Setari Cookie-uri

Cum se poartă sprâncenele anul acesta: ghid complet de îngrijire

Cât au mai suferit, dragele de ele! Cu fiecare deceniu, sprâncenele s-au modificat. Apoi, ca și trendurile în modă sau în frumusețe, și ele și-au modificat înfățișarea, cu fiecare sezon. Și astfel, ajungem să ne întrebăm cum se poartă sprâncenele în 2018? Ce forme de sprâncene se poartă? Se poartă sprâncenele naturale, nepensate, stufoase, ori cele cu formă arcuită? Se poartă sprâncenele conturate sau cele în stare naturală? Ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018? Despre toate acestea, discutăm în rândurile de mai jos.

Nu este nici un secret că sprâncenele îți schimbă înfățișarea cu fiecare sezon. Dacă la începutul modei, prin anii 20, Anna May Wong sau Clara Bow, divele Glamour ale Hollywood-ului purtau sprâncene subțiri, pe arcade, coborâte în jos, în colțul exterior al ochilor, dacă în anii 60, odată cu Audrey Hepburn au început să se poarte sprâncenele mai aproape de ce a lăsat Mama Natură, acum schimbările se petrec cu fiecare sezon.

Din moda sprâncenelor, de-a lungul anilor retro

În anii 40 sprâncenele se umpleau, și deveniseră arcuite în sus, a la Marlene Dietrich. Și tot de atunci Joan Crawford a început să demonstreze cât de frumoasă este o femeie cu sprâncene stufoase. Deja în anii 50, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor aveau sprâncenele cu forma naturală, dar arcuite, pentru ca în anii 60, Hepburn să le creioneze mult. Către finele anilor 60, reapar formele subțiri rotunjite, a la Twiggy și chiar în anii 70 Donna Summer reveniseră aproape la moda anilor 30.

Citește și:

Forma sprâncenelor rămâne subțire până la anii 80, când Brooke Shileds era icon și avea sprâncenele stufoase, aproape nepensate. La fel și Whitney Houston ori Madonna. De la stufoase, în anii 90, deja moda se apropie de forma definită, pensată, însă naturală a prezentului, oricare ar fi ea, în funcție de trăsăturile fiecărei femei. Trend care se menține până în prezent, cu mici variațiuni.

Și totuși, aceste mici variațiuni modifică complet fizionomia, alura și machiajul fiecărei purtătoare. Așadar, cum să obții forma perfectă a sprâncenelor pentru tine? Ce formă de sprâncene ți se potrivește și ce forme de sprâncene se poartă? Ce spun stiliștii internaționali despre cum se poartă sprâncenele în 2018? Despre trenduri și alegerea perfectă pentru fiecare, vorbim în materialul de mai jos, cu sugestii pentru obținerea sprâncenelor ideale. Se poartă sprâncenele naturale, însă cât de naturale? Citește toate secretele mai jos!

Citește și:

Cum se poartă sprâncenele anul acesta? Ce formă de sprâncene ți se potrivește?

Stiliștii spun că este cazul să mai uităm de creionul de umplere a spațiilor goale dintre firele de păr din sprâncene. Și asta pentru că li se pierde caracterul și forma. Se întâmplă un efect de uniformitate și practic, nicio femeie nu mai iese în evidență! De fapt, nu este vorba despre ce forma de sprâncene se poartă, cât despre ce formă se potrivește tipologiei chipului tău.

Atunci când folosești cât mai puțin creionul de conturat sprâncenele, textura lor iese în evidență și vei avea o frumusețe naturală. Așadar, se poartă sprâncenele naturale, mai degrabă fixate cu un gel de sprâncene transparent sau cu tenta firului de păr, și nu umplute cu creion.

Citește și:

Tot ce ai nevoie pentru felul cum se poartă sprâncenele în 2018

Ce ai nevoie pentru sprâncene anul acesta

Se poartă sprâncenele naturale, cu mici variațiuni! Descoperă-le!

În ceea ce privește felul cum se poartă sprâncenele în 2018, există câteva linii trasate de stiliști, pe care le poți urma, sau care te vor ajuta să decizi ce ți se potrivește. De exemplu, se poartă sprâncenele naturale, ușor definite cu fard de sprâncene, doar un praf, suficient cât să creezi o linie dreaptă. Pe de altă parte, se poartă și sprâncenele arcuite, curbate, a la anii 90. Acest look se potrivește femeilor cu fața angulară, conferind un chip ușor mai oval, în caz că vrei să știi ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018. Ai nevoie de puțin contur la partea cea mai ridicată și de o mică continuare a sprâncenelor, când coboară, pentru a crea impresia de arc.

Citește și:

Vorbind despre ce forme de sprâncene se poartă, află că se poartă și exagerările – adică arcuirea exagerată – însă acest mod de pensare și stilizare este potrivit femeilor cu fața rotundă, bucălată și neapărat pe o sprânceană groasă, bogată, stufoase, nicidecum subțire! De altfel, la capitolul textură, se poartă sprâncenele naturale, deși stiliștii le-au găsit denumirea de ”sprâncene de băiat”. De fapt, acest look presupune tocmai ce vă spuneam mai sus, adică accentuarea formei și texturii naturale a sprâncenei, fără a o aplatiza.

Acum că am discutat despre cum se poartă sprâncenele anul acesta și despre ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018, închei cu câteva sfaturi. Sfaturi ce te vor ajuta să întreții linia sprâncenelor, ce te vor ajuta ca ele să fie sănătoase și asta pentru că așa cum machiajul începe cu o bază bună – un ten sănătos și îngrijit - și sprâncenele trebuie să fie impecabile. Mai ales că se poartă sprâncenele naturale! Deci: periază-le, fă-le un masaj stimulant și exfoliază chipul în mod constant.

Citește și:

Pentru zona sprâncenelor, utilizează un mix de ulei de castor, vitamina E si gel de aloe, pentru a exfolia delicat. Pentru că nu contează atât de mult ce forme de sprâncene se poartă, cât sunt ele de sănătoase și cât de bine se încadrează în tipologia feței tale.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.