Setari Cookie-uri

Expunerea tenului la soare - cum il protejezi impotriva razelor daunatoare?

Odata ce am intrat in sezonul estival, grija pentru sanatatea pielii si in special a tenului trebuie sa devina prioritara.

expunerea tenului la soare

Fie ca vorbim despre femei cu un ten deschis la culoare, unele cu o nuanta maslinie ori altele cu sensibilitati vizibile, pentru toate este important sa afle cateva sfaturi despre modul in care ne putem proteja tenul pe timp de vara.

Asadar, in primul rand vorbim despre o cunoastere aprofundata a tipului de ten pentru ca ulterior sa se ia masurile optime de protectie, pentru fiecare caz in parte.

Si cum orice femeie este doritoare de un ten cu aspect perfect, fara tendinta de ingrasare si luciu inestetic pe tot parcursul verii, iata care sunt principalele lucruri pe care ar trebuie sa le ai si tu in vedere:

Foloseste crema de protectie atunci cand te expui la soare

Cu siguranta stii, dar iti reamintim ca atunci cand mergi la plaja este esential sa folosesti crema cu protectie solara pentru fata. In aceasta perioada a anului, tenul are nevoie de o atentie suplimentara. Expunerea pentru un timp indelungat la razele solare poate avea repercusiuni asupra pielii daca nu este protejata corespunzator. De pilda, specialistii recomanda aplicarea lotiunii de protectie solara cu 20-30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru ca aceasta sa aiba timp sa actioneze la suprafata epidermei.

Citește și:

Mare grija!Pe langa nedoritele arsuri solare, tenul poate capata pete maronii, riduri si se poate confrunta cu o imbatranire accelerata. Poti evita aceste consecinte daca pui asupra fetei in mod constant protectie adecvata.

Asigura-i tenului o ingrijire corespunzatoare

Pe langa factorii interni, pielea fetei este supusa zilnic unor interactiuni cu mediul inconjurator. Ca atare, poluarea si agentii externi nocivi din mediu pot influenta in mod vizbil aspectul tenului tau. Demachiaza-te de 2 ori pe zi, atat dimineata cat si seara si nu uita sa utilizezi tonic si crema hidratanta.

Utilizeaza produse de machiaj cu o textura lejera

De exemplu, opteaza pentru un fond de ten cu textura fluida sau mult mai lejera. Vara, pilea are tendinta sa se ingrase mai repede, prin urmare selecteaza si apoi intrebuinteaza produse care au rolul de a absori excesul de grasime de pe fata.

Citește și:

Adapteaza ritualul de ingrijire conform sezonului estival

Cel putin o data pe sapatamana efectueaza un gomaj care sa indeparteze startul de celule moarte de la suprafata pielii. Dupa sedinte de bronz repetate, tenul trebuie sa isi pastreze hidratarea si elasticitatea, deci nu uita sa il ajuti cu produse specifice.

Evita contactul mainilor cu fata mai ales daca nu te-ai spalat in prealabil

Fii atenta si nu iti atinge tenul daca nu te-ai igienizat asa cum trebuie pe maini. Vara, bacteriile au un proces mai rapid de dezvoltare si deci pot constitui un real pericol pentru sanatatea ta si nu numai.

Tine la indemana servete matifiante

Aceste servetele sunt extrem de practice si matifiaza, respectiv absorb excesul de transpiratie. Ia-le cu tine si utilizeaza-le ori de cate ori simti nevoia.

Hidrateaza-te suficient de mult

Aspectul tenului este influentat de cantitatea de apa plata consumata, in detrimentul sucurilor si bauturilor carbogazoase. Organismul, dar si pielea ta au nevoie de o hidratare constanta si de calitate. Mai mult decat atat, consuma cat mai multe fructe si legume de sezon, respectiv renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.