dacă îți dorești să concepi curând, este bine să iei deja suplimente cu acid folic. Acestea îți pregătesc corpul pentru a menține o posibilă viitoare sarcină.

Pentru bărbați, alimentația sănătoasă și sportul sunt esențiale pentru menținerea fertilității.

Atenție însă, fertilitatea este afectată de ambele părți de către fumat și consumul de alcool.

Exercițiile fizice

Exercițiile regulate pot contribui la menținerea greutății corporale și la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce poate sprijini sănătatea reproductivă.

Citește și:

Studiile au arătat că abdomenele, bicicleta, exercițiile pentru bazin și picioare, mersul pe jos reprezintă câteva tipuri de mișcări care au scopul de a crește fertilitatea și de a stimula atât ovulația, cât și circularea lichidului spermatic la nivelul organelor reproductive.

Desigur, sportul este bun și pentru creșterea fertilității în cazul bărbaților, însă vorbim despre mișcarea moderată și nu excesivă sau sport de performanță.

nu reusesc sa raman insarcinata: metode de a stimula fertilitatea Foto: Shidlovski/ shutterstock.com

Gestionarea stresului

Nivelul ridicat de stres poate afecta sistemul hormonal și poate influența fertilitatea, atât la femei, cât și la bărbați. Practicile de relaxare precum meditația, yoga și respirația profundă pot ajuta la reducerea stresului și la menținerea echilibrului emoțional.

Citește și:

Menținerea greutății corporale sănătoase

Atât subponderalitatea, cât și supraponderalitatea pot afecta fertilitatea. Menținerea unei greutăți corporale sănătoase poate contribui la echilibrul hormonal și poate spori șansele de a concepe un copil.

Monitorizarea perioadei fertile a femeii

Înțelegerea ciclului menstrual și identificarea perioadelor fertile pot fi utile pentru a optimiza momentele în care încerci să concepi. Există numeroase aplicații și tehnici pentru monitorizarea ciclului menstrual. Există și teste de ovulație pe care le poți încerca pentru a identifica mai bine perioada când ovulezi.

Este important să știi că testele de ovulație îți pot da răspunsuri mai sigure când vine vorba despre perioada fertilă, pentru că nu toate femeile ovuleaza în jurul celei de-a 14-a zi a ciclului menstrual. Unele femei pot ovula mult mai devreme.

Citește și:

Limitarea consumului de alcool, cofeină și tutun

Consumul excesiv de alcool, cofeină și fumatul afectează fertilitatea. Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool sau cafea stimulează fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați.

Consultarea unui specialist

Dacă încerci să concepi de ceva timp fără succes, este indicat să consulți un specialist în fertilitate, împreună cu partenerul tău. Este important să știți că infertilitatea poate afecta ambele sexe, dar de multe ori este reversibilă, adică odată identificați factorii care îngreunează conceperea copilului, aceștia pot fi diminuați sau chiar înlăturați.

Există mai multe căi de stimulare a fertilității, iar specialiștii vă pot construi un program personalizat.

Citește și:

Sursa foto articol: Prostock-studio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.