Setari Cookie-uri

Trucuri de care să ții cont ca să îți crească barba mai repede

Experții sunt de părere că părul facial reflectă cu fidelitate starea de sănătate a întregului corp.

Barba a fost dintotdeauna un simbol al masculinității, dar azi a devenit și un adevărat trend. Bărbații cu barbă parcă emană testosteron prin toții porii și au cu siguranță un succes extraordinar la femei.

Cu toate acestea, nu orice bărbat poate să crească așa cum trebuie o barbă. Genetica joacă un rol important, deoarece creșterea firelor de păr este influențată de prezența testosteronului și a dihidrotestosteronului (DHT), hormoni care influențează desimea și volumul bărbii tale. Dacă ai început să îți crești barba și ești pur și simplu disperat fiindcă nu pare să avanseze cu niciun chip, avem mai jos cele mai bune sfaturi pentru tine. Trucurile noastre te pot ajuta să te bucuri de o barbă de zile mari mai repede decât ai fi crezut posibil!

Cum să ai o barbă deasă și sexi mai repede: trucuri de aplicat

Citește și:

Experții sunt de părere că părul facial reflectă cu fidelitate starea de sănătate a întregului corp. Cu alte cuvinte, alimentația, somnul, mișcarea, relaxarea joacă un rol important dacă îți dorești o barbă la fel de bogată precum a unui pădurar. Prin urmare, grija pe care o ai față de persoana ta se va dovedi esențială dacă vrei să înlocuiești lama de ras cu aparatul de tuns și cu foarfeca.

Îți destăinuim mai jos cele mai prețioase trucuri pentru o barbă care crește mai repede decât cea a lui Făt Frumos!

Ai grijă de pielea ta!

Primele măsuri pentru creșterea bărbii ar trebui să înceapă înainte de apariția firelor de păr. Dacă te-ai hotărât să îți crești barba, asigură-te că îți pregătești mai întâi pielea pentru a o primi așa cum trebuie. Exfoliază de câteva ori pe săptămână tenul, apelând la un produs special conceput pentru bărbați. Hidratează, eventual cu un produs pe bază de ulei de eucalipt, despre care se consideră că stimulează creșterea bărbii. Păstrează-ți pielea cât mai curată și ai răbdare!

Citește și:

Mănâncă așa cum trebuie!

Dieta se vede în părul tău, așa că e musai să îi acorzi atenție. Vitaminele B1, B6 și B12 sunt esențiale pentru creșterea sănătoasă a părului, așa că, dacă ți se pare că îți lipsesc, poți apela și la suplimente; firește, după ce ai discutat cu medicul tău în prealabil. De asemenea, ai grijă să consumi suficiente proteine, cele mai bune surse fiind peștele, carnea de pui și de vită, ouăle și nucile. Include fructe și legume proaspete în dieta ta, deoarece conțin un cumul de vitamine și de minerale ideale pentru o barbă puternică.

Odihnește-te!

Specialiștii au făcut legătura între calitatea somnului și desimea părului; atunci când dormi, este stimulată refacerea naturală a celulelor, ceea ce accelerează și creșterea bărbii tale.

Citește și:

Fă mișcare!

Sportul îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce va contribui la creșterea mai rapidă a bărbii tale.

barba

Luptă împotriva stresului!

Ucigașul tăcut afectează fiecare organ al corpului și încetinește inclusiv creșterea bărbii. Încearcă să te relaxezi (o simplă ieșire cu prietenii e ideală din acest punct de vedere), fă exerciții de respirație sau aleargă pentru a scăpa de tensiune.

Ai răbdare!

În primele stadii de creștere a bărbii, situația ta nu va fi chiar una roz. În primul rând, e posibil să te confrunți cu mâncărimi sau cu senzația de disconfort pe măsură de firul de păr crește. Și da, singura soluție e să suporți. În al doilea rând, experții consideră că în primele stadii de creștere a bărbii e mai bine să nu intervii. Cu alte cuvinte, nu o tunde și nu îi da formă decât după 4-6 săptămâni de când ai început să o crești. În acest interval, va trebui să te mulțumești cu ceea ce primești de la Mama natură.

Citește și:

După acest interval, tunde barba regulat, dar nu prea des!

Știi acel mit conform căruia, dacă tunzi părul mai des, crește mai repede? E doar atât, o legendă! Nu există dovezi științifice conform căruia scurtatul firelor de păr le stimulează creșterea. În cel mai bun caz, vei scăpa doar de vârfurile casante.

Bea mai multă apă!

Un păr frumos e unul hidratat, iar acest fapt e valabil și pentru barba ta. Atunci când nu bifezi necesarul de apă zilnic, fluxul de sange care ajunge la foliculi e redus, și astfel barba își va încetini creșterea.

Nu mai fuma!

E un îndemn pe care ar trebui să îl iei în considerare pentru starea de sănătate a întregului tău corp, dar e valabil și pentru păr. Iar efectele nefaste ale țigărilor sunt multiple: în primul rând, fumatul afectează circulația sângelui, iar rezultatele nedorite ți le-am prezentat mai sus. Dar țigările inhibă și absorbția vitaminelor și a mineralelor responsabile cu creșterea părului și pot provoca albirea prematură a acestuia. Așa că ține-te departe de ele!

Citește și:

Hidratează barba!

Folosirea produselor de îngrijire specializate pentru barba ta e un alt must! O mândrețe de barbă nu poate fi spălată cu săpun sau cu șamponul tău obișnuit, ci are nevoie de ingrediente specifice. La fel de important este și un balsam de barbă! Hidratat, firul de păr e mai moale și mai ușor de disciplinat, dar hrănirea sa în profunzime e importantă mai ales pentru că previne ruperea. Astfel, barba va crește mai repede și mai deasă!

De asemenea, un balsam pentru barbă are și rolul neprețuit de a o stiliza. Mai ușor de aranjat, barba va arăta excelent chiar și în perioada dificilă în care o lași să crească. Cu ulei japonez Tsubaki (antirid, antioxidant, antiinflamator), ulei de lavandă, ulei de mentă și ulei de rozmarin, balsamul Barber Mind Bebop Beard Balm îți va garanta că barba ta va crește la fel de repede și de frumos precum cea a unui erou de filme.

Citește și:

balsam pentru barba

Balsam barba pentru stilizare- Barber Mind Bebop Beard Balm 50 ml

Nu îți mai sâcâi barba încontinuu!

Poate că faptul că tragi de ea te face să pari gânditor sau e un gest ce te ajută să te relaxezi, dar, crede-ne, ei nu îi priește deloc. Nu vei face decât să provoci căderea mai rapidă a firelor de păr sau ruperea lor. De partea cealaltă, pieptănatul nu îi va face rău niciodată: trece un piepten special prin barbă, de două ori pe zi, și îți va mulțumi crescând cu spor.

Îngrijirea feței, atenția pe care o acorzi sănătății tale per ansamblu, relaxarea, produsele speciale și răbdarea sunt cheia pentru o barbă care crește repede și frumos. Ține cont de sfaturile noastre și vei fi impresionat de rezultate!

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.