Setari Cookie-uri

5 trucuri prin care previi îmbătrânirea prematură a tenului

Îmbătrânirea este inevitabilă, însă, de multe ori datorită unui stil de viață sănătos și a produselor cosmetice potrivite, putem să ne prelungim tinerețea și să prevenim apariția semnelor de pe chipul nostru.

imbatranirea prematura

Ridurile și liniile fine sunt primele semne care apar la nivelul chipului și al pielii ca dovadă a îmbătrânirii. Însă, de multe ori, din cauza stilului de viață nepotrivit, ajungem să avem un ten mult mai îmbătrânit decât este cazul. Așa că, iată câteva trucuri pe care ar să le urmezi pentru a-ți păstra tinerețea pe față cât mai mult timp!

Sfaturi pentru a evita îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea este inevitabilă, însă, de multe ori datorită unui stil de viață sănătos și a produselor cosmetice potrivite, putem să ne prelungim tinerețea și să prevenim apariția semnelor de pe chipul nostru. Cel mai important este să conștientizezi că dezechilibrul are un impact negativ asupra pielii și să alegi să previi îmbătrânirea prematură. Iată cum!

Citește și:

Acordă importanță alimentației. Antioxidanții trebuie să fie incluși în lista ta de alimente zilnică. Aceștia au capacitatea de a lupta împotriva semnelor pe care le lasă radicalii liberi la nivelul tenului. Alege să consumi în fiecare zi fructe și legume deoarece acestea conțin cu 64% mai mulți antioxidanți decât carnea.

Fă sport. Mișcarea te ajută să ai un stil de viață sănătos, iar exercițiile cardio reduc riscul de boli cardiovasculare. Mișcarea este recomandată zilnic pentru 30 de minute și nu neaparăt într-o formă extenuantă. Poți alege să mergi mai mult pe pe jos și să renunți la mersul cu mașina. Poți face acasă exerciții fizice pe care le găsești online, programe care să te ajute să te menții puternic și sănătos.

Odihnește-te suficient. Somnul este unul dintre cei mai importanți factori, care țin de îmbătrânirea prematură. Stările de insomnie și de nervozitate apar atunci când nu ești suficient de odihnit, iar organismul nu reușește să se recupereze. Recomandarea specialiștilor este aceea de a dormi în fiecare noapte 8 ore deoarece în felul acesta îți vei întări sănătatea și vei prevenii îmbătrânirea prematură.

Citește și:

Apelează la tratamente faciale. Cel mai întâlnit tratament care are legătură cu îmbătrânirea este cel cu ajutorul acidului hialuronic. Acesta te poate ajuta să îți întinerești aspectul pielii dacă este aplicat zi de zi. Acidul hialuronic este molecula care există în mod norma în piele, însă este degradat o dată cu trecerea timpului din cauza factorilor externi. O crema cu acid hialuronic te poate ajuta foarte ușor să lupți împotriva ridurilor și să ai pielea mult mai hidratată.

Evită expunerea la soare. Chiar dacă îți place aspectul bronzului, ai grijă că acesta este extrem de nociv pentru pielea ta. Expunerea la soare are efecte nocive și îți îmbătrânește pielea, mai ales dacă aceasta nu este protejată corespunzător. Poartă întotdeauna cremă de protecție solară, pentru a scăpa de petele inestetice pe care le lasă soarele. De asemenea, razele ultraviolete sunt principala cauză a cancerului de piele. Specialiștii ne recomandă să ne înjumătățim timpul petrecut la soare și mai ales să evităm intervalele orale cele mai periculoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.