Setari Cookie-uri

Cele 4 tipologii feminine de par. Cunoaste-le, ca sa poti avea mai bine grija de parul tau

Fiecare femeie stie, din instinct, ca parul si felul in care si-l aranjeaza este o reflectie profunda a personalitatii sale.

ingrijirea parului Din acest motiv, peste tot in lume, fiecare femeie petrece aproximativ doua ore pe saptamana pentru a-si ingriji parul si aproape pentru fiecare dintre noi o zi in care parul nu se aranjeaza cum trebuie echivaleaza, pur si simplu, cu o zi proasta. Iar atunci cand avem probleme cu pierderea parului, care, potrivit analizelor de specialitate, poate fi temporara sau de lunga durata, suntem pregatite sa ducem o lupta impotriva acestei probleme, care poate dura chiar toata viata. Si, tot asa, o alta lupta permanenta ducem pentru a ne imblanzi si pentru a ne aranja parul, in fiecare zi.

Pentru a ne face viata mai usoara, este de preferat sa cunoastem care este, mai exact, tipul nostru de par si cum sa il ingrijim mai bine. In acest moment, unul dintre cele mai cunoscute sisteme de clasificare a tipurilor de par pe plan international ii apartine stilistului personal al celebrei Oprah Winfrey. Numele lui este Andre Walker si potrivit sistemului sau de clasificare sunt patru tipuri principale de par, pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Citește și:

1. Parul drept

Parul drept este considerat de catre Andre Walker cel mai stralucitor si, de asemenea, cel mai rezistent dintre toate tipurile de par. Acest tip de par este subtire si foarte greu de ondulat dar este si parul cu cea mai grasa textura, deoarece sebumul se raspandeste usor de la scalp pana la capat, pentru ca nu intalneste in calea sa onduleuri sau bucle care sa ii intrerupa traseul. Aceasta categorie are potrivit lui Andre Walker trei subdiviziuni, respectiv par drept fin (care este fin, subtire, moale, stralucitor, uleios, sarac in bucle, insa dificil de deteriorat), mediu (caracterizat prin volum) si aspru (lipit de fata si des intalnit la femeile asiatice). Sunt multe femei care tanjesc dupa acest tip de par drept, la fel cum altele isi doresc un par ondulat, dar trebuie sa stii ca parul tau necesita o mai mare atentie in ceea ce priveste ingrijirea de zi cu zi, pentru ca acesta este mult mai susceptibil la ingrasare, murdarire si umiditate. Ingrijirea unui astfel de par trebuie sa presupuna mai putine spalari si un program strict in acest sens, utilizarea unui sampon pentru par uscat si a balsamului cu moderatie, uscare de la radacina spre varfuri si cu aer rece la final sau utilizarea obligatorie a periei.

Citește și:

2. Parul ondulat

Daca ai niste bucle usor ondulate, asemanatoare valurilor, te incadrezi in aceasta categorie, iar daca firul tau de par este subtire si formeaza niste bucle foarte apropiate de forma literei S esti foarte norocoasa, pentru ca acest tip este receptiv la o mare variatate de stilizari. De exemplu, cu o placa de par poti, foarte rapid, sa iti indrepti parul si sa ii schimbi radical aspectul. Celelalte doua tipologii intalnite in aceasta categorie sunt reprezentate de parul mediu si cel aspru, ambele fiind mult mai rezistente la coafare si cu o tendinta accentuata de carliontare. Si pentru ca fiecare dintre aceste patru tipuri de par necesita o ingrijire speciala, trebuie sa stii ca si in acest caz este mai bine sa imblanzesti buclele decat sa le controlezi, sa le ingrijesti fara a le incarca si sa le protejezi de tratamentele dure, pentru un aspect natural. Pentru ingrijirea acestui tip de par se recomanda spuma de par, un sampon foarte delicat, balsam ocazional, apa fara calcar pentru spalat sau un pieptene cu dinti rari.

Citește și:

tipologii feminine de par
3. Parul carliontat

Andre Walker incadreaza in aceasta categorie firul de par care seamana foarte mult cu literele mici sau mari S si Z. Este un tip de par de obicei voluminos, influentat de climatul meteo (in special de umiditate) si predispus la deteriorare, in timp ce lipsa unei ingrijiri adecvate poate duce la bucle mai putin definite. Aceasta tipologie include doua subcategorii, respectiv un par cu onduleuri lejere si unele mai stranse, femeile din prima categorie avand un par cu firul gros si volum, iar celelalte bucle mult mai spiralate. Daca ai bucle, ar trebui sa stii ca exista chiar si o carte cu acest subiect „Curly Girl: The Handbook” care prezinta rutina de ingrijire zilnica a diferitelor tipuri de bucle si este scrisa de un stilist recunoscut pe plan international - Lorraine Massey. De asemenea, acest adevarat manual pentru cele 65% dintre femei care au parul ondulat sau carliontat, prezinta metode de ingrijire, surse de inspiratie si celebreaza efectiv buclele. Printre recomandarile pentru ingrijirea acestui tip de par se numara tratamentele saptamanale ale scalpului, uscarea cu grija a parului sau aplicarea cu meticulozitate a produselor de ingrijire.

Citește și:

4. Parul cret

Ultimul tip de par este parul cret, care prezinta un model curbat accentuat, iar uneori niciunul, fiind adesea un par fragil si cu densitate foarte mare. Acest tip de par se micsoreaza atunci cand este umed si, pentru ca are mai putine straturi de cuticule decat alte tipuri de par, este mult mai susceptibil la deteriorare. Aceasta categorie include, de asemenea, trei subcategorii de par moale sau vanjos. Este vorba despre un par moale, foarte fragil, cu o usoara forma carlionatata, unul vanjos, cu model mai putin vizibil si cel de-al treilea fara aproape niciun model definit. Fiind sensibil, pentru parul cret sunt recomandate produse de curatare fara sulf, produse pentru accentuarea buclelor, utilizarea cu moderatie a pieptenului, periei si a produselor de prins parul. Bineinteles ca indiferent de tipul de par pe care il ai trebuie sa fii atenta si sa alegi coafura potrivita, un sfat pe care ai putea sa il iei in considerare in acest sens fiind cel al lui Coco Chanel: „O femeie care isi taie parul e pe cale sa isi schimbe viata”.

Citește și:

O buna cunoastere a tipului tau de par te va ajuta, cu siguranta, sa il ingrijesti mai bine si sa folosesti produsele cele mai potrivite. Femeile de astazi, spre deosebire de cele din trecut, au la dispozitie o multitudine de produse si echipamente care le pot ajuta sa-si ingrijeasca parul. Singurul lucru care a ramas neschimbat si nici nu are sanse sa se schimbe prea curand este preocuparea lor pentru acest aspect si atentia pe care o acorda aranjarii parului.

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.