Setari Cookie-uri

5 sfaturi utile pentru eliminarea eficientă a părului corporal

Câteva sugestii pentru o epilare mai eficientă și mai sigură.

epilare eficienta

Uneori, epilarea ne poate da bătăi de cap. Poate fi din cauză că durează mai mult decât ai estimat, că trebuie să faci acest lucru mai des decât ți-ar plăcea sau din cauză că te confrunți cu iritații sau foliculită. Numărul zonelor care au nevoie de atenția noastră nu sunt nici ele puține: picioare, axile, zona inghinală, părul facial și uneori și cel de pe mâini.

De aceea, eficiența este importantă, însă nu ar trebui să sacrifici niciodată grija pentru corpul tău doar ca să termini mai repede. Iată câteva sugestii pentru o epilare mai eficientă și mai sigură.

1. Pregătește-ți mereu pielea înainte de epilare

Și în acest caz, graba strică treaba: dacă sari peste etapa de pregătiri, epilarea nu va fi una de calitate, iar, în plus, pielea ta poate avea de suferit. Prin urmare, orice metodă de epilare preferi, asigură-te că îți pregătești mereu pielea în mod adecvat. Mai exact, aceasta trebuie să fie curată și lipsită de produse cum ar fi cremele hidratante sau uleiurile. Acestea pot afecta eficacitatea produselor folosite, atât în cazul unei creme depilatoare, cât și a cerii sau a unui epilator. Totodată, e bine ca între epilări să folosești produse exfoliante, care scad riscul creșterii firelor de păr sub piele.

Citește și:

2. Ia în calcul epilarea definitivă

Procesul cunoscut drept fotoepilare poate fi una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de părul corporal nedorit. După câteva ședințe, părul va fi eliminat în procent de 90%, iar cel rămas va fi subțire și decolorat. Acest proces are la bază lumina intens pulsată (IPL), iar tratamentul este complet nedureros.

Fotoepilarea are și avantajul de a nu afecta epiderma, spre deosebire de tratamentele cu laser în cazul cărora pot apărea și efecte secundare. Prin urmare, tratamentele cu IPL, așa cum sunt cele de la Nomasvello, sunt ideale pentru persoanele care doresc o soluție permanentă, dar nedureroasă în ceea ce privește părul corporal.

3. Dacă ai pielea sensibilă, ai nevoie de grijă suplimentară

Persoanele cu piele sensibilă se pot irita mai ușor și au nevoie să se protejeze mai mult atunci când vine vorba de epilare. Dacă și tu ai pielea sensibilă, atunci urmează aceste reguli de fiecare dată când te epilezi:

Citește și:
  • Testează produsul (ceara, crema, aparatul etc.) pe o suprafața redusă de piele și observă zona.
  • Citește și respectă toate instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Alege metode și produse de epilare potrivite pentru zona pe care o epilezi.
  • Verifică ingredientele, dacă folosești un produs precum ceară sau cremă depilatoare.

4. Ia în calcul creșterea părului

Ca să te epilezi eficient, e bine să iei în calcul și cât de des trebuie să faci acest lucru, nu doar cât durează procesul în sine. Bineînțeles, atunci când decizi metoda potrivită, contează și efectele secundare, gradul de durere și costul acesteia.

Iată principalele metode prin care poți scăpa de părul nedorit și cât timp durează până ai nevoie să le aplici din nou, potrivit WebMD:

Citește și:
  • Ceară: trei-șase săptămâni
  • Aparat de ras: o zi-două
  • Cremă depilatoare: de la câteva zile, la câteva săptămâni
  • Epilator electric: între trei și șase săptămâni
  • Fotoepilare (IPL): tratamentul poate dura între șase și 12 ședințe, iar rezultatul e permanent (uneori, poate fi nevoie de o întreținere, o dată la șase sau 12 luni).

Totodată, ia în calcul că aceste estimări pot fi afectate de ciclul de creștere al părului, conform Epilator Central, dar și de firele de păr care se rup și par apoi cresc mai repede decât celelalte.

5. Folosește produse pentru piele după epilare

Oricât te grăbești, nu ar trebui să eviți acest pas important, deoarece te-ai putea confrunta cu aspecte neplăcute pe termen lung, cum ar fi foliculita. Pe piață există multe produse utile, cum ar fi uleiuri, creme, emulsii și loțiuni. Ca să alegi produsul potrivit, ia în calcul și metoda de epilare. Spre exemplu, după epilarea cu ceară, un ulei tonic îndepărtează resturile de ceară, pe lângă faptul că previne iritațiile și calmează pielea.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.