Setari Cookie-uri

Lali Tournier, campioană la poker: Ca femeie, să îți spui că poți și să crezi că poți! Nu e ușor, dar răsplata e pe măsură!

Lali Tournier este una dintre ambasadoarele PokerStars și oferă în exlusivitate pentru Kudika o parte dintre secretele succesului la masa de joc. Mai jos, veți descoperi ingredientele care transformă o jucătoare într-o campioană.

Am întâlnit-o pe Lali Tournier pe terasa cazinoului din Barcelona în cadrul European Poker Tour Barcelona 2023. Discretă, zâmbitoare și prietenoasă, Lali emană siguranța unei campioane care stăpânește două sporturi ale minții: șahul și pokerul. Am avut ocazia să stăm cu ea la povești despre piedicile pe care le poate întâmpina o femeie la masa de poker, dar și despre cum pot fi transformate acestea în avantaje, nu doar în cadrul turneelor, ci și în viața de zi cu zi.

1. Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru poker?

De fapt, totul a început de la șah. Jucam mult șah când eram mai tânără. De fapt, am început să joc șah în jurul vârstei de 10 ani. Pe măsură ce a trecut timpul și am crescut, am început să îmi fac prieteni care jucau poker și așa am descoperit asemănările dintre cele două. Sunt asemănătoare întâi pentru că ambele sunt sporturi ale minții care necesită strategie.

Citește și:

Îmi aduc aminte că în timpul turneelor de șah, prietenii mei au început să mă învețe regulile jocului de cărți și cred că așa mi-am descoperit pasiunea pentru poker.

2. Care crezi că sunt ingredientele care transformă un jucător într-un campion?

Cred că dedicarea, înainte de toate, apoi răbdarea. În poker, oamenii au obiceiul să se gândească la lovitura cea mare, dar pentru mine, să fii un campion nu înseamnă doar asta, ci să câștigi victorii mici în fiecare zi. De asemenea, e important să fii constant, ceea ce uneori se poate dovedi dificil în poker. Răbdarea este unul dintre secretele succesului, în mod cert.

3. Ce ai învățat la masa de poker și acum aplici în viața de zi cu zi?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat este să îți asumi riscuri, fapt extrem de important în poker. De asemenea, este esențial să fii competitiv. Nu contează doar să vrei să câștigi, ci și să fii din ce în ce mai bun, atât ca om, cât și ca jucător.

Citește și:

4. Victoria, dar și înfrângerea sunt experiențe atât de la masa de poker, cât și din viața de zi cu zi. Cum gestionezi un eșec? Ce anume definești ca fiind eșec?

Pentru mine, personal, eșecul nu este altceva decât faptul că nu am dat tot ce puteam mai bun, indiferent de motiv. Dacă mă duc la turneele Poker Stars din Barcelona sau Monte Carlo și nu obțin neapărat rezultate spectaculoase, pentru mine nu este neapărat un eșec. Un eșec ar fi să îmi pierd concentrarea și determinarea. Pokerul nu este doar despre rezultatele finale. Contează mai mult parcursul în sine decât rezultatul final.

5. Rafael Moraes, soțul tău, este un alt nume mare de la turneele de poker. Se reflectă acest lucru în vreun fel în viața voastră de cuplu?

Sigur că da! Viața noastră e despre poker. Prin urmare, atunci când nu jucăm, dezbatem și discutăm despre poker și îl admir foarte tare inclusiv ca jucător. E foarte competitiv și încearcă în fiecare zi să fie mai bun decât a fost ieri. E unul dintre cei mai buni jucători de poker din Brazilia și un nume de referință așa că da, ai putea spune că este unul dintre motivele pentru care îl iubesc.

Citește și:

6. Ce sfat ai pentru femeile care vor să ajungă la turneele mari de poker?

Drumul nu este ușor pentru noi pentru că ne lovim de piedici de care bărbații poate nu se lovesc, dar este esențial pentru orice femeie care vrea să facă performanță la masa de poker să fie competitivă. Spune-ți că poți! Și să crezi că poți. Nu va fi ușor, dar răsplata va fi pe măsură din toate punctele de vedere.

7. Cine sau ce anume reprezintă pentru tine o sursă de inspirație?

Andre Akkari, în mod cert (un alt jucător al echipei PokerStars Brazilia, n.r), un alt nume mare din Brazilia și alți ambasadori PokerStars cu comunități mari care îi învață pe oameni să joace din ce în ce mai bine. De asemenea, mă uit cu admirație la femeile care participă la turnee.

8. În zilele grele, atunci când simți că nu mai poți, ce faci? Ce îți spui în oglindă ca să depășești aceste momente?

Citește și:

Cred că în astfel de zile, trebuie să te porți ca de obicei. Nu există un miracol, un secret, o rețetă minune. Îi dai înainte. Da, dacă simți nevoia să te odihnești o zi, două, sigur. Te odihnești, dar altfel îi dai bătaie ca de obicei!

9. Dacă ai putea să dai un singur sfat femeilor în general, doar unul, care ar fi?

Aveți încredere în voi. Asta îmi spun și eu în fiecare zi. Uitați-vă la atitudinea bărbaților. Dacă îmi învăț ceva nou un prieten, se va încuraja imediat că poate și că e cel mai bun. Asta trebuie să facem și noi, ca femei. Să ne încurajăm în fiecare zi și să avem încredere în forțele proprii, indiferent că e vorba de poker sau de viață.

foto Danny Maxwell

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.