Setari Cookie-uri

Cosmetice pentru machiajul de mireasa: te poti pregati acasa

Urmeaza sa fii mireasa in 2018? Pe langa rochia de mireasa, pe langa intocmirea listelor de invitati, pe langa programarea marelui eveniment, este cazul sa stii cate ceva despre cum sa obtii un machiaj de mireasa acasa. Un machiaj rezistent la trasfer, un make-up care rezista toata ziua si care te va face cea mai frumoasa!

In ziua nuntii tale, trebuie fii relaxata si fericita. Totul trebuie sa mearga ca uns, rochia sa fie perfecta, pantofii sa iti dea voie sa dansezi alaturi de alesul tau, parul sa fie bine prins si machiajul sa reziste cu stoicism sesiunilor de pupaturi, imbratosat si dans.

Asa ca am intocmit pentru tine o lista cu cele mai bune cosmetice pentru machiajul de mireasa. Farduri, fond de ten, concealer, mascara, serumuri revitalizante, intr-un cuvant, vei avea un machiaj de nunta impecabil si de calitate! Si asta fara sa cheltuiesti o avere pe un make-up artist.

Cele mai bune cosmetice pentru machiajul de mireasa

Descopera sfaturile mele pentru o piele hidratata si tanara, descopera ce trebuie sa incepi sa faci de acum, daca iti doresti un ten radiant la nunta (chiar daca te mariti la vara!) si care sunt cosmeticele de top pentru a obtine cel mai frumos machiaj de mireasa acasa.

Citește și:

Stiu bine ca este cu atat mai greu sa gasesti un fond de ten de calitate de zi cu zi, ce sa mai vorbim despre baza machiajului de nunta! Stiu bine ca vrei sa fii impecabila, sa nu ai grija rimelului scurs, a fardurilor ce s-au sters pe camasa lui sau a fondului de ten ce dispare la doua ore dupa ce nunta a inceput. Asa ca, descopera recomandarile mele de cosmetice pentru machiajul de mireasa:

Alege un fond de ten care rezista la transfer

Alege un fond de ten care niveleaza tenul, fara a-l incarca. Un fond de ten care are putere de acoperire, fara sa para ca ai aplicat un strat prea gros. Fa un degrade de la fata catre decolteu si gat, asa incat sa nu se vada diferente!

Alege un fond de ten rezistent

Citește și:

Opteaza pentru o manichiura clasica cu oja nude

Indiferent ce machiaj de nunta alegi, trebuie mai intai sa ai o piele hidratata. Apoi un par sanatos. Si nu in ultimul rand sa ai mainile frumoase si unghiile ingrijite. Pana la urma, pe lista de cosmetice pentru machiajul de mireasa, trebuie sa incluzi si lacul de unghii!!

Sfatul meu, indiferent de gama cromatica aleasa la nunta, indiferent de rochiile domnisoarelor de onoare, indiferent de trenduri, alege o oja in nuante neutre, nude, cat mai aproape de natural, de culoarea pielii. Manichiura clasica completeaza orice make-up si orice tip de rochie de mireasa! In plus, este o varianta eleganta si rafinata.

Opteaza pentru o manichiura clasica cu oja nude

In caz ca se intampla sa plangi, este necesar sa ai mascara waterproof

Da, ai nevoie, cand iti faci tu un machiaj de mireasa acasa, sa te asiguri nu doar ca ai ales cea mai buna varianta de pret, dar sa ai si linistea sufleteasca a lucrului de calitate. Sa nu iti stea gandul ca dupa fiecare dans fondul de ten s-a scurs, dermatograful s-a adunat la coltul ochiului sau mascara a curs dupa ce ai suspinat putin cand ati depus juramintele.

Citește și:

Ai nevoie in ziua nuntii de un machiaj rezistent la transfer si de un make-up rezistent la emotii. Asa ca alege un rimel waterproof, care nu va fi invins de lacrimi. Daca gasesti o varianta de mascara waterprof care confera si extravolum, si mai bine!

Mascara waterproof si cu extra volum al genelor

In caz ca apar cosuri dar si pentru extra hidratare si rejuvenare a pielii alege cosmetice pentru machiajul de mireasa cu retinol

Spuneam ceva mai devreme ca este necesar sa faci tratamente in avans, pentru a avea o piele hidratata si un ten impecabil in ziua cea mai mare. Pentru ca si cel mai frumos si de calitate machiaj de nunta va parea neglijent daca pielea ta nu este in cea mai buna forma. Pana la fond de ten, tenul tau este baza oricarui make-up.

Backstage beauties. Naeem Khan Bride. @naeemkhanbride #weddingdress #brides @meaghanann

A post shared by Naeem Khan (@naeemkhannyc) on

Citește și:

Cel mai bine alege cu cateva luni inainte de nunta creme, lotiuni si serumuri cu retinol. Aceasta este cea mai buna cale de a preveni si de a trata eventualele eruptii sau cosuri ce pot aparea fix inainte de nunta. Retinolul previne acneea, iritatiile, liniile fine, punctele negre si exfoliaza derma.

Alege retinolul in cosmetice pentru machiajul de mireasa

Este important sa incepi aplicarea lui treptat. Incepe o data pe saptamana si in cateva saptamani, poti ajunge la aplicarea zilnica a sa. Daca aplici brusc, poti avea iritatii. Dermatologii sfatuiesc sa alegi cosmetice pentru machiajul de mireasa cu retinol cu cel putin trei luni inainte de nunta, desi cele mai bune rezultate se vad la sase luni de la folosinta.

Dupa ce ai fost “fata cuminte” si ai ales retinolul cu luni de zile inainte, cu o seara inainte, alege o masca rejuvenanta care sa iti faca pielea hidratata si curata a doua zi. Sa ai tenul fresh, chiar daca ai baut sampanie cu prietenele inainte de ziua nuntii! Si nu uita sa bei apa! Cand te trezesti a doua zi, foloseste o crema cu acid hialuronic in ritualul tau de beauty, pentru a avea o piele plina, fina, toata ziua.

Citește și:

Ai nevoie de un concealer puternic si rezistent

Pe langa un machiaj rezistent la transfer, pe langa o piele perfecta, mai ai nevoie de un aliat. Aliatul tau impotriva cearcanelor sau micilor imperfectiuni: un concealer. Alege unul de calitate care sa reduca cearcanele si ochii umflati, mai ales daca stii ca ai probleme cu somnul cand esti emotionata.

Alege un concealer cu finis mat, fin, care diminueaza liniile fine din jurul ochilor si “sterge” oboseala. Cauta unul waterproof!

Citește și:

Machiajul bridal are nevoie de concealer waterproof

Nu uita de hidratarea buzelor

Am vorbit despre cum sa obtii un machiaj de mireasa acasa, despre cum sa realizezi un machiaj de nunta rezistent, despre cum sa ai o piele hidratata. Insa, nu uita de cea mai solicitata zona a zilei: buzele! De la pupaturile cu familia pana la sarutarile cu sotul tau, ele trebuie sa fie frumoase, pline si hidratate. Asa ca, pune in trusa ta de cosmetice pentru machiajul de mireasa si balsamuri de buze.

Nu uita de hidratarea buzelor

De altfel, eu te sfatuiesc ca si buzele sa intre in categoria de machiaj rezistent la transfer. Asigura-te ca sunt bine exfoliate, bine hidratate cu balsam, aplica fondul de ten (eventual si concealer si pudra) si pe ele si foloseste rujuri ce rezista. Reaplica si completeaza cu balsam transparent si mat pe parcursul zilei.

Si neaparat, distreaza-te, acum ca stii cum sa iti faci un machiaj de mireasa acasa, cu bani mai putini, insa la fel de pretios!

Sursa foto front page – Meireles Neto/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.