Setari Cookie-uri

Tips&tricks - Îngrijirea tenului gras sau uscat

Mai înainte de toate, trebuie să știi ce tip de ten ai, pentru a alege rutina de îngrijire perfectă pentru pielea ta.

ingrijirea tenului Modul în care îți îngrijești pielea, felul în care o cureți, produsele pe care le alegi pentru machiaj, meniul zilnic, orele de somn, viciile și nivelul de stres, toate contribuie la rezultatul final, adică la felul în care se prezintă tenul tău. Și parcă mai greu ca oricând este să ai o piele impecabilă vara, când căldura excesivă și razele de soare complică și mai mult lucrurile. De aceea, am adunat pentru tine cele mai bune sfaturi pentru o îngrijire a tenului tău ca după un tratament la salon.

Mai înainte de toate, trebuie să știi ce tip de ten ai, pentru a alege rutina de îngrijire perfectă pentru pielea ta

Cum ai grijă de tenul gras?

Se recomandă să începi tot tabietul de înfrumusețare cu o spumă de curățare care să degreseze întreaga suprafață a feței și să înlăture excesul de sebum din pori. Poți hrăni apoi pielea feței cu o soluție tonică care va ajuta crema să se absoarbă în piele mult mai ușor. Imediat după aceea poți aplica un strat de cremă, care ar trebui să aibă o textură foarte fluidă. Îți recomandăm să continui ritualul de îngrijire a tenului cu Mineral 89, potrivit pentru orice tip de ten, care este un gel de fortifiere și reumplere care îți va da un efect incredibil de revigorare a tenului.

Citește și:

Cum ai grijă de tenul uscat?

Baza oricăror produse cosmetice pe care le folosești pentru rutina zilnică ar trebui să fie hidratarea, pentru că de asta are nevoie pielea ta cel mai mult. Începând cu laptele demachiant, continuând cu loțiunea tonică și terminând cu crema, toate ar trebui să conțină bază de uleiuri organice, cum este uleiul de avocado, de jojoba, sau extracte de aloe vera, castravete sau lavandă.

Nu este recomandat să folosești săpunuri, geluri de curățare sau produse care conțin alcool, deci pot usca și mai mult fața, apa foarte rece sau foarte caldă.

Ce ar trebui să adaugi în sezonul estival în ritualul zilnic de înfrumusețare

Crema cu protecție solară - vara este, probabil, cel mai important produs de îngrijire a pielii. Vei sta astfel departe de ridurile fine sau de modificarea aspectului porilor, așa că nu pleca de acasă înainte de a aplica un strat generos dintr-o cremă cu factor de protecție mare (SPF 50, SPF 30). Nu uita să citești cu atenție etichetele produselor pe care le folosești, pentru a evita parabenii, care au rol de conservanți și îți pot afecta în timp sănătatea.

Citește și:

Pielea este cel mai mare organ al corpului și joacă rolul unei bariere împotriva factorilor externi, adică a bacteriilor, poluării, temperaturilor dure sau razelor UV. Ai grijă de ea și acordă-i atenția cuvenită, dacă vrei să te bucuri de o sănătate cât mai îndelungată a acesteia și întârzierea apariției ridurilor, a petelor sau a alor semne de îmbătrânire. Și nu uita că sănătatea începe de la interior, așa că echilibrează hrana cu un ritual de la care să nu te abați, indiferent de cât de obosită te simți.

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.