Setari Cookie-uri

Îngrijirea părului toamna: substanțele periculoase din cosmeticele pentru păr

Vara, părul este intens expus factorilor de mediu. Soarele, poluarea, sarea sau clorul din apă afectează toate tipurile de păr, ducând la deteriorarea și distrugerea rădăcinii. În plus, procedurile termice și chimice sunt alte cauze de agresiune a părului, cu efect pe termen lung asupra scalpului și rădăcinii. Specialiștii dermatologi confirmă sezonalitatea căderii părului, lunile august și septembrie fiind perioada critică.

Comunicat de presă

Pentru a combate cauzele degradării și pierderii părului, toamna avem nevoie de îngrijire specifică pentru păr și scalp.

Produsele cosmetice pentru îngrijirea părului pot conduce la degradarea și pierderea lui

Deși rafturile supermarketurilor sunt pline de cosmetice pentru păr, îngrijirea optimă a acestuia a devenit o ecuație complicată, în care principala necunoscută este chiar compoziția șampoanelor, a balsamurilor sau produselor de colorare a părului.

Formulele produselor pentru păr conțin deseori substanțe chimice nocive care destabilizează echilibrul natural al scalpului și care, absorbite în piele, sunt deosebit de periculoase pentru întregul organism.

Conform unui studiu realizat de ONG-ul american Environmental Working Group, o femeie aplică zilnic pe piele aproximativ 168 de substanțe chimice toxice, toate provenind din cosmeticele utilizate în mod regulat, inclusiv produsele pentru păr.

Citește și:

Produse pentru par

Pericolele din șampoanele și balsamurile convenționale

În fruntea listei de substanțe periculoase ascunse în șampoane și balsamuri pentru păr se află Lauril Sulfat de Sodiu (SLS). Acesta este folosit pentru efectul său emulgator și de curățare, fiind prezent în majoritatea șampoanelor. Consecințele pentru sănătăte sunt dintre cele mai îngrijorătoare: afectează funcționarea ficatului, atacă ochii, irită pielea și este recunoscut ca substanță cu risc cancerigen crescut.

O altă substanță nocivă se numește Propilen Glicol. Aceasta se folosește frecvent în producția balsamurilor pentru păr și este catalogat ca iritant pentru piele - poate provoca dermatită și urticarie. Medicii pun la îndoială siguranța utilizării Propilen Glicolului întrucât acesta este derivat din țiței.

Citește și:

Încă o substanță utilizată la scară largă în producția de cosmetice pentru păr este Formaldehida. Aceasta este folosită pe post de conservant și are efecte nocive asupra organismului, afectând sistemul imunitar și cauzând reacții alergice la nivelul pielii. Agenția Internațională pentru Studiul Substanțelor Cancerigene (IARC) recunoaște Formaldehida ca substanță cancerigenă pentru oameni.

Produsele BIO pentru îngrijirea părului sunt alternativa cosmeticelor nocive

Produsele organice pentru îngrijirea părului sunt obținute exclusiv din materii prime provenite din agricultură organică și nu conțin substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, procesul de producție al cosmeticelor BIO este unul sigur, care nu modifică în niciun fel compoziția produselor.

Citește și:

Formulele cosmeticelor BIO înlocuiesc substanțele dăunătoare cu extracte naturale din plante, care au aceleași rezultate asupra frumuseții, dar care elimină riscurile pentru sănătate. Puterea de curățare a șampoanelor BIO vine, spre exemplu, din extractele de lămâie sau mentă. Proprietățile hidratante sunt date de conținutul de Aloe Vera, iar efectul hrănitor este obținut din extracte naturale de gălbenele, argan sau mușețel.

Cum să alegi produsele organice de îngrijire, în funcție de tipul tău de păr?

Părul deteriorat este aspru la atingere, cu vârfuri despicate și are de cele mai multe ori un aspect neîngrijit. Principala nevoie a părului deteriorat este hidratarea, iar produsele de îngrijire pentru părul uscat trebuie să conțină substanțe puternic hidratante și nutritive.

Citește și:

Șampon delicat concentrat Biofficina Toscana. Formula sa 100% naturală, cu surfactanți pe bază de plante și cu un sistem delicat de conservare este potrivită părului aspru și deteriorat și are efect benefic asupra scalpului sensibil, afectat de razele UV, poluare și sarea sau clorul din apă. Conține ulei de măsline extravirgin din Toscana, extract organic de iederă, nalbă, urzică, salvie și cimbru.

Produse pentru par

Mască restructurantă cu salvie și lăptișor de matcă. Masca restructurantă Apiarium este potrivită și celui mai sensibil tip de păr. Proprietățile hrănitoare și revitalizante ale lăptișorului de matcă sunt combinate cu efectul echilibrant și energizant al salviei, având acțiune regenerantă asupra scalpului.

Pudră de nalbă albă Phitophilos. Nalba este o plantă perenă bogată în mucilagii, amidon, pectine și flavonoide, ce efect benefic asupra sănătății părului. Pasta obținută din această pudră este de consistență moale și catifelată, care va lăsa părul neted, hidratat și strălucind de sănătate.

Citește și:

Părul gras este cel cu aspect uleios, cu o strălucire excesivă și umed la atingere. Un scalp gras are tendința de a forma mătreaţă, iar căderea părului este deseori asociată cu acest tip de păr. Tratamentul potrivit este un produs purifiant, care să curețe suprafața firelor de păr și să echilibreze secreția de sebum a scalpului, fără a usca vârfurile.

Șampon purifiant concentrat Biofficina Toscana, cu acțiune echilibrantă asupra părului gras sau afectat de mătreață. Conține extracte concentrate de iederă, ienupăr, brusture și mesteacăn, în combinație cu Alpaflor Alp-sebum®, un ingredient activ inovator cu efect sebo-regulator și relaxant pentru scalp.

Balsam pentru volum Biofficina Toscana. Pentru că de cele mai multe ori, părul gras este fin și lipsit de volum, balsamul pentru volum îmbogățit cu o formulă naturală patentată numită Uviox®-Oleox® este tratamentul potrivit. Conține ulei de măsline organic, ulei de susan oraganic, glicerină, extracte organice din culturi sălbatice de portocale dulci, lămâie, siminoc, ienupăr și mirt, precum și vitamina E.

Citește și:

Pudra de hena neutră Phitophilos. Pe lângă colorarea pielii, hena se dovedește deosebit de eficientă și în tratarea părului. Hena neutră nu schimbă culoarea părului, dar, datorită proprietăților sale astringente, poate fi utilizată pentru curățarea și revitalizarea părului seboreic, lipsit de volum.

Părul subțire, tern, lipsit de volum se rupe ușor, nu are strălucire și este foarte moale la atingere. Coafura nu rezistă și se formează foarte ușor vârfuri despicate. Produsele pentru volum și cele cu efect revitalizant sunt cele mai potrivite pentru repararea părului tern.

Șampon concentrat pentru volum Biofficina Toscana. Formula sa 100% naturală, cu surfactanți pe bază de plante, are un efect protector și antioxidant, lăsând părul plin de volum și vitalitate. Conține extracte concentrate de citrice, care dau volum și strălucire părului. Acțiunea antioxidantă a Uviox®-Oleox® și ingredientele active obținute din materii prime organice, protejează părul împotriva stresului oxidativ și îi redau aspectul îngrijit.

Pudra pentru par

Pudră din frunze de jujube Phitophilos. Arborele de jujube, cunoscut și ca Ziziphus, are o mare putere de revigorare a părului, iar pudra obținută din frunzele sale este bogată în minerale precum fier, magneziu și calciu. Amestecă pudra cu apă caldă, într-un bol non-metalic, apoi aplică pe părul umed și lasă să acționeze 20-30 de minute. După tratament părul tău va fi plin de viață și strălucitor.

Produsele de styling și colorare a părului organice nu pun în pericol sănătatea părului

Și la capitolul styling și colorare industria de cosmetice bio pentru îngrijirea părului oferă alternativă produselor cu ingrediente chimice. Acestea nu numai că ajută la coafare, dar și hrănesc și protejează părul.

Loțiune styling păr. Această loțiune tip mousse definește perfect părul creț și ondulat, dându-i un aspect natural. Conține extracte de in, migdale dulci, și floarea soarelui, care, în combinație cu extractele de nalbă și mei, hidratează părul și îi conferă și strălucire.

Pudră de hena roșie Phitophilos. Frunzele arbustului de hena, transformate în pudră, pot înlocui cu succes produsele chimice din comerț. Pudra de hena nu doar că menține sănătatea părului, ci îi aduce beneficii importante: crește rezistența firului de păr, conferă strălucire și este eficientă și îi stoparea căderii părului. Hena roșie poate fi utilizată cu succes pe părul castaniu sau castaniu închis, pentru obținerea notelor arămii. Părului închis la culoare îi adaugă tonalități de violet, iar pe părul blond aduce nuanțe de portocaliu și cognac intens.

sursa foto front page: shutterstock/milaf

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.