Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Folosirea zincului în tratamentul modern al acneei

Acne Vulgaris este una dintre cele mai răspândite forme de acnee care se poate manifesta atât la adolescenți, cât și la adulți. Prima categorie este, însă, cea mai afectată datorită perioadei de pubertate în care hormonii sunt mai activi.

Pentru adolescenți, felul în care arată este foarte important. Acest subiect sensibil devine cu atât mai greu de abordat, mai ales dacă are legătură și cu o formă de acnee. Cu toții ne dorim să ne menținem tineri și frumoși, iar pielea noastră, până la urmă, face parte din acea primă impresie pe care o lăsăm celor din jur.
De ce zincul pentru tratarea problemelor pielii?
Chiar dacă în corpul nostru există doar 2-3 grame de zinc, acest mineral este esențial pentru funcționarea sa optimă. Zincul este prezent în proporții diferite în organism: cea mai mare parte, 60%, se află în mușchii sceletici, 30% în oase, 5% în ficat și 5% în piele2. Celulele umane, inclusiv cele ale pielii, au nevoie de zinc pentru a se dezvolta și a se diferenția.
Studiile de specialitate asupra acțiunii benefice a zincului în tratarea problemelor de piele a fost dovedit încă din anii ’70. Cercetătorii au observat că pacienții care aveau acnee sufereau și de o deficiență de zinc. Există o legătură directă între nivelul de zinc din organism și diferite afecțiuni ale pielii2.
Zincul și managementul modern al acneei
Studiile merg mai departe și arată că zincul, prezent într-un unguent, când este administrat în asociere cu un antibiotic, are o eficiență terapeutică egală sau mai mare cu cea a antibioticelor administrate oral fără aportul zincului în tratarea leziunilor provocate de acnee1.
De asemenea, sulfatul de zinc administrat pe cale orală se prezintă ca o altă soluție în tratarea modernă a acneei. Dacă până nu demult se foloseau medicamentații bazate strict pe antibiotice pentru acnee, astăzi se cunoaște efectul benefic al sulfatului de zinc în tratarea acneei de o severitate ridicată.
Mecanismele prin care zincul contribuie la tratarea modernă a acneei sunt diverse. Acestea se referă la rolul acestui mineral de a inhiba flora microbiană asociată cu acneea, de a ajuta absorbția mai rapidă a antibioticului1 și de a reduce secreția seboreică.
Mențiunile de sănătate ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor aprobă rolul zincului în menținerea sănătății pielii.
Cum te poate ajuta Zinkit® 10 să combați acneea
Zinkit® 10 este un supliment alimentar cu sulfat de zinc, produs de compania germană Worwag Pharma, și este înregistrat la Ministerul Sănătății din România.
Acest supliment alimentar se prezintă sub formă de comprimate efervescente, cu gust plăcut și ușor dispersabile în apă. În tratarea acneei vulgare (acne vulgaris), produsul se recomandă a se administra de 2-3 pe zi timp de 1-3 luni.
Apelează și tu la Zinkit® 10, o sursă de zinc de încredere, pentru a-ți menține sănătatea pielii.

ZINKIT® 10 nu înlocuiește o dietă echilibrată și variată și un stil de viață sănătos.
Află mai multe detalii accesând următorul link: https://www.zinkit.ro/dermatologie/

Surse bibliografice:
1 Mrinal Gupta, Vikram K. Mahajan, Karaninder S. Mehta, and Pushpinder S. Chauhan, “Zinc Therapy in Dermatology: A Review,” Dermatology Research and Practice, vol. 2014, Article ID 709152, 11 pages, 2014. doi:10.1155/2014/709152.
2 Ogawa Y, Kinoshita M, Shimada S, Kawamura T. Zinc and Skin Disorders. Nutrients. 2018;10(2):199. doi:10.3390/nu10020199.


Kudika
6 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.