Setari Cookie-uri

Estetica more is best in machiaj

Desi in prezent, ne focalizam pe echilibrarea oricarui look pe care il afisam, micile exagerari sunt chiar binevenite din cand in cand pentru a ne scoate din rutina machiajului "generic".

Un material realizat de Evelina Buciu- GETTS Salons

machiaj
Deja am aflat ca anii ’80 vor continua sa aiba un mare impact in trendurile lui 2017. Chiar daca atunci cand ne gandim la machiaje “de epoca” ne vin in minte anii ’50 ai divelor Hollywoodiene sau anii “70 ai punkului indraznet, si anii ’80 au o estetica interesanta care merita regandita si reinventata. Aflati in ce maniera ne propun makeup artistii, din articolul de mai jos.

In curand, putem include anii ’80 in perioada retro, chiar daca unora dintre noi nu ni se pare ca acea perioada este atat de indepartata de prezent. O perioada a exceselor in toate domeniile, in care oamenii de rand au devenit milionarii secolului, in care vedetele au capatat cu adevarat un statut impunator, iar cuvantul follower a fost inventat. Tocmai de aceea, femeile au urmarit si au urmat exemplul a tot ceea ce vedeau pe podium si in serialele glamuroase ale vremii. Rujul fucsia, eyelinerul gros, sclipiciul excesiv-toate au devenit separate (dar si impreuna!) trenduri purtabile, care atunci pareau o idee foarte buna.

Citește și:

machiaj

Desi in prezent, ne focalizam pe echilibrarea oricarui look pe care il afisam, micile exagerari sunt chiar binevenite din cand in cand pentru a ne scoate din rutina machiajului “generic” pe care toate femeile par sa-l poarte spre exemplu la petreceri si evenimente. Smokey eye si gloss? Sau buze rosii mate si un pic de tus? Da, foarte clasic si frumos, dar de ce nu si un glitter pe buze, asociat unui machiaj grafic modern al ochilor? Sau pleoape cu mult sclipici si un ten nude, ca de portelan? Sunt idei care par noi, de fapt adaptari mai putin excesive ale trendurilor nascute cu peste 30 de ani in urma.

Daca in anii ’80 se acorda prea putina atentie cromaticilor corecte, fiind acceptata purtarea de rosu cu oranj si fucsia pe acelasi chip, astazi avem o cromatica mai restrictiva, dar feminina si frumoasa, iar aplicarea este imprumutata tot din anii ’80. Rujul poate deveni un produs all purpose, pentru buze, pleaope si mai ales pometi, cu o textura castigatoare, nici prea cremoasa, nici prea mata, care arata bine si proaspat pe chip. Nu in ultimul rand, lookurile de inspiratie grunge, cu machiajul “ca de a doua zi” revin in voga, iar buzele foarte inchise raman inca un sezon.

Citește și:

Dar despre gene, ce ne spun makeup artistii? Ei bine, chiar daca nu va vine sa credeti, sezonul urmator purtam genele superincarcate de mascara, chiar lipite intre ele de straturi-straturi de produs. Nu o spunem noi, ci mai marii modei care au prezentat acest trend in colectiile pret a porter. Daca propunerea de mai sus nu este pentru voi, ramaneti la genele naturale (sau cu aspect naturat, aplicate fir cu fir), frumos intoarse.

In concluzie, anul 2017 va fi despre o feminitate supersaturata. Iar machiajul, mai experimental ca niciodata, ne lasa mai mult loc pentru alegeri, individualitate, stil personal. Astfel fiecare femeie poate alege si combina ceea ce i se potriveste.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.