Setari Cookie-uri

Cum să îți îngrijești unghiile corect: ghid de sănătate și de beauty

Am fost întotdeauna adepta unor unghii curate și îngrijite. La fel ca și pielea și părul, sau dantura, și unghiile, dacă sunt curate și bine îngrijite, dacă sunt sănătoase, sunt deja frumoase. Sigur, dacă vrei să aplici ojă, fă-o, însă, mai întâi vezi cum să îți îngrijești unghiile corect, așa încât să nu ai nevoie de prea multe artificii colorate sau aplicate.

Poate că vrei să nu îți mai rozi unghiile, poate vrei să îți menții sănătatea unghiilor tale. Ori poate vrei să știi cum să obții o manichiură îngrijită, la tine acasă, fără costuri prea mari și fără prea mare consum de energie. Oricare ar fi dorința ta, am adunat la un loc cele mai bune și eficiente trucuri de beauty pentru unghii.

În acest ghid de beauty pentru unghii vei descoperi ce să faci și ce să eviți pentru a avea o manichiură rezistentă și frumoasă. Vei citi și cum să ai grijă de cuticule, așa încât să te bazezi mai întâi pe aspectul sănătos al mâinilor tale.

Ce să faci pentru sănătatea unghiilor tale: nu îți mai curăța gelul singură, dacă ai unghii false

Și renunță la ideea de a folosi unghiile pe post de curățător al ojei!

Citește și:

Dacă ai unghii aplicate cu gel sau unghii false, nu mai încerca să îți cureți gelul cu unghiile și asta pentru că astfel, vei rămâne cu straturile interioare ale unghiilor descoperite. Poți încerca să ții unghiile în acetonă, nu înainte de a unge bine unghiile și cuticulele cu ulei de cuticule, pentru ca suprafața lor să rămână hidratată. Stai 10 minute cu unghiile scufundate în acetonă și apoi folosește un instrument de împingere a cuticulei pentru a presa unghia cu gel și a o scoate.

Descoperă mai jos și alte trucuri de beauty pentru unghii!

Și dacă ai unghiile date cu ojă sau lac de unghii, ai mare grijă la sănătatea unghiilor tale. Renunță la a-ți curăța unghiile de ojă cu celelalte unghii sau cu dinții. Dacă vrei să obții o manichiură îngrijită află că atunci când scoți oja cu unghiile rupi și straturi microscopice din unghii. Mai mult, dacă cojești astfel oja sau lacul de unghii, creezi o suprafața denivelată pe unghia curățată și creezi fisuri la nivelul vârfului de unghie folosită pe post de curățător.

Citește și:

Ca să îngrijești unghiile corect, poartă în geantă paduri de curățare individuală a unghiilor sau șterge-le cu acetonă. Vezi mai jos și cum să ai grijă de cuticule și alte secrete pentru un ghid de beauty pentru unghii frumoase și sănătoase!

Alege de aici tot ce ai nevoie pentru sănătatea unghiilor tale

Ai grijă de cuticule și nu le mai curăța!

Ai grijă de cuticulele tale și nu le mai curăța. Nu le mai tăia! Pentru sănătatea unghiilor tale și ale cuticulelor și din considerente estetice, alege un ulei de cuticule și aplică-l bine pe tot patul unghial. Apoi împinge cuticulele.

Astfel e simplu să obții o manichiură îngrijită. Dacă alegi să cureți cuticulele, să le tai, poți face infecții sau poți lăsa pielea aceea sensibilă a unghiilor ruptă, fisurată, agățându-se de materiale textile, fapt care poate duce atât la aspect neplăcut, cât și la decojirea cuticulelor. Mai bine învață să îți îngrijești unghiile corect.

Citește și:

Alte trucuri de beauty pentru unghii și ce oje să alegi sau să NU alegi niciodată, mai jos!

Cum să îți îngrijești unghiile corect: ghid de sănătate și de beauty

Atenție la ojele și lacurile de unghii alese! Vezi cum se folosește oja și cum o diluezi

În primul rând, renunță la manichiurile pe bază de apă și asta pentru că nu rezistă deloc oja pe ele. În locul înmuierii degetelor în apă, pentru a face cuticulele moi, aplică uleiul de cuticule. Și asta pentru că, atunci când scufunzi unghiile în apă ele se extind. Când se usucă, își revin la forma inițială și astfel oja se crapă mai repede. Astfel ai și grijă de cuticule și de buget, pentru că vei merge mai rar la salon.

Dacă vorbim despre cum obții o manichiură îngrijită cu un lac de unghii, în primul rând nu mai dilua oja veche cu acetonă, ci alege o soluție specială. În al doilea rând pentru sănătatea unghiilor tale, renunță la acrilice. Unul dintre cele mai importante trucuri de beauty pentru unghii este acesta! Și asta pentru că acrilicele sufocă patul unghial. Substanța este plină de chimicale și aplicarea este traumatizantă pentru unghii. Dacă vrei unghii false, aplică genul de unghii ce se presează peste unghii și nu acrilicele.

Citește și:

Totul ca să îngrijești unghiile corect

Cum folosești pila de unghii

Nici un ghid de beauty pentru unghii nu ar fi complet fără trucuri de pilit unghiile. Dacă folosești pila de unghii agresiv, dacă ai mișcări ample și repetate de du-te/vino, atunci vârful unghiei devine casant. Este ca și cum ți-ai tunde părul cu o foarfecă neascuțită. Sănătatea unghiilor tale va avea de suferit pe termen lung!

În plus, dacă unghiile sunt subțiate și casante, nu ai cum să obții o manichiură îngrijită, pentru că oja nu se va aplica uniform. Există o metodă sănătoasă de a-ți pili unghiile!

Îți dezvălui aceste trucuri de beauty pentru unghii acum: totul începe cu o pilă foarte fină. Pe care o vei folosi de la o margine către centru și atât, nu în toate direcțiile. Ridici pila de pe unghie și revii către aceeași margine, repetând mișcarea către centru de câte ori e necesar ca unghiile să fie fine.

Citește și:

Folosind această metodă, te ajută să iți îngrijești unghiile corect. Ai vârfurile mai puțin rupte sau fisurate și patul unghial nu este atât de traumatizat. La finalul pilirii, aplică ulei de unghii pentru rehidratare.

AICI lacuri de unghii bune ca să obții o manichiură îngrijită

Îți îngrijești unghiile corect dacă încetezi să le mai rozi!

Și dacă tot vorbim despre cum să îți îngrijești unghiile corect, ce ar fi să începi prin a ține la sănătatea unghiilor tale și prin a începe să ai grijă de cuticule? Ce-ar fi să renunți la rosul unghiilor? Ca să obții o manichiură îngrijită nu mai exfolia unghiile și nu le mai fragmenta cu dinții.

În plus, strici și dinții, creezi și un tic nervos și ești expusă la tot felul de bacterii prin transferul unghii-gură. Mai mult, citind cele mai bune trucuri de beauty pentru unghii, de la specialiști am aflat că saliva are niște enzime ce subțiază unghiile în timp.

Citește și:

Acum că avem un complet ghid de beauty pentru unghii, că am discutat despre cele mai importante aspecte necesare pentru sănătatea unghiilor tale, sunt sigură că vei aplica și tu aceste trucuri de beauty pentru unghii. Și asta pentru că este important să îți îngrijești unghiile corect. Dacă obții o manichiură îngrijită este ca și cum ai avea o carte de vizită. Dacă ai grijă de cuticule previi multe probleme de sănătate și nu doar a a unghiilor. Așa că fii atentă la micile detalii ce construiesc marea frumusețe.

Sursa foto front page – Sam Manns, Tiko Giorgadze/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.