Setari Cookie-uri

Machiajul cu contur potrivit tipologiei tale de chip [tipsuri de la make-up artist Silviana Buturugă]

Cum accentuezi pomeții dacă aceștia nu sunt punctul tău forte? Cum ascunzi o frunte înaltă? Cum echilibrezi proporțiile unui maxilar pronunțat? Descoperă machiajul cu contur potrivit pentru fiecare tipologie facială, cu sfaturi de la make-up artistul Silviana Buturugă.

Vom discuta astăzi despre machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială, de la umbre la accente de lumină. Te voi învăța cum să „sculptezi” unghiurile feței tale, așa încât să echilibrezi proporțiile, să ascunzi imperfecțiunile și să accentuezi calitățile, sau zonele pe care tu vrei să le evidențiezi.

De la Kim K. încoace se vorbește mult despre contouring. Această tehnică se referă, practic, la a crea conturul anumitor zone, însă nu neapărat pe linia deja existentă. Cu ajutorul fardurilor, fondurilor de ten, al pudrelor, al iluminatoarelor și al blush-urilor, poți redefini conturul sau forma unor trăsături, de la nas, la frunte, bărbie sau pomeți.

Și pentru că întotdeauna specialiștii au ceva de spus, am invitat-o pe Silviana Buturugă, make-up artist, să îți spună și ea câteva ponturi legate de tipologii feminine de chipuri și ce machiaje le pun în evidență. Așadar, descoperă cum evidențiezi tipologia ta facială prin machiaj cu contur profi, de la un expert!

Citește și:

Machiajul cu contur potrivit pentru fiecare tipologie facială

Un detaliu important în machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială îl reprezintă accentele de lumină (ceea ce specialiștii numesc strobing). Aici folosești iluminator sau corector pentru a capta lumina și a modifica formele. Este indicat să utilizezi un concealer cu două nuanțe mai deschis decât tenul tău, pentru a redefini trăsăturile.

Desigur, pentru a ști cum evidențiezi tipologia ta facială prin machiaj, trebuie să analizezi puțin trăsăturile tale, să vezi în ce ”tipar” te încadrezi. Există mai multe morfologii sau tipologii feminine de chipuri. Există fața inimioară, cu fruntea mai lată și înaltă, iar bărbia alungită, ascuțită.

Există chipul rotund, oval, pătrățos, dar și dreptunghiular. Poți avea chipul alungit sau în formă de romb. Hai să vedem, ce recomandări are specialistul în make-up Silviana Buturugă, în ceea ce privește machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială enumerată mai sus!

Citește și:

Alege blushuri și iluminatoare pentru pomeți de aici

Alege blushuri și iluminatoare pentru pomeți de aici

Cum evidențiezi tipologia ta facială prin machiaj: recomandări de la specialistul în make-up, Silviana Buturugă

Există mai multe tipuri de morfologii faciale recunoscute ca fiind baza de la care pornesc cei care lucrează în industria de beauty. Când e vorba de machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială, acestea sunt:

  • tipul oval (cel ideal aș putea zice), la care tind majoritatea femeilor când își realizează machiajul.
  • Apoi, cel rotund, când fruntea și pomeții sunt proeminenți în egala măsură.
  • Următorul este tipul romb, triunghi cu vârful în jos și triunghi cu vârful în sus.
  • Întâlnim și tipul facial dreptunghiular, tipul pătrat, precum și fața în formă de inimă.

Cât despre cum evidențiezi tipologia ta facială prin machiaj, este important să observi bine în ce formă de încadrezi, cât mai aproape de adevăr, așa încât să poți corecta subtil și elegant imperfecțiunile cu ajutorul machiajului. Iată, deci, cum evidențiezi machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială:

Citește și:

machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială

  • Persoanele cu tipul de față oval își pot accentua în egală măsură atât ochii cât și buzele, deoarece simetria feței le ajută. Recomand nuanțe luminoase pentru pomeți pentru a lumina partea centrala a feței. Blush-ul se aplică central cu mișcări circulare.
  • Dacă vorbim despre tipologii feminine de chipuri rotunde, este de preferat să se aloce o importanță mai mare conturului pomeților folosind pensula pentru conturarea feței. Pudra de contur este preferata mea, este un mod simplu și natural de a-ți sublinia trăsăturile. Recomand pudrele bronzante cu textura mată.
  • Doamnele cu tip de față romb își pot contura tâmplele pornind de la pomeți cu mișcări circulare până în punctul în care crește părul precum și maxilarul.
  • La cele cu tipul triunghi cu vârful în jos conturăm doar partea superioară a feței (pomeți și tâmple), iar pentru cele cu tip facial triunghi cu vârful în sus doar maxilarul și evităm blush-ul foarte evident deoarece atrage atenția asupra părții inferioare a feței. Pot folosi nuanțe calde de piersică și roz pudrat.
  • Machiajul cu contur potrivit pentru fiecare tipologie facială se aplică și la fața dreptunghiulară. Deoarece este mai lungă decât lată, această față are nevoie de o pudră de contur pe tâmple și zonele de unde crește părul, precum și bărbia. Blush sau iluminator pe pomeți evitând sculptarea acestora.
  • Dacă vorbim despre tipologii feminine de chipuri și ne referim la fața pătrată recomand conturarea pomeților și maxilarului, precum și a tâmplelor. Cantitatea de pudră este construibilă. Alocăm importanță atât frunții, cât și nasului și bărbiei, aplicând pudra mai deschisă la culoare cu o textură ușor satinată sau iluminator. Este important ca impresia de umbrire a feței să fie dozată corespunzător și impactul vizual să nu contrasteze puternic cu textura folosită.
  • Dacă ai chipul în formă de inimioară, iată cum evidențiezi tipologia ta facială prin machiaj: folosim același tipar de contur ca la tipul de față în formă de triunghi cu vârful în sus. Aplicăm pudra mai închisă în zona pomeților și a tâmplelor până în zona de creștere a părului cu mișcări circulare și având grijă la cantitate.

Vezi pudre bronzante cu textură mată

Citește și:

Vezi pudre bronzante cu textură mată

Sper că sfaturile mele și ale specialistului în machiaj Silviana Buturugă te-au ajutat, iar acum știi să faci chiar tu, la tine acasă, machiajul cu contur pentru fiecare tipologie facială. Te invit să urmărești mereu în Jurnalul unei shopaholice materialele mele în colaborare cu experții în machiaj, modă sau deco!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.