Setari Cookie-uri

Epilarea cu ceară: 9 sfaturi pe care cosmeticiana ta nu ți le spune!

Epilarea cu ceară nu este tocmai cea mai plăcută, dar ea poate fi!

epilare

O piele fină la atingere, fără niciun fir de păr...așa suna una dintre cele mai comune dorințe ale femeilor! Ei bine, epilarea reprezintă o corvoadă pentru noi, așa că suntem mereu în căutarea celor mai eficiente și mai puțin dureroase metode de a scăpa de părul nedorit de pe corp. Ceara de epilat este un produs minune, am putea spune, având în vedere timpul crescut în care părul va crește la loc. Cu toate acestea, epilarea cu ceară nu este tocmai cea mai plăcută, dar ea poate fi! Îți spunem chiar și 9 secrete pe care cosmeticiana nu ți le-a zis niciodată!

Respectă aceste sfaturi pentru un epilat cu ceară fără durere!

1. Părul trebuie să fie suficient de lung pentru a fi îndepărtat mai repede și cu mai puțină durere! Când firele de păr sunt prea scurte ele nu se smulg în totalitate, ceea ce ar putea să o determine pe cosmeticiană să aplice straturi repetate de ceară. Pielea ta se va înroși și se va irita și mai tare, mai ales în zonele mai sensibile.

Citește și:

2. Ceara de epilat se aplică la o temperatură optimă, setată automat de încălzitoarele prefesionale care există în salon, motiv pentru care ar trebui să fie testată mai întâi pe o porțiune limitată de piele. Dacă ceara este prea fierbinte, consecințele pot fi destul de neplăcute pentru pielea ta: mâncărime, usturime, iritații.

3. Zona de pe care urmează să se îndepărteze părul nedorit trebuie să fie degresată, pentru ca ceara să adere mai bine. Cel mai potrivit produs este o loțiune tonică pentru față, de exemplu.

4. Înainte de epilarea cu ceară, se recomandă să îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii folosind un scrub. De asemenea, particulele de scrub ajută la eliminarea firelor de păr de sub piele, care apar în anumite cazuri ca urmare a epilării repetate cu ceară.

Citește și:

5. Nu te programa la epilat chiar înainte de perioada aceea a lunii! Este demonstrat științific că în intervalul de timp specificat mai sus suntem mai sensibile la durere, deoarece nivelul hormonilor din corp se dezechilibrează.

6. Evită să mergi la solar după ce te-ai epilat cu ceară. Pielea este sensibilă, porii sunt încă deschiși, motiv pentru care trebuie să eviți expunerea la razele ultraviolete. Cel mai bine este să aștepți 2-3 zile după epilare.

7. Dacă programul îți permite, fă un duș fierbinte și mergi mai apoi la salonul de înfrumusețare. Apa fierbinte deschide porii și înmoaie pielea, ceea ce înseamnă că epilarea cu ceară va fi mai puțin dureroasă.

8. Imediat după ce cosmeticiana a tras banda de ceară, poți presa zona cu palma. Acesta este un truc bun pentru estomparea senzației de usturime.

Citește și:

9. Pielea este mai sensibilă câteva zile după epilarea cu ceară, iar acesta este principalul argument pentru a spune ”pas!” piscinei, bazinelor sau chiar și valurilor mării. Riscul? Te-ai putea alege cu o infecție, având în vedere că porii țesutului cutanat sunt încă deschiși!

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.