Setari Cookie-uri

Tratament de toamnă pentru ten matur

Îngrijirea tenului după 30 de ani cere o atenție sporită, câteva minute în plus pe zi dedicate exclusiv pielii și câteva ritualuri respectate cu sfințenie.

Îngrijirea tenului după 30 de ani cere o atenție sporită, câteva minute în plus pe zi dedicate exclusiv pielii și câteva ritualuri respectate cu sfințenie.

Dacă în trecut îți permiteai să sări peste câte o noapte și să arăți prezentabil în ziua următoare, maturitatea vine la pachet cu câteva recomandări ferme: prima este să nu ratezi niciodată, dar absolut niciodată demachierea. Vei regreta amarnic în ziua următoare și mai apoi pe termen lung. A doua este să investești într-o cremă foarte bună. Indiferent ce crezi sau vrei să crezi despre cremele de îngrijire a tenului, adevărul este ca într-o proporție copleșitoare din cazuri, prețul face diferența, cu mențiunea că acesta nu trebuie să fie singurul criteriu de departajare. Prezența ingredientelor de calitate și a unor studii care să le dovedească eficiența, precum și absența substanțelor iritante sunt doar câteva din următoarele gânduri care îmi traversează mintea atunci când mă gândesc la o cremă bună.

Citește și:

A treia recomandare ar fi să îți faci cadou ocazional un tratament facial profesional, unul care să fie în egală măsură eficient și sigur pentru tenul tău.

De când am început să văd primele semne ale trecerii timpului, urmez cu strictețe aceste trei sfaturi și am devenit mult mai pretențioasă în legătură cu ceea ce îmi atinge fața. Folosesc doar creme recomandate de medici dermatologi, mă concentrez mai puțin pe ambalaje și mai mult pe rezultate dovedite. Tratamentele pe care le aleg pentru ten sunt blânde, dar performante, de obicei din categoria celor de hidratare. Totuși, toamna, după ce soarele îmi întărâtă tenul toată vara întocmai ca un copil răsfățat, caut o formă de peeling care să îndepărteze celulele moarte, petele solare și să permită hidratarea în profunzime.

Citește și:

Anul acesta am ales pentru peeling tratamentul Hollywood, un mix de peeling și hidratare gândit de specialiștii aBeauty Clinique, o locație pe care am vizitat-o și în trecut și am fost super-mulțumită de rezultatele observate.

Tratamentul Hollywood include două etape: într-o primă fază se realizează un peeling cu produse Zo Skin by Zein Obagi, o procedură care poate rezolva fotodeteriorările, hiperpigmentările, liniile și ridurile fine, precum și neregularitățile cauzate de acnee sau alte afecțiuni cutanate. Substanța cu care se realizează peelingul este un mix de acizi alfa și beta hidroxil a căror împletire are drept rezultat aducerea la lumină a unui strat proaspăt, neted, uniform de piele. Restul ingredientelor și etapelor din peeling calmează, reduc inflamația, iritația și previn formarea unei noi pigmentări.

Citește și:

În cea de-a doua etapă a tratamentului se realizează procedura Intraceuticals, o infuzie sub presiune a unui ser hidrofilic care se comportă asemenea acidului hialuronic pe piele. Practic, pe un ten nou, “deschis”, tratamentul Hollywood oferă un răsfăț regal constând într-un cocktail din acid hialuronic modificat, vitamine, antioxidanți și peptide benefice pielii.

Deznodământul este lesne de înțeles: tenul este revigorat, întinerit, proaspăt ca și când vara și soarele nu l-ar fi văzut de ani buni. În plus, rezultatele cresc în intensitate de la o zi la alta pe parcursul săptămânii consecutive tratamentului.

Vă recomand cu drag tratamentul Hollywood la aBeauty Clinique. Informații extra puteți găsi aici.

Citește și:

Featured foto by Studio Romantic via Shutterstock

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.