Setari Cookie-uri

Cum iti ingrijesti pielea pe timp de iarna

Fiecare sezon cu trendurile sale in materie de make-up, coafura si vestimentatie. Dar, mai ales, fiecare anotimp cu regulile sale in ceea ce priveste ingrjirea pielii.

Daca toamna si primavara trebuie sa fii atenta la vitamine, daca vara cuvintele cheie sunt extra-hidratare si protectie solara, atunci iarna cu ce o asociezi?

Ei bine, iarna aduni regulile de la celelalte anotimpuri si le mixezi pe toate.

Tocmai pentru ca iarna treci de la foarte frig la foarte cald. Pentru ca exista clipe in care umiditatea creste sau scade abrupt, pentru ca vantul poate fi de-a dretptul chinuitor pentru pielea ta. Pentru ca inghetul iti poate afecta tenul si parul, unghiile. Pentru ca iarna ai nevoie de ingrijire speciala pentru intreg corpul. Si din exterior si din interior.

Si pentru ca suntem in plin sezon al temperaturilor scazute, al bailor fierbinti care si ele ne mai fura din hidratare, al viscolului care ne loveste fata, al oamenilor de zapada si al bulgarelilor ce fura din elsaticitatea si tineretea pielii noastre – chiar si cu manusi, caciula si fular – iti propunem sa nu te lasi de toate bucuriile anotimpului alb, dar nici sa nu-l lasi sa iti faca rau.

Citește și:

1. Fa dusuri si bai cu apa mai degraba calduta – mai ales cand vine vorba de ten, decolteu si maini, renunta la apa calda si la “sauna” creata de aburii fierbinti in baie. Apa calduta te ajuta sa nu inlaturi pelicula protectoare pe care o secreta pielea ta.

2. Mereu hidratare. Creeaza din hidratarea pielii tale o “obsesie” sanatoasa.

Cu atat mai mult dupa baie, aplica lotiuni si creme ce “inmagazineaza” umezeala de pe pielea ta.

Lapte de corp

Lapte de corp: 98 lei

3. Foloseste un exfoliant delicat atat pentru fata cat si pentru corp.

Exfoliant de corp

Crema exfolianta: 12,5 lei

4. Da-ti o mana de ajutor si ai mare grija de pielea subtire si permanent expusa a mainilor tale in acest anotimp rece. Cremele cu uleiuri de migdale, cu unt de cacao, cu musetel iti hranesc pielea.

Extra pont: foloseste mierea atunci cand faci dus pentru extra hidratare!

Citește și:

Crema de maini

Crema de maini: 5,99 lei

5. Pupicii dulci nu sunt gratis si frumusetea buzelor tale cu “cheltuiala” si atentie se tine. Nu uita sa ai grija de ele cu balsam sau gloss hidratant.

Balsam reparator de buze

Balsam de buze: 8,90 lei

6. Chiar daca e iarna, sau altfel spus, indiferent de anotimp, alege crema cu protectie solara. Esti mereu expusa!

Crema cu protectie solara

Crema de fata: 99 lei

7. Foloseste mereu lotiuni hidratante pentru corp, creme pentru unghii si cuticule sau serumuri pentru ten, pentru a conferi hidratare, elasticitate si putere sa razbata prin frig.

Balsam exfoliant pentru cuticule

Balsam: 25 lei

8. Ai grija si de parul tau, cu masti hidratante, pentru ca aerul rece si deloc umed, impreuna cu vantul il pot ataca.

Masca de par reparatoare

Masca de par: 128,50 lei

9. Foloseste fonduri de ten cremoase, hidratante pe baza de apa, care impreuna cu crema uleioasa aplicata pe ten sa “tina” umiditatea inchisa in piele.

Citește și:

Fond de ten

Fond de ten: 79,90 lei

10. Alege un demachiant delicat si hidratant in acelasi timp. Daca gasesti sa contina si tonic, cu atat mai bine!

Demachiant

Demachiant: 29,9 lei

Sursa Foto Front Page: pexels.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.