Setari Cookie-uri

Schimbă-ți rutina de îngrijire a pielii în această primăvară

E un moment numai-bun să facem ordine și în trusa de cosmetice, pentru a ne păstra pielea curată și protejată de factorii externi.

rutina de ingrijire
Primăvara este anotimpul care începe cu o curățenie generală. Ne punem hainele groase deoparte, ascundem bocancii și ghetele și scoatem la înaintare ochelarii de soare. E un moment numai-bun să facem ordine și în trusa de cosmetice, pentru a ne păstra pielea curată și protejată de factorii externi. Este o bună ocazie să scăpăm de toate produsele al căror termen de expirare se apropie sau a fost deja depășit, pentru a ne asigura că nu ne expunem organismul la alergii ale pielii sau alte forme mai grave de afecțiuni cutanate.

Începe cu produsele de machiaj

ingrijirea pielii

Așadar, dă startul debarasării de lucrurile care nu îți mai sunt de folos prin a arunca, prima dată, fardurile uscate sau care s-au sfărâmat în trusa de machiaj. Dacă observi o modificare a consistenței, mirosului sau culorii originale ale vreunui produs cosmetic, scoate-le din trusă. De asemenea, verifica data de expirare a produselor cu factor de protecție solară (SPF) pe care le ai de mai mult de un an, pentru a te asigura ca nu și-au pierdut eficacitatea.

Citește și:

Reînnoiește colecția de creme

Curățenia de primăvară făcută în trusa de cosmetice te va ține la distanță de iritații ale pielii, apariția eczemelor, a coșurilor sau a petelor. E o ocazie minunată de a te răsfăța cu cumpărături de creme noi, care să-ți lase tenul catifelat sau corpul proaspăt. Laptele de corp pe care l-ai folosit în perioada iernii nu mai este potrivit pentru sezonul care abia a început, pentru că vei avea nevoie de ceva mult mai light, care nu îngreunează pielea, ci se absoarbe imediat și îți conferă aceeași hidratare, doar că mult mai rapidă. Optează pentru aromele fructate, în locul mirosurilor pregnante, verificând mereu ca acestea sa fie naturale (ale ingredientelor din compoziție), și nu parfumuri artificiale, care pot declanșa alergii.

Citește și:

Întoarce-te la exfoliant

Dacă în sezonul rece ai mai ignorat exfolierea pielii, e necesar ca începând din această perioadă să te întorci la obiceiul de a înlătura celulele moarte periodic. O dată pe săptămână, rezervă-ți câteva minute în timpul dușului să masezi bine tot corpul cu un produs exfoliant potrivit pielii tale, care va lăsa în urmă o piele proaspătă. Nu face abuz de acest ritual, pentru că s-ar putea să-ți sensibilizezi pielea sau să o forțezi să producă mai mult sebum, pentru echilibrarea pH-ului. Dacă ai o piele sensibilă, este preferabil sa folosești un exfoliant delicat, cu o pudră fină sau enzime.

Oferă mai mult timp tenului

Pentru că soarele încălzește cu mai multă putere, e absolut necesar să reîncepi să folosești zilnic o cremă de față cu factor de protecție solară. Pielea feței este foarte sensibilă și ușor iritabilă, mai ales în contextul expunerii sale îndelungate la particule de praf, vânt sau polen, așa că ar trebui să îți faci o obișnuință din a folosi și o mască, de cel puțin două ori pe săptămână, dar numai după ce ai exfoliat delicat tenul. Îți recomandăm masca de față bio de la Authentic-Plaza.ro, care va avea grijă ca pielea ta să-și recapete elasticitatea și luminozitatea dorite.

Citește și:

Și pentru că rutina de îngrijire a tenului presupune sănătate și din interior, ar fi bine să renunți, măcar pentru o perioadă, la zahăr, prăjeli, cofeină sau fumat. Așa, ca o detoxifiere de primăvară. Rămâi frumoasă în acest început de an!

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.